Sosyal medya üzerinden Yaban Kasap isimli bir kasap, Bursa'dan temin ettiğini iddia ederek köpek eti satışı paylaşımları sosyal medyada hızla yayıldı.

Söz konusu sosyal medya hesap üzerinden yapılan paylaşımda köpek eti satışı yapıldığı iddia edilirken, sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük tepki çeken bu paylaşımın ardından gerçek ortaya çıktı.

‘Damak tadınızın sınırlarını zorlayan kasap’ sloganıyla ‘deniz, yaban, yerli besi, av etleri ve alışılmışın dışında yüzlerce çeşit’ ifadeleriyle oluşturulan sosyal medya hesabı hayal ürünü çıktı.

Öte yandan çok sayıda hayvansever ve hayvan hakları savunucusu ilgili  hesapla ilgili gerekli işlerimlerin başlatılması için paylaşımın yorum kısmında yetkililere çağrıda bulundu.

İŞTE SKANDAL HESAP İLE İLGİLİ GERÇEKLER VE DETAYLAR... 

SKANDAL PAYLAŞIM

“Bugüne kadar yediğiniz bütün etleri unutturacak bir lezzet, ‘Köpek eti” paylaşımına çok sayıda sosyal medya kullancısının tepki gösterirken, köpek etinin şifa kaynağı olduğu iddiasında bulunan bu hesapta “Köpek eti Asya tıbbında yüzyıllardır şifa amaçlı olarak tüketilir. Özellikle yaşlılar ve hastalarda yaraların çabuk iyileşmesinde verem başta olmak üzere pek çok akciğer hastalığında etkili olduğu rivayet edilir. Köpek sanılanın aksine etobur değil, hepçil bir hayvandır. Veteriner hekimlerimiz tarafından özel olarak hazırlanmış, et ve sebze yönünden zengin içerikli yemlerle beslediğimiz köpeklerimizin eti yumuşak olur ve bolca lif içerir. Hem protein bakımından zengin hem de b12 kaynağıdır” şeklinde özendirici skandal ifadeler de yer aldı. 

BURSA'DAN TEMİN ETTİĞİNİ İDDİA ETTİ

Bazı sosyal medya kullanıcılarının sorularına yanıt da veren sözkonusu hesap etleri Bursa’dan temin ettiğini ifade ediyor. 

“Nereden temin ediyorsunuz?” sorusuna yanıt veren hayal ürünü hesap, “Ürünlerimiz yerli besidir. Bursa’da kendi çiftliğimizde yetirdiğimiz ve özel karışım yemlerle beslediğimiz hayvanlarımız sürekli veteriner kontrolünde geçirilir. Yemlerinde herhangi bir katkı maddesi veya antibiyotik bulunmaz” dedi.

"Gerçekten de köpek eti satışı mı yapıyorsunuz” sorusuna ise “Evet efendim. Üstelik saat 15.00’a kadar verdiğiniz siparişlerde aynı gün içinde kargoya veriyoruz” şeklinde bir cevap verildi.

HESAP TAMAMEN HAYAL ÜRÜNÜ VE YANILTICI ÇIKTI

Sosyal medyada hızla yayılarak çok sayıda hayvanseverin tepkisi çeken ve etkileşim alan sözkonusu hesabın tüm paylaşımları incelendiğinde, adres veya herhangi bir telefon bilgisi bulunamazken, hesabın yaptığı ilk paylaşım dikkat çekti.

Hesaptan 26 Aralık 2023 günü yapılan ilk paylaşımda, bu yaban.hesap sayfasının 'Sosyal deney' adı altında tamamen kurguya dayalı olarak açıldığı belirtildi.

SOSYAL DENEY ADI ALTINDA YANILTIYORLAR

Söz konusu hesaptan yapılan açıklamada, "Bu sayfada yapılan paylaşımlar ile sosyal deney kapsamında bir kasap işletiliyormuş gibi gıda ürünü fotoğrafları paylaşılmaktadır. Paylaşılan görseller herkesin ulaşımına açık kaynaklardan temin edilen temsili fotoğraflardır. Bu sayfa aracılığı ile herhangi bir ticari faaliyet yürütülmemekte hiçbir şekilde hayvan/hayvan ürünü satışı yapılmamaktadır. Bu sayfanın herhangi bir gerçek şahıs, kasap ya da işletme ile bağı bağlantısı bulunmamaktadır.

Bu sayfa aracılığı hiçbir şekilde halkı yanıltıcı bilgi yayma amacı güdülmemektedir. (Kişi ya da topluluğun ismi) aracılığı ile bu sayfada yapılan paylaşımlar nedeniyle sosyal deney kapsamı dışında herhangi bir amaç uyuşmazlığı söz konusu olur ise paylaşım yapan kişilerin hukuki/cezai herhangi bir sorumluluğunun olmadığını, bu sayfadan ve yapılan paylaşımlardan kaynaklanabilecek doğrudan ya da dolayı zarar ve kayıplardan sorumlu tutulamayacağını beyan eder." ifadelerine yer verildi.

BURSA'NIN O MAHALLESİNE AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ BURSA'NIN O MAHALLESİNE AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ

Öte yandan kullancıların birçoğu hesaptan yapılan bu açıklamayı görmediği için söz konusu köpek eti satışının gerçek olduğunu zannederken, paylaşım yapan hesap 'sosyal deney' adı altında halkı yanıltıcı bilginin yayılmasına neden oluyor ve hayvanseverlerin bu duruma büyük tepki göstermesine yol açıyor.

Editör: Haber Merkezi