banner177

banner193

DEPREMİ ÖNCEDEN HİSSEDİP, AİLESİNİN HAYATINI KURTARDI

Kahramanmaraş merkezli depreme Osmaniye'de yakalanan Çimen ailesi, 6 Şubat'ta muhabbet kuşunun çıkardığı sıra dışı seslere uyanarak sarsıntıyla birlikte dışarı kaçmış. Aile bireyleri şimdi, depremde hasar gören evlerine giremedikleri için çadır kentte barınıyor.

BURSA 17.02.2023, 17:17
DEPREMİ ÖNCEDEN HİSSEDİP, AİLESİNİN HAYATINI KURTARDI

Otopark alanında oluşturulan geçici barınma merkezinde ailesiyle kalan 17 yaşındaki M. Çimen, merkez üssü Pazarcık olan 7,7 büyüklüğündeki depreme Raufbey Mahallesi'nde evlerinde yakalandıklarını söyledi.

Çimen, yaklaşık 3 ay önce aldığı ve "Maviş" adını verdikleri yavru muhabbet kuşunun o güne kadar pek ötmediğini, 6 Şubat'ta gece farklı bir sesle kafesinde çırpındığını belirterek şunları söyledi: "Depremden yarım saat öncesinde tuhaf tuhaf, geceleyin, içeride ışık da yanmazken tuhaf bir ses çıkarttı. Kanat çırpıp kafesin içinde oradan oraya zıplıyordu. Ardından deprem salladı, şiddetini artırınca kuşu aldığım gibi dışarıya fırladım. 

Kuşun sesine uyandık. Kapıyı da açamadık, kapı sıkışmış, açamıyorduk. Kapının yönünü bile zor bulduk. Çok tuhaf bir ses çıkarttı, hızlı hızlı öttü, bir bakıma kuşun sayesinde depreme uykuda yakalanmadık. Çok şükür yıkılmadı, sadece çatlaklar var." 

Kafes dışında da besledikleri muhabbet kuşunun insanlardan kaçmadığın aktaran Çimen, "Çadır kentin maskotu oldu." dedi. Maviş'in özellikle çocuklar tarafından çok sevildiğini, onların elinden düşmediğini ve moral kaynağı olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:23
Güneş 05:59
Öğle 13:06
İkindi 16:55
Akşam 20:03
Yatsı 21:33
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P