banner201

banner177

banner207

EMEKLİLER SORUNLARINA ÇÖZÜM BEKLİYOR

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Uludağ Şubesi Başkanı Kenan Pars, emeklilerin sorunlarıyla ilgili açıklamalarda bulunda. 2020 yılında yapılan emekli zammının Türkiye’nin gerçeğini yansıtmadığını belirten Pars, emeklilere, seyyanen (eşit) zam yapılması gerektiğini söyledi.

BURSA 21.02.2021, 13:03 21.02.2021, 13:38
EMEKLİLER SORUNLARINA ÇÖZÜM BEKLİYOR

ÖZEL HABER

Türkiye’nin en köklü kuruluşlarından biri olan TÜED, emeklilerin sorunlarıyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. 2021 yılında da devletten beklenti içersinde olduklarını belirten Uludağ Şube Başkanı Kenan Pars, bu yıl yapılan 14.38’lik zammın yeterli olmadığını söyledi. Türkiye’de gerçek enflasyonun yüzde 30’lar civarında oduğunu ifade eden Başkan Pars, emekliye bunun sadece yarısı kadar zam yapıldığına dikkat çekerken, “Biran önce emeklinin yüzünü güldürecek bir zam yapılması şart” dedi. 

“EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET KADAR OLMALI”

Kenan Pars, Türkiye’de 13 milyon 200 bin Bursa’da ise 570 bin emeklinin olduğunu söyledi. Emeklilerin yüzde 60’ının açıllık sınırının altında maaş aldığını ifade eden Pars, “Yüzde 70 ise asgari ücretin altında maaş almaktadır. Yıllardan beri alınan maaşlar çok düştü. Siyasi partilerin genel başkanları asgari ücrete verdiği desteği emeklilere vermiş olsalardı bizler en azından seyanen zam alırdık. Yapılan zamlar ve çıkan enflasyon rakamları Türkiye’nin gerçeğini yansıtmamaktadır. Adlığımız yıllık yüzde 14.38’lik zam bizim yaşam gerçeğimiz olamaz. Biz çarşımıza pazarımıza bakıyoruz. Bize verilen zam, enflasyon paketinde bulunan don lastiğiyle, tokayla, pinpon topuyla ölçülmemeli. Türkiye’de var olan enflasyon geçen sene yüzde 40’larda bu sene ise yüzde 30’ların üzerindeydi. Ama emeklilere bunun sadece yarısı verildi. Bizler parlementoda bulunan milletvekilerinden Sayın Cumhurbaşkanımızdan seyanen zam istiyoruz. En düşük emekli maaşı asgari ücret tutarında olması gerekiyor.” diye konuştu.

 

“EMEKLİLER KURUŞUN HESABINI YAPIYOR”

Bir gün çalışan herkesin emekli olacağını hatırlatan Başkan Pars, “Kimse emeklilerin boynunu bükmesin. Her zaman her platformada söyledim iki kelime; emeklilerin iki tane silahı var. Biri hayırdua biri ise beddua. Hayırdua alanın işleri iyi gider, beddua alanın ise işleri kötü gider. Biran önce emeklinin yüzünün güleceği bir zam yapılması gerekir. Emekliler eskiden 1 liranın hesabını yapıyordu şimdi ise kuruşın hesabını yapıyor. Emekliler Türkiye’nin çimentosu Türkiye’’nin çakıl taşıdır.” dedi.

DERNEK ÜYELERİNİN CEBİNDE YILLIK BİN 500 LİRA PARA KALIYOR

Dernek olarak emeklilerin yarırına birçok çalışma içinde olduklarını belirten Pars, şunları söyledi: “Her yıl ocak ayında kesilen 36 liralık bir aidatımız var. Bunun karşılığında yapmılş olduğumuz indirim anlaşmalarıyla emeklilerin cebinde en az bin 500 lira para kalmasını sağlıyoruz. Birçok hastaneyle yüzde 20 ile yüzde 40 arasında değişen indirim anlaşmalarımız var. Benzin istasyonlarıyla, düğün salonlarıyla ve aklınıza gelebilecek birçok yerle anlaşmalar yaparak, üyelerimize indirim sağlıyoruz. Bu indirimlerden sadece emekliler değil, emeklilerin birinci derece yakınları da faydalabiliyor. Bizlerin amacı; emeklilerin sesini daha çok duyurabilmek. Birlikten kuvvet doğar. Özllikle gençlerimizden bize bu konuda yardımcı olmalarını istiyoruz. Bizler ne kadar büyürsek, ne kadar çok birleşirsek o kadar kolay haklarımızı savunabilir ve kazanabiliriz. Gençlerimiz, annalerine, babalarını bizleri anlatsın onları ikna etsin ve derneğimizin gücü artsın. Bizlerin gücü artarsa emeklilerin de gücü artar.”  

EMEKLİLERİN 2021 YILINDAN BEKLENTİLERİ

  • Seyyanen (eşit) zam talebi
  • 2000 yılından sonra emekli olanlar için intibak yasası
  • Bayram ikramiyelerinde artış
  • Ek ödemlerde artış beklentisi
  • Bankaların verdiği promosyon ücretlerinde artış
  • TOKİ’den emeklilere özel ev projesi

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:11
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:54
Yatsı 21:20
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P