banner177

banner193

Bursa’nın merkezinde kırmızı alarm! “Nefes alamıyoruz, boğazlarımız yanıyor”

Bursa’da binlerce kişinin ikamet ettiği  Bursa’nın girişi, İstanbul Caddesi başta olmak üzere Panayır ve Demirtaş Mahalleleri sakinleri; bölgede faaliyet gösteren fabrikalardan yükselen gazlardan nefes alamaz hale geldi. Sönmez İş Merkezi’nin içinde ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan fabrikalardan zaman zaman yükselen dumanlar bölge sakinlerinin sağlıklarını büyük ölçüde tehdit ederken doğrudan 20 binden fazla kişi gazlardan etkileniyor. Konu ile ilgili bölge sakinlerini şikayetleri her geçen gün artarken, mahalleli imza toplayarak gerekli adımların atılması konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bursa İl Müdürlüğü’ne çağrıda bulundu .

BURSA 19.07.2019, 19:52 19.07.2019, 20:36
Bursa’nın merkezinde kırmızı alarm! “Nefes alamıyoruz, boğazlarımız yanıyor”

Haber: Bursahaberdar- Sercan Güler 

Bursa’nın yeni merkezi haline gelen İstanbul Caddesi başta olmak üzere bölge mahallelere yakınlığı ile adeta şehrin içinde kalan fabrikalardan yükselen dumanlar halkın sağlığını tehdit edecek düzeylere ulaştı. İstanbul Caddesi üzerinde çok sayıda AVM, işletme, otel yer alırken bölgede binlerce kişi ikamet ediyor. Gün geçtikçe artan nüfusu ve yeni yatırımlarla  Bursa’nın yeni merkezi haline gelen bölgede fabrikalardan yükselen dumanlar ve zehirli olduğu düşünülen gazlar konusunda çok sayıda şikayet alınırken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bursa İl Müdürlüğü başta olmak üzere gerekli denetimlerin yapılması hususunda yetkililere çağrıda bulunuldu.  

GENİZ YAKAN AĞIR KOKULU DUMANLAR!

BursaHaberdar Gazetesi’ne konu ile ilgili şikayetlerini dile getiren bölge sakinleri, “Sönmez İş Merkezi’nin içinde ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren fabrikaların bacalarından özelikle akşam hava karardıktan sonra bazı zamanlarda hem gün içinde hem geceleri nefes almayı imkansız hale getiren geniz yakan ağır kokulu dumanlar salınmaktadır. Aynı zamanda ciddi gürültü de gelmektedir. Bursa’nın girişinde oteller ve AVM’ler bulunduğu İstanbul Caddesi gibi bir yerde ikamet eden kişiler başta olmak üzere Panayır Mahallesi ve fabrikalara yakın yerde bulunan konutlar kokudan dumandan ne cam açabiliyor.  Nede balkona çıkabiliyor. Ayrıca gelen kokunun çok ağır olması geniz yakması sebebiyle tekstil sektöründe kullanılan insan sağlığına çok zararlı kimyasal boya maddeleri olduğu düşünülüyor.” dedi.

20 BİNDEN FAZLA KİŞİNİ SAĞLIĞI TEHLİKEDE

Bursa’da nüfusun hızla artığı bölgelerin başında gelen İstanbul Caddesi, Panayır ve Demirtaş Mahallelerinin bulunduğu bölgede imza toplayarak gerekli önlemlerin alınmasını isteyen mahalle sakinleri yetkilere çağrıda bulundu.  Bölgede tüm insanların bu gazdan etkilendiği dile getiren bir başka mahalle sakini ise, “Her ne olursa olsun insan  sağlığı , yaşamını ve çevreyi tehdit eden fabrikalarla ilgili, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın konuyla alakalı net kararı ve düzenlemeleri olmasına rağmen bu duman ve gazlar nasıl olurda şehrin içinde böyle rahat bir şekilde salınır. Arıtma tesisi ve filtreleri olması gerekmiyor mu? Bölgede bu gazlardan doğrudan 20 binden fazla kişinin etkilendiği tahmin ediliyor. Hepimiz bu çevre felaketinin denetleyici ve takipçisi olan tüm kurum ve kuruluşlardan ivedilikle bu çevre ve sağlık tehditlinin sonlanması için gerekli adımların atılmasını talep ediyoruz.” açıklamasında bulunarak sağlıklarının tehlikede olduğunu ve gerekli adımların atılması gerektiğinin altını çizdi.

Yorumlar (1)
Sinan 4 yıl önce
Konu ile ilgili 2020 Ekim ayında durum aynı bahsedildiği gibi. CİMER'e bu konu ile ilgili şikayet başvurusunda bulundum, umarım kısa zamanda gerekli işlemler uygulanır.
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P