banner209

banner177

banner193

Bursa’nın yeni marka değeri olacak!

Osmangazi Belediyesi, Bursa’ya değer katacak ve kentin yeni buluşma noktası olacak olan Osmangazi Meydanı için hafriyat çalışmalarını sürdürüyor. Meydanın altına yapılacak 2 bin araçlık otopark için 9 metre derinliğe kadar kazı yapılırken, çalışmalar 21 metre derinliğe ulaşana kadar devam edecek.

BURSA 21.11.2019, 11:58
Bursa’nın yeni marka değeri olacak!

Osmangazi Belediyesi’nin şehrin merkezinde 40 dönüm alan üzerinde yapımına başladığı Osmangazi Meydanı’nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 150 milyon lira bedel ödenerek kamulaştırılan 100’den fazla binanın yıkılmasıyla elde edilen arazi üzerinde hayata geçirilen proje için hafriyat çalışmalarına hız verildi. Osmangazi Meydanı, sosyal ve kültürel tesisleri, millet kıraathanesi ve aktivite alanları ile Bursa’nın yeni marka değeri olacak.

“BÖLGEDEKİ TRAFİK SORUNUNA MERHEM”

Çalışmalar hakkında bilgiler veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bursa için büyük önem taşıyan Osmangazi Meydanı için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Meydanın altına inşa edeceğimiz 4 katlı bir otopark için 21 metre derinliğe kadar kazı çalışması yapıyoruz. Meydanın altında yer alacak olan 2 bin araç kapasiteli otopark bölgedeki trafik sorununa merhem olacak. Bölgenin yayalaşmasını sağlayacağız. Hafriyat çalışmalarının tamamlanmasının ardından otopark ve meydanın inşaatına başlayacağız” dedi.

“MUHTEŞEM BİR GÖRÜNTÜ ORTAYA ÇIKACAK”

Osmangazi Meydanı’nın Bursa’nın çöküntü alanı haline gelmiş merkezini yeniden canlandıracağını ifade eden Başkan Dündar, “Osmangazi Meydanı hem bugünün ihtiyaçlarına cevap verecek hem de Bursa’mıza değer katacak gerçek bir meydan olacak. Bursa denilince akla Osmangazi Meydanı gelecek. Ayrıca Ulubatlı Hasan Bulvarı’nda trafiği yer altına alacağız. Osmangazi Meydanı ile Demiryolu ve Merinos birleşiyor. Muhteşem bir görüntü ortaya çıkacak” diye konuştu

SALMAN: “OSMANGAZİ MEYDANI BURSA’YA DEĞER KATACAK”

AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman da, “Her zaman derim; Osmangazi demek, Bursa demek. Mustafa Dündar demek ise Bursa’ya sevda demektir. Bu sevda ile başkanımız Osmangazi ve Bursa için çok güzel çalışmalara imza atıyor. Önümüzdeki süreçte de güzel hizmetlerine devam edeceğini görüyoruz. Osmangazi Meydanı’nın Bursa’ya çok büyük değer katacağından eminim.” dedi. (Bülten)

OSMANGAZİ’NİN BÜTÇESİ BELLİ OLDU

Osmangazi Belediyesi’nin 2020 yılı mali bütçesi 674 milyon lira olarak kabul edildi. Geçtiğimiz yıla göre 36 milyon liralık artışın olduğu 2020 yılı bütçesinde en büyük pay, mal ve hizmet alım giderlerine ayrıldı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 03 Mayıs 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:55
Öğle 13:06
İkindi 16:56
Akşam 20:07
Yatsı 21:37
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P