banner204

banner177

banner193

banner205

DİYANET-SEN'DEN NAMAZ DÜŞMANLIĞINA TEPKİ

Diyanet-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Kemal Göleç, Eğitim-Sen’in, Kırıkkale Valiliği’nin düzenlediği “Sabah Namazı Buluşmaları’’na dava açmasına sert tepki gösterdi.

BURSA 14.01.2022, 14:15
DİYANET-SEN'DEN NAMAZ DÜŞMANLIĞINA TEPKİ

Göleç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada öğrencilerin sözde eğitim hakkından mahrum bırakıldığı bahane edilerek açılan davanın düpedüz namaz düşmanlığı olduğunu belirterek “Cuma günü öğle saatinde, sabah ise henüz okulun açılmadığı bir saatte yapılan namaz buluşmaları zaten gönüllülük esasına dayanmaktadır. Maalesef dinle ilgili her etkinlikten rahatsız olanlar, bu etkinliği de sanki okul saatlerinde yapılıyormuş gibi göstermeye çalışmış yine “Laiklik elden gidiyor!’’.. bahanesine sığınmışlardır” ifadelerine yer verdi. Başkan Göleç “Mezhepçilik yapıldığı, öğrencilerin zorla namaza götürüldüğü yönünde algı oluşturmaya yönelik bahanelerle açılan davayı savunan Eğitim-Sen’e soruyoruz:
Çağdaş, modern diye örnek aldığınız Avrupa ülkelerinde, ABD’de velilerin izni ile öğrenciler Kiliseye, Sinagog’a götürülmüyor mu? İsteyen velisi olduğu öğrenciye istediği dinin eğitimini ve dini bilgilerini aldırmıyor mu? Onların laikliklerine hiçbir zarar gelmiyor ama Müslüman bir ülkede gönüllü öğrenciler öğle tatilinde Cuma namazına gidince, okulun henüz açılmadığı saatte sabah namazına gidince Laiklik elden gidiyor öyle mi?
Göleç açıklamasına şöyle devam etti: Laiklik bahanesinden bu millet artık bıktı. Laiklik hiçbir yere gitmiyor. Bu millet dinini, değerlerini serbest bir şekilde öğrenmek, ibadetlerini gönül rahatlığı ile yapmak ve çocuklarına, gençlerine de bunları öğretmek istiyor. Bu milletin değerlerinden fersah fersah uzak olanların anlamak istemedikleri işte bu…
Eğitimle ilgili bütün bilimsel veriler ahlaki ve dini değerlerin çocuk yaştan itibaren verildiğinde ancak etkili olduğunu söylerken Eğitim-Sen dil eğitiminde, matematik, fen ve diğer derslerde bu veriyi desteklerken sıra dini eğitime gelince, bütün bilimsel veriler bir anda çöpe atılabiliyor. Bu millet kimin derdinin ne olduğunu gayet iyi biliyor. Açılan bu davanın namaz düşmanlığı olduğunu da…”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P