banner209

banner177

banner193

BURSA'DA HASADI BAŞLADI: KİLOSU 16 BİN LİRA

Bursa’da fabrikada işçi olarak çalışırken kursuna giderek arı sütü üretimi öğrendi, şimdi kilosu 16 bin liradan Türkiye’ye satıyorlar. 

BURSA 19.06.2023, 11:58 19.06.2023, 12:01
BURSA'DA HASADI BAŞLADI: KİLOSU 16 BİN LİRA

 Organize sanayi bölgesinde metal fabrikasında çalışan Mehmet Durgut, merak sararak arıcılık kursuna yazıldı. Burada arı sütü üretimini öğrenerek, işlerinden arta kalan zamanlarda bu sütün üretimini hobi olarak yapmaya başladı. Ürettiği sütü fabrikadaki arkadaşlarına hediye etmeye ve satmaya başladı. Bir çok faydası olduğu bilinen arı sütüne talep artınca üretimi artırarak fabrikadaki işinden istifade edip bu işe yöneldi. Şimdi ise 300 kovan arıdan Bursa’nın el değmemiş doğasında sezonda 100 kilo arı sütü üretimi yaparak bunu tüm Türkiye’ye satıyor. Arı sütü sperm sayısını arttırdığı için özellikle çocuk sahibi olmak isteyen ve bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler tarafından tercih ediliyor. Çocukların gelişimine katkısı olduğu bilinen arı sütü kilosu 16 bin lira olmasına rağmen büyük talep görüyor. Üretimi başlanan arı sütü Eylül ayına kadar hasat ediliyor. 


 Bu işe hobi olarak başladıklarını belirten Mehmet Durgut, “Bu iş bilgi ve beceri istiyor. Bu işte bilgisi olmayan üretim yapamaz, biz bu işe 8 yıl önce başladık. Üretimimiz her yıl artıyor. Bu ürünü bizden en çok çocuk sahibi olmak isteyenler tercih ediyor. Arı sütü sperm kalitesini arttırıyor. Kanser hastaları tercih ediyor. Çocukların beyin gelişiminde çok faydalı bir ürün, dünyanın en değerli besini diyebiliriz. Kilosunu 16 bin liradan satıyoruz. Ürün verdiğimiz çok sayıda ailenin çocuk sahibi olduğuna şahit olduk. Kanser hastalarından sürekli alanlar var faydasını görüyorlar ki sürekli alıyorlar” dedi.


 Bir diğer arı sütü üreticisi Selma Aydın, “Biz ürünü özellikle okul dönemi çocuklarına çok veriyoruz. Özellikle kreş ve ana okuluna başlayan çocuklara Bu çocuklar yeni bir ortama girdiklerinde çok fazla hasta oluyorlar. Arı sütü çocukların bağışıklık sistemini güçlendirdiği için aileler tarafından tercih ediliyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 04 Mayıs 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:53
Öğle 13:06
İkindi 16:56
Akşam 20:09
Yatsı 21:40
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P