banner177

banner193

BURSA’DA HIRSIZLARA ‘YASAK’ YOK!

Bursa’da hafta sonu yasaklarını fırsat bilen hırsızlar, Tuz Pazarı Çarşı’nı mesken tuttu. Birçok esnafın tezgahında soygun yapan hırsızlar, bir şarkütericede ise 2 haftada 12 bin liralık soygun yaptı. Büyük zarara uğrayan esnaf, yetkililere hırsızı bulması için çağrıda bulundu.

BURSA 06.02.2021, 20:55 06.02.2021, 21:30
BURSA’DA HIRSIZLARA ‘YASAK’ YOK!

(ÖZEL HABER)

Coronavirüs (Covid-19) tedbirleri nediyle hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan Bursa’da 2 haftadır Osmangazi’ye bağlı Tuzpazarı Çarşısı’nda hırsızlık vakası yaşanıyor. Esnafa ait şarküteri tezgahını mesken tutan hırsızlar, 12 bin lira değerindeki ürünleri çalarken, güvenlik kameralarına yakalandı. Geçen hafta şarküteri tezgahına gelen biri kadın biri erkek iki şahış, tezgahın üzerindeki brandayı kaldırarak, içinde bulunan ürünleri çaldı ve olay yerinden uzaklaştı. Tezgahına geldiğinde malzemelerinin çalındığını farkeden esnaf, hemen güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Kameralara net bir şekilde yansıyan hırsızlık olayından sonra, polisi çağıran esnaf, hırsızlardan şikayetçi oldu.

1 HAFTA SONRA YİNE AYNI OLAY

Daha ilk olayın şokunu atlatamayan esnaf, 1 hafta sonra yine soyuldu. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde yine aynı kişiler tarafından, hırsızlık olayının gerçekleştiği farkeden bölge esnafı Recep Çivici, bir kez daha polise giderek şikayetçi oldu. Mağdur olduğunu ancak yetkililerin yeteri kadar olaya ilgi göstermediğini ifade eden Çivici, “12 bin liralık zararım var. Polise gidip 2 defa şikayetçi oldum. Kameralarda kişiler net bir şekilde görülmesine rağmen, hiçbir sonuç alınamıyor. Emniyette ifade verdiğimde bana güvenlik görevlisi tutmamamı söylüyorlar. Zaten esnaf olarak zor durumdayız. Bir de böyle büyük bir zararla nasıl baş edeceğim bilmiyorum. Yetkililerden biran önce bu kişilerin yakalanmasını istiyorum” dedi.    

“GÜVENLİK GÖREVLİSİ İSTİYORUZ”

Bölgede güvenlik görevlisi ihtiyacı olduğunu söyleyen Recep Çivici, belediye ekiplerine seslenerek, “Buraya bir güvelik görevlisi tutulması gerek. Önceden burada çalışan bir güvenlik görevlisi vardı, o varken böyle sorunlar yaşamıyorduk. Ama şimdi mallarımız güvende değil. Gerekirse bizde destek olalım ama belediye yetkilileri buranın güvenliğini sağlayın” diye konuştu.

Yorumlar (1)
Recep 3 yıl önce
Yetkililer uyuyor.kimsenin umru degil.pandemi surecini bile zor atlatlaya calisan esnaf birde bunlarla kafayi bozuyor
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P