Kamu işçilerine ek protokolde imzalanan yüzde 32.57'lik zammı Bursa’dan sağlık işçileri protesto etti. Uludağ Üniversitesi Hastanesinde çalışan sağlık işçileri, işyerlerinin önünde yaptığı basın açıklamasında, Türk-İş’e tepki göstererek “İşçiler gereken dersi verecek” dedi.

BURSA'DA KÖPEK DEHŞETİ: 54 YAŞINDAKİ ADAMA SALDIRDI BURSA'DA KÖPEK DEHŞETİ: 54 YAŞINDAKİ ADAMA SALDIRDI

"BU ZAMMI KABUL ETMİYORUZ"

Bursa’da Öz Sağlık-İş’in yetkili olduğu Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde çalışan sağlık işçileri ek zam protokolünde verilen yüzde 32,57’lik zamma tepki göstererek işçilerin mücadelesinin ve taleplerinin önünü tıkayan Türk-İş’e tepki gösterdi. Basın açıklamasını okuyan işyeri temsilcisi Samet Tavukçu, “Gece gündüz demeden, depremde, yangında, selde, pandemide şartlar ne kadar zor olursa olsun memleketi, vatandaşı için bir an bile tereddüt etmeden her daim 24 saat aralıksız hizmet veren biz sağlık çalışanları olarak bugün buraya hoş gelmek, yüzümüzde küçük de olsa bir tebessümle mutlu gelmek elbette ki çok isterdik. Yalnızca kendi menfi çıkarlarını düşünen, bütün mesaisini ultra lüks ofislerinde geçiren, beş yıldızlı otellerde konaklayıp yalnızca belli dönemlerde deri koltuklu son model arabalarıyla ortaya çıkarken ekran karşısında yalnızca algı sendikacılığı yapan, kimi zaman mikrofonu açık unutup, kimi zamansa kimseyi memnun etmeyen bu protokolleri, sözleşmeleri sırf kendi popülerlikleri ve reklamları uğruna adeta bir başarı hikâyesiymiş gibi anlatan, dünyadan, sahadan, işçiden, işçinin halinden bir haber bu şahısların tamamen kendi beceriksizliğinden kaynaklı bu yüzde 32.57’lik zammı kesinlikle kabul etmiyoruz” dedi.

Tavukçu, “Oturdukları koltuğa yapışmış kravatlılara son yaşanan ek protokol sürecinden sonra üniforması ter içinde alın terini kazanan tüm işçi kardeşlerimiz gereken dersi verecektir. Bundan kimsenin ama hiç kimsenin kesinlikle şüphesi olmasın” dediği konuşmasının devamında yüzde 49.25 zammın 1 Ocak itibariyle geçerli olması için mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

Editör: Haber Merkezi