banner177

banner193

“DÜĞÜN SALONLARI 1 HAZİRAN’DA MUTLAKA AÇILMALI”

Bursa Düğün Salonları ve Organizasyonları Derneği Başkan Yardımcısı ve Moda Davet Sahibi Hakan Çevik, ‘kademeli normalleşme’ kararlarının, düğün salonlarını mağduriyete uğrattığını ifade ederek, düğün salonlarının 1 Haziran’da mutlaka açılması gerektiğini söyledi. 

BURSA 16.05.2021, 15:51 18.05.2021, 22:47
“DÜĞÜN SALONLARI 1 HAZİRAN’DA MUTLAKA AÇILMALI”

(ÖZEL HABER)

Türkiye’de 17 günlük ‘tam kapanma’ tedbirlerinin sonuna gelinirken, İçişleri Bakanlığı, valiliklere, ’Kademeli Normalleşme Tedbirleri’ konulu genelge gönderdi. 17 Mayıs’tan 1 Haziran’a kadar geçerli olacak genelgede düğün salonlarının faaliyetleriyle ilgili kararlara da yer verildi. Genelgeye göre, “Kademeli normalleşme döneminde evlendirme işlemleri yapılabilecek, nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler ile nişan ve kına gibi etkinlikler düzenlenemeyecek.” Açıklanan kararların ardından açıklama yapan Bursa Düğün Salonları ve Organizasyonları Derneği Başkan Yardımcısı ve Moda Davet Sahibi Hakan Çevik, düğün salonlarının dayanacak gücünün kalmadığını söyledi. Hem evlenmeyi düşünenlerin hem de evlendirme organizasyonu yapan düğün salonları sahiplerinin 17 Mayıs için büyük bir hazırlık yaptığını ancak alınan kararla, bütün hazırlıkların boşa gittiğini ifade eden Çevik, 1 Haziran’da düğün, nişan, kına gibi eğlencelerin serbest bırakılması gerektiğini söyledi. 


“DÜĞÜN SALONLARI 1.5 YILDIR MAĞDURİYET YAŞIYOR”
Düğün salonu sahipleri ve evlenmeyi düşünen vatandaşların 1.5 yıldır büyük bir mağduriyet yaşadığına dikkat çeken Hakan Çevik, “Yarın yapılacak Kabine Toplantısı’nda 1 Haziran’dan sonra alınacak kararların görüşüleceğini duyduk. Devletimizden beklentimiz, düğünlerin, kınların ve nişan organizasyonların, 1 Haziran’dan itibaren serbest bırakılması. Pandemiden en çok zarar gören düğün sektörünün, ‘kontrollü normalleşme’ ile birlikte yeniden toparlana bilmesi için 1 Haziran tarihi çok kritik. Elektrik faturalarını ödeyemeyecek hale gelen düğün salonlarının artık dayanacak gücü kalmadı. Pandemi kurallarına en çok uyan yerlerden biri olan düğün salonları yeniden açılmalı ve insan hayatından önemli yere sahip düğünlerin tekrardan yapılması gerekmektedir. Gelecek planı yapan gelin ve damat adaylarının, mağduriyetinin giderilmesi, toplumsal açıdan da önem arz etmektedir. Bu yüzden 17 Mayıs’ta açılmayı bekleyen ancak hayal kırıklığına uğrayan düğün salonlarının 1 Haziran’da açılmasını bekliyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P