Türkiye’yi uluslararası birçok platformda temsil ettiklerini aktararak Uludağ Koleji’nin başarılarında; eğitim ve akademik kadrosunun büyük önemi olduğunu aktaran Uludağ Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Yıldırım, “Bursa’nın enlerinden oluşan eğitim kadrosu Profesör ve Doçentlerden oluşan Bilim Kurulumuz ile 21.  yüzyıl becerilerine sahip, kendini keşfeden, potansiyelinin farkına varan, geçmişi iyi okuyan, şu anı en iyi değerlendiren ve gelecek üzerine isabetli öngörülerde bulunan bir neslin temelleri Uludağ Koleji’nde atılıyor. Bu başarının sırrı da akademik kadromuzun başarısından geçiyor. ” dedi.

“HER ÖĞRENCİMİZİ YAKINDAN TANIYORUZ”

Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Anadolu ve Fen Lisesi ile birlikte 2023-2024 yılı eğitim öğretim döneminde 1000 civarında öğrenciyi geleceğe hazırladıklarını ifade eden Çetin Yıldırım, “Öğretmen ve çok kıymetli akademisyenlerimizle birlikte toplam 150 kişilik bir aileyiz.  Öğretmen başına düşen öğrenci sayımız 9 civarında. Sınıflarımızın ortalama kapasitesi ilkokul ve ortaokulda ortalama 16-18 kişi arasında değişiyor. 12. sınıflarda ise sınıflarımızın öğrenci ortalaması 6-14 öğrenci arasında yer alıyor. Öğrencilerimizin farklı alanlarda gelişimine olanak tanıdığımız kampüsümüz içerisinde her öğrencimizle çok yakından ilgilenerek yetenekleri ve ilgi alanlarına göre gelecek planlaması yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

BURSA'DA A-101'DE DAYAK İDDİASI BURSA'DA A-101'DE DAYAK İDDİASI

“NİTELİKLİ VE BAŞARILI ÖĞRETMEN SEÇİMİ BAŞARININ ANAHTARI”

Yıldırım, eğitim kalitesinin öğrenci başarısını doğrudan etkilediğine vurgu yaparak sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu anlamda öğretmen seçimlerimizi büyük bir titizlikle gerçekleştiriyoruz. Akademik yeterlilikleri, deneyimleri, referansları, pedagojik formasyon eğitimi almış olmaları, teknoloji kullanımı, iletişim becerileri, güncel eğitim yöntemleri, uyum ve kültürleri gibi birçok başlıkta nitelikli öğretmenlerimizin seçimi için kapsamlı bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de ilk ve tek olan Yeni Nesil Derslerin planlanmasından ve yürütülmesinden sorumlu olan Bilim Kurulumuz üst ve öz denetim mekanizmamız olurken, her yılbaşında okulumuzda uygulanacak eğitim programlarını inceleyerek, geliştirilmesi adına önerilerde bulunuyor. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin verimliliğini üst düzeye çıkararak yeni yöntemler belirleyen Bilim Kurulumuz okulumuzun başarılarında büyük bir sorumluluk üstleniyor.” ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi