banner177

banner193

BURSA'NIN KESTANESİ COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ ALDI

Bursa, zengin tarım ürünleriyle Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alan 33. ürününe kavuştu.

BURSA 11.03.2024, 15:26
BURSA'NIN KESTANESİ COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ ALDI

Bursa, zengin tarım ürünleriyle Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alan 33. ürününe kavuştu. Bu kez Bursa kestanesi, Bursa'nın coğrafi işaret zenginliğine katılarak değerlendirildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar, tarımsal ürünlerin marka değerini artırmaya devam ediyor. Keles ilçesine özgü çörek otu yağı ve sorgun peyniri için yapılan Coğrafi İşaret ve Tescil Belgesi başvuruları da bu çerçevede gerçekleşti.

Bursa'da 33 tescilli ürün

Türkiye genelinde 1545 coğrafi işaretli ürün bulunurken, Bursa 33 tescilli ürünüyle Marmara Bölgesi'nde en fazla coğrafi işaret alan şehir unvanını korudu. Bursa'nın tarım zenginliği ve markalaşma konusundaki liderliği, bu tür belgelerle güçlenmeye devam ediyor. Bu girişimler, Bursa'nın tarım ve marka değeri yüksek ürünleriyle öne çıkmasını sağlayarak yerel ekonomiye katkı sağlıyor. 

Bursa'nın Coğrafi İşaret Tescil Belgesi olan ürünleri

Bursa Bıçağı, cantık, cevizli lokum, döner kebabı, kestane şekeri, pideli köfte, Santa Maria armudu, siyah incir, süt helvası, tahinli pide, üzüm şırası, Bursa İpeği, şeftali, Gemlik Atı, Gemlik Zeytini, Gürsu Deveci Armudu, Bursa Havlusu, Zeyniler Hınkalı, Hasanağa Enginarı, Karacabey Soğanı, Keles kirazı, Mustafakemalpaşa Tatlısı, Müşküle İğne Oyası, Orhangazi Gedelek Turşusu, Yenişehir biberi, İnegöl Cerrah kuru fasulyesi, İnegöl Köfte, İnegöl sütlü kadayıfı, İnegöl Çıbrıkası, İznik Derbent dokuması, İznik Müşküle Üzümü, İznik Çinisi ve Bursa kestanesi coğrafi işaret tescilli ürünler arasında yer alıyor.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 21 Mayıs 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:36
Öğle 13:05
İkindi 17:01
Akşam 20:25
Yatsı 22:04
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P