banner201

banner177

banner207

BÜYÜKORHAN BELEDİYESİ ‘CANLA BAŞLA’ ÇALIŞIYOR

Bursa’nın en köklü ilçelerinden biri olan Büyükorhan’da yatırımlar kıs kesmeden sürüyor. Konum olarak dezavantajlı bir bölgede yer almasına rağmen İlçe halkı için ‘canla başla’ mücadele eden Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz, turizm, tarım, spor ve kültürel alanda yaptığı projelerle Büyükorhan’ı cazibe merkezi haline getirmek için mücadele ediyor.

BURSA 18.07.2022, 15:51 18.07.2022, 16:03
BÜYÜKORHAN BELEDİYESİ ‘CANLA BAŞLA’ ÇALIŞIYOR

Türkiye’de 2019 yılında yapılan seçimlerde 63,8’lik oy oranıyla Bursa’nın rekortmen Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz, halktan gördüğü desteğe, yaptığı başarılı çalışmalar ve ortaya koyduğu projelerle karşılık veriyor. Büyükorhan’ın geleceği için turizm ve tarım konusuna büyük önem veren Başkan Korkmaz, bir yandan da kültür, sanat, spor ve belediyenin temel hizmetleri konusunda da çalışmalarını yürütüyor. İlçede yapımı süren ve faaliyete geçen projeler hakkında Bursa Haberdar Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulunan Başkan Korkmaz, Büyükorhan için ‘canla başla’ çalıştıklarını söyledi. 

SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ, YOLLAR AÇILDI 

Büyükorhan’da yol çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Korkmaz, “Büyükşehir Belediyemizin çalışmalarıyla, yeni yolların yapımı devam ederken, bazı bölgelerde de asfalt yenileme çalışmaları yapılıyor. Karayolları Bölge Müdürlüğü ilçe girişinde 2 km bir yol çalışması gerçekleştirecek. Hacıahmetler Mahallemizde 80 yıldır çözülmeyen yol problemi tarihe karıştık. Büyükşehir Belediyesi’nin gayretli çalışmalarıyla yollar konusunda büyük bir mesafe kat ettik. Yine sulama problemiyle ilgili Milletvekilimiz Sayın Zafer Işık’ın dirayetli çalışmaları sonucunda, Tarımsal Sulama Sistemi yeniden devreye alındı. Biliyorsunuz o bölgede hırsızların verdiği tahribat sonucunda ortaya bir problem çıkmıştı. Belediye olarak burada çiftçimizin her zaman yanında olduk.” dedi.

Büyükşehir belediyemizle birlikte tarla tarla üreticilerimizin mahsullerini suladık. Çok şükür şu an sorun tamamen ortadan kalktı. Çiftçimiz rahat bir nefes aldı.

HİZMET BİNALARI İLÇEYE DEĞER KATACAK

3 yılda 4 tane hizmet binasını ilçeye kazandırdıklarını belirten Başkan Korkmaz, “2 hizmet binamızın daha inşaat çalışmaları sürüyor. Kısa süre içinde buraları da faaliyete sokacağız. İlçemizde yaptığımız her projeyi vatandaşımızla istişare ediyoruz. Biliyorsunuz bizim halk günü uygulamamız var. Her Cuma günü halkımızla buluşuyoruz. Sorunlarını, isteklerini dinliyoruz. Yerinde yönetim anlayışımızla köylerimizi tek tek gezip, vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Muhtarlarımızla sürekli istişare halindeyiz. Büyükorhan hepimizin. Ben de buranın içinden yetişmiş biriyim. Halkımızı iyi tanıyorum. Onların taleplerini, bizlerden neler beklediğini biliyorum. Bu da hizmet yolunda bizlere büyük avantaj sağlıyor” diye konuştu.

BUĞDAY TARLALARI İÇİN HASAT VAKTİ

Dünyada yaşanan gıda krizine karşı üretimle ilgili çalışmalara önem verdiklerini belirten Başkan Korkmaz, “Belediye ait olan 40 dönümü geçik tarlalara buğday ekimi yaptık. Hem yöremiz halkına örnek olmak hem de belediyemize cüzi de olsa bir gelir kazandırmak adına bu projeyi hayata geçirdik. Gelinen noktada hasat dönemi başladı. Buğdayımız Köse Türkmen tohumundan dikildi. Verimi yüksek bir buğday türü. İnşallah ilerleyen zamanlarda ekim alanımızı genişleteceğiz. Bunun yanında, 20 dönüm arazide hayvanlarımız için yem bezelyesi diktik. Onun da hasat dönemi geldi sayılır. İnşallah güz döneminde, yeniden yaban mersinlerimizi dikeceğiz. İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızdan da beklentimiz, ekilmedik arazi bırakılmaması. Üretimin olduğu yerde bereket olur. Büyükorhan Belediyesi olarak tarımsal faaliyetlere önem veriyoruz. Dünya, şu an bir kıtlıkla karşı karşıya. Bizim de elimizde verimli arazilerimiz var. Belediye olarak, tarıma her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımız sayesinde Büyükorhan İlçesi, tarıma katkı veren bir ilçe olarak anılmaya devam edecek.” dedi.

CUMA GÖLÜ’NE SOSYAL TESİS

Cuma Gölü mevkiinde, hayata geçilecek olan sosyal tesis hakkında da bilgiler veren Başkan Korkmaz, “Turizm açısında oldukça değerli bir projeyi hayata geçiyoruz. Büyükşehir Belediyemiz sosyal tesisimizin yapımında bize katkı sağlayacak. Büyükorhan’a gelen turistler burada rahatça yemeklerini yiyecek, keyifli vakit geçirecek. Göl manzarasını doyasına yaşayacağımız bir alan. İlçede yapılan toplu etkinliklerin bazılarını da burada gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Yine aynı bölgede konaklama alanı olarak bungalov ev projemiz var. Bu projemizde ilk değerlendirmeleri geçti. Kısa süre içinde bunun müjdesini de halkımıza vermek istiyoruz. Yakın zamanda Cuma Gölü cazibe merkezi haline gelecek.” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:11
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:54
Yatsı 21:20
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P