banner177

banner193

BURSA'DA MASKE TAKMAK ZORUNLU OLDU

Türkiye'nin birçok şehrinde maske takma zorunluluğu getirilirken, benzer bir karar da Bursa'da alındı. Bursa Valiliği yaptığı açıklamada 17 ilçede maske takmanın zorunlu olacağı cadde ve meydanları açıkladı. Maske takmayan kişilere 250 lira cezai işlem uygulanabilecek.

BURSA 21.05.2020, 19:37 21.05.2020, 19:48
BURSA'DA MASKE TAKMAK ZORUNLU OLDU

Bursa Valiliği'nin yaptığı açıklama şöyle:

"Koronavirüs salginin görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda; salgının bulaşın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir. Bu kapsamda,

11 Hıfzıssıhha Kurulumuzun 21.05.2020 tarih ve 57 sayılı kararı ile;

Ilimizin tüm ilçelerinde, Koronavirüs salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek, sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu tesis etmek amacıyla daha önce alınmış kararlara ilave olarak ekte yazılı cadde ve alanlarda vatandaşların, işyeri sahipleri ve çalışanlarının, ağzı ve burnu kapatacak şekilde tibbi/bez maske kullanımı zorunlu hale getirilmiştir. Tibbi süreç izlenerek diğer bölgelerde de uygulama konusunda karar alınabilecektir.

Yukarıda belirtilen tedbirlere ilişkin uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve magduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

İŞTE O CADDE VE MEYDANLAR 

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P