banner177

banner193

BURSA’NIN DENİZE AÇILAN KAPISI MUDANYA'DA TARİHİ FIRSAT

Lik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kurt konutta 1 yıl ertelemeli 0.64 faiz oranını tarihi bir fırsat olarak değerlendirdiği açıklamasında, Mudanya’da Seyirtepe Konakları, Dikilitaş Konakları, Likoğlu Plaza projelerinin satışlarının eski liste fiyatlarından devam ettiğini ve bu sürecin ardından konut fiyatlarında büyük artış yaşanacağını ifade etti.

BURSA 13.06.2020, 11:46 13.06.2020, 14:51
BURSA’NIN DENİZE AÇILAN KAPISI MUDANYA'DA TARİHİ FIRSAT

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu süreçte insanların evleriyle yüzleştiklerinin ve artık yeni ev almaya karar verdiklerini aktaran Mehmet Kurt, “İnsanlar artık oturdukları evi sorgulamaya başladı. Bu evde yaşanılabilir mi ? Evim depreme dayanıklı mı ? sorularıyla birlikte konutların önemi bir kez daha anlaşıldı. İnşaat sektörü 2015 yılından bu güne çok değişik evreler geçirdi, geçiriyor. Hep, sıkıntılı süreçler yaşandı. Pandemiden önde 0,84 düşen konut faizleri bile memnuniyet yaşatmıştı.  Ardından durağan bir sürece girilmişti. Şimdi ise 0,64’e düşen kredi faiz oranı çok daha büyük bir fırsat sağladı. Bursa’da yeni inşaat projesi yok. Firmalar yarım kalan projelerini tamamlıyor.  Bu tarihi fırsata vesile olan herkesten Allah razı olsun” dedi.

ESKİ FİYATA YENİ EV

Faiz oranlarının konut fiyatlarına olan etkisini değerlendiren Kurt,  “Hükümetimizin yapmış olduğu bu fırsatı müteahhitlerinde desteklemesi gerekiyor. Marka değeri olan firmalar bu süreçte konut fiyatlarına zam yapmaması gerekiyor.  Yapanlarında yanlış yaptığını düşünüyoruz. Lik Yapı olarak eski liste fiyatlarımızla satışa devam ediyoruz. Elde olan konut stoklarını eritiyoruz. Ama müteahhitler  yüzde 60’ın üzerinde zam görmelerine rağmen hiçbir zam uygulamadı. Şu anda ben yine meslektaşlarıma hep şunu söylerim arkadaşlar bugün tarihi bir gündür.  Bu tarihi günde eski fiyatlarda elimizde olan stokları bir an önce boşaltalım yenisine bakalım. Devletimiz bize böyle bir imkan tanıdı bizde buna destek olalım ama herhangi bir zam yapmayalım, zam yapmadık listelerimiz değişmedi bu şekilde devam ediyoruz.  İtibarlı firmaların zam yapacağını inanmıyorum.” ifadelerini kullandı.

SEYİRTEPE’DE KAÇIRILMAYACAK FIRSAT

Satışı devam eden Seyirtepe ve Dikilitaş Konakları’na ciddi bir talebin olduğunu aktaran Kurt, “Pandemi ve evde kaldığı süreçte sosyal donatı alanlarının fazla olduğu projelerin önemini ortaya koydu.  Seyirtepe Konakları; blok sayısı ve sosyal donatı alanlarıyla A’dan Z’ye toplam 402 dairelik projemiz “Bölgesine Değer Katan Konut Projesi”  ödülüne laik görüldü. Muhteşem lokasyonu, eşsiz deniz ve harika doğa manzaralı, açık ve kapalı havuz, fitness center, çocuk ve bayan kulüpleri gibi aklınıza gelebilecek tüm sosyal donatıların olduğu Bursa’da rakibi olmayan bir proje. Doktorların reçeteye bile yazdığı, 3 milyon nüfusu olan Bursa’nın denize açılan kapısı, İstanbul’un arka bahçesi, Bursa’nın denize açılan kapısı Mudanya’da enderine az rastlanır Seyirtepe Konakları  Projemizde satışlarımız devam ediyor. Projede yer alan konutların yüzde 80’ni satıldı. ” dedi.

BODRUM MU MUDANYA MI?

Bodrum ile Mudanya’yı kıyasladığını da belirten Kurt, “Bursa İstanbul’a 40 dakikada ulaşılabilen bir yer. Bodrum’un bir tek denizi var. Burada 4 mevsim yaşanabiliyor. Kavurucu yaz sıcaklarında Uludağ’a çıkıp buz gibi bir havayı da aynı gün içerisinde yaşamak mümkün. Mudanya denildiğinde akıllara ilk biz geliyoruz. Mudanya enderine az rastlanır yaşanılabilir yerlerden birisi. Mudanya’dan daha önce alınan dairelerin fiyatları ikiye katlandı.” diye konuştu.  

DİKİLİTAŞ KONAKLARI VE LİKOĞLU PLAZA

Devam eden diğer projeleri de aktaran Kurt, “2 etaptan ve toplam 100 dairen oluşan Dikilitaş Konakları’nda güzel bir lokasyonda hem denizi gören hem doğayla iç içe Mudanya’nın en güzel konumlarından bir tanesinde bu projemiz devam ediyor. Devam eden bir diğer proje Likoğlu Plaza Projemizde ise;  2 bin metrekareye yakın ticari alan, 48 adet 2+1 ve dubleks dairelerinin olduğu proje devam ediyor. 24 daireden oluşan Beştepe Konakları Mudanya’da denizi en güzel gören noktalardan birinde çalışmalar devam ediyor.”

Hayırlı sabahlar, günaydın Bursa #mudanya #seyirtepe

Bursa Haberdar (@bursahaberdar)'in paylaştığı bir gönderi ()

KONUT FİYATLARINDA ÇOK YÜKSEK ARTIŞ OLACAK

İnşaat maliyet fiyatlarının konut fiyatlarına henüz yansımadığını aktaran Kurt konut fiyatlarında büyük artış yaşanacağının altını çizerek şöyle konuştu, “0.64 kredi faiz oranı tarihi bir fırsat. Bu tarihi süreci herkesin çok iyi değerlendirmesi gerekiyor. 1 yıl ertemeli kredinin olması bu faiz oranını çok daha cazip kılıyor. Önümüzdeki yıl bu maliyetlere konutlarımızı inşa edemeyeceğiz büyük artış yaşanacak bu artış konut fiyatlarına doğrudan yansıyacak. Düşük kredi faiz oranı ve eski liste fiyatlarımızdan sattığımız konutlarımızı vatandaşların fırsata dönüştürmesi gerekiyor. Bu fırsat kaçmaz “ dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P