banner177

banner193

BÜYÜK FİRMALARIN NAVİGASYONU: BİLEN PATENT

Marka ve patent tescili konusunda firmalara hizmet veren Bilen Patent, Univation markasıyla da Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarında müvekkillerine yol gösteriyor.

BURSA 19.06.2021, 21:59 07.07.2021, 10:21
BÜYÜK FİRMALARIN NAVİGASYONU: BİLEN PATENT

Değişen dünyada her geçen gün önemini artıran ‘markalaşma’ alanında, firmalara hem danışmanlık hem de marka ve patent tescili konusunda hizmet veren Bilen Patent, sektördeki 17 yıllık tecrübesiyle çalışmalarını sürdürüyor. ‘Başımıza İcat Çıkarın’ sloganıyla çıktığı yolda emin adımlarla yürüyen Bilen Patent, Univation markasıyla devlet destekleri ve inovasyon danışmanlığı hizmetleriyle de müşterilerine kılavuz oluyor. Türkiye’nin seçkin uzmanları arasında yer alan “Avrupa Patent”, “Patent” ve “Marka” vekillerini bünyesinde bulunduran Bilen Patent, müvekkillerinin Sınai Mülkiyet Haklarını korurken, geniş kapsamda verilen danışmanlık hizmetleriyle devlet desteklerinden faydalanmalarını sağlıyor.

MARKA BAŞVULARINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Marka başvuruları hakkında dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgiler veren, Bilen Patent Yönetim Kurulu Başkanı ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Tasarım Konseyi Başkanı Ömer Kocakuşak, “Marka başvurusu ön araştırmaların ve sınıfların belirlenmesi, öncelik hakları ve diğer hakların korunması adına önemli bir müracaat olduğu için mutlaka yurtiçi ve yurtdışı marka başvurusu konusunda uzman bir vekil aracılığı ile yapılmalıdır. Marka tescili ile taklitleri önlersiniz, rekabet gücünüzü artırırsınız, firma imajınızı ve ticaretinizi korursunuz, ilgili resmi izin belgelerini alabilirsiniz, devlet desteklerinden faydalanırsınız, markanızı lisanslayabilirsiniz ve tercih edilirsiniz. Marka, başvurulduğu ve tescil edildiği ülkede geçerlidir. İhracat yapan firmalar mutlaka markalarını yurtdışında da tescil ettirmelidir. Bilen Patent olarak güvenilir ve hızlı başvuru süreçlerimizle kaliteli yurtiçi ve yurtdışı başvuru hizmeti sunmaktayız.” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN ÇOK PATENT BAŞVURUSU YAPAN 3’ÜNCÜ FİRMASI

Türkiye’nin en çok patent başvurusu yapan 3’üncü firması konumunda bulunduklarını belirten Ömer Kocakuşak, 300’e yakın kurdukları Ar-Ge Merkezi ile yurt içi ve yurt dışında; marka, patent, endüstriyel tasarım, alan adı ve telif haklarına ilişkin araştırmadan tescile, rakip-teknoloji takibinden, mahkeme nezdinde temsile kadar, çok geniş bir alanda hizmet verdiklerini kaydetti. Turquality ve marka destek programlarında danışmanlık hizmeti verdikleri firmaların, hibe ve Ar-Ge, ihracat ve tanıtım harcamalarını devletten hibe olarak geri almasını sağladıklarını belirten Ömer Kocakuşak, Bursa, İstanbul ve Konya’da bulunan ofislerinde alanında uzman kadrolarıyla firmalara hizmet verdiklerini ifade etti.

BURSA, AR-GE MERKEZİ KONUMUNDA

Ar-Ge çalışmalarıyla birlikte firmaların yerlilik oranın da her geçen gün arttığına dikkat çeken Kocakuşak, Türkiye’de bin 700 civarı Ar-Ge Merkezi’nin olduğunu söyledi. Bursa’nın Ar-Ge merkezleri sıralamasında 2. sırada yer aldığına dikkat çeken Kocakuşak, patent ve Ar-Ge’nin firmaların gündeminden düşmediğini belirtti. Bunun doğal sonucu olarak tescillerin sayısının arttığını ifade eden Kocakuşak, “Türkiye’de artık incelemesiz patent sistemi yok. Bu büyük kazanım. Ülkemizdeki firmaların özgüvenleri yüksek olarak inovatif dokunuşlar yapmaları ve bunları da pazara sunmayı bilmeleri gerekmektedir” diye konuştu. Kocakuşak, Türkiye'de Ar-Ge sonucunda ortaya çıkan ürünlerin ihraç edilmek suretiyle geniş bir kullanım alanı bulmaya başladığına değindi. Türk milletinin pratik çözümler üretebilen yapısını avantaja dönüştürerek fikirlerini gelir getirici patentlere dönüştürebileceğine işaret eden Ömer Kocakuşak, gelir getiren patentlerin birçoğunun ‘basit’ denilebilecek ürünlerden oluştuğunu ifade etti.”

“SAÇMALAMA ATÖLYELERİ KURULMALI”

Türkiye’nin 2020 yılı itibariyle en çok patent başvurusu yapan ülkelerden biri olduğunu bildiren Kocakuşak, “Bu kavramlar gelişmeye başladı. Mesela yetenek kuluçka merkezleri açılabilir. Saçmalama atölyeleri kurulmalı, çünkü inovasyonlar saçmalıklardan çıkıyor” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE PANDEMİYLE BİRLİKTE PATENT BAŞVURULARI ARTTI”

Pandemi sürçenin patent başvurılarını olumlu yönde etkilediğini ifade eden Kocakuşak, 4 binden fazlaya hizmet verdiklerini ifade etti. En küçük işletmelerden en büyük işletmelere kadar herkesin, kendilerinden patent aldığını söyleyen Kocakuşak, özellikle sanayicilerin pandemiyle birlikte işlerinin arttığını ifade etti. Kocakuşak sözlerine şöyle devam etti: “Çin gibi, belki Avrupa’daki pazarlar gibi sanayinin belli bir kısmı Türkiye’ye kaydı. Bizim gözlemlerimiz bu şekilde ve firmalar daha fazla pastadan pay almaya başladı. Belki dünyadaki total üretim düştü ama üretim pastalarının dilim bölgeleri kaydığı için Türkiye’ye daha büyük dilim düşmeye başladı. Bu da enteresan bir şekilde firmaların Ar-Ge’ye daha çok kaymalarını sağladı. Çünkü böyle dönemlerde daha çok Ar-Ge yaparsınız. Daha çok patent almaları sağlandı. Çin ile beraber G-20 ülkeleri arasında büyüyen tek ülke Türkiye 2020’de. Bu büyüme, patente de yansıdı. Türkiye’nin patent sayılarında gözle görülür şekilde ortalama minimum yüzde 10 olacak şekilde artış oldu ve 2021’de de artarak devam ediyor.”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P