banner209

banner177

banner193

FARUK ÇELİK'TEN BURSA AÇIKLAMASI

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Bursa'da AK Parti adayı Alinur Aktaş'ın yenilgisinin ardından adı sıkça gündeme gelen eski Bursa Milletvekili Faruk Çelik, yenilgiyi ekonomiye bağlayanlar hakkında sert bir eleştiride bulundu.

BURSA 07.04.2024, 10:29 07.04.2024, 11:36
FARUK ÇELİK'TEN BURSA AÇIKLAMASI

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AK Parti adayı Alinur Aktaş'ın CHP adayı Mustafa Bozbey'e kaybetmesinin ardından ismi sıkça gündeme gelen eski Bursa Milletvekili Faruk Çelik, seçim sonuçlarına dair önemli bir paylaşımda bulundu.

Bursa ve Türkiye'deki genel seçim sonuçlarını değerlendiren Çelik, 'Yereldeki mağlubiyeti sadece genel siyaset ve ekonomik gelişmelere bağlamak, öncelikle yerelde yapılması gereken özeleştiriden kaçmaktır' ifadelerini kullanarak AK Parti'li bazı isimlerin 'kişisel sorumluluktan' kaçtığını söyledi.

Faruk Çelik'in açıklamasının tamamı şu şekilde;

Aday olabilmek için birçok yolu kendine mübah görenler, seçimi kaybettikten sonra ‘’kişisel sorumluluktan kaçarak’’ seçim neticesini ekonomik gerekçelere bağlayabiliyorlar. Yereldeki mağlubiyeti sadece genel siyaset ve ekonomik gelişmelere bağlamak, öncelikle yerelde yapılması gereken özeleştiriden kaçmaktır. Ayrıca 10 ay önce bütün ittifaklara rağmen Sayın Cumhurbaşkanımızın aldığı seçim zaferini görmemezlikten gelmektir. 

AKTAŞ DA EKONOMİYİ ELEŞTİRMİŞTİ

Öte yandan yenilginin ardından bir basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayalan ve seçmenin sadece Bursa'da değil, Türkiye'de de ekonomik sıkıntılarından dolayı tepki göstererek sandığına gitmediğini ifade eden Aktaş, "Rahmetli Demirel'in bahsettiği gibi 'vatandaşın cebi ve tenceresiyle oynanırsa neticesi kötü olur' gibi ifadeleri vardı. Bunun sonucunda 20 milyondan 12 milyona düşen bir oyun varlığını görüyorsunuz. Sandığa gitmeme oranının da anormal derecede arttığını görüyorsunuz. Bu aslında bir çok şeyinde rengini ortaya koyuyor. Çevremden biliyorum. 'Gidersem dayanamam ampule basarım. Gitmeyeceğim' diyerek protesto etti. O kadar çok kişiden bunu duydum. Ama bunu hiç bir mazeret olarak söylemiyorum. Biz nihayetinde seçimi kaybettik. Kazananlara hayırlı olsun. Kazanan Bursa olsun. İnşallah Bursa'ya bu 5 yıl süre içerisinde güzel işler yapılır. Bende kendi arabamla bu şehrin sokaklarında dolaşacağım. Bu şehirde hizmet alan bir vatandaşım" diye konuşmuştu. (Bursahakimiyet)

Yorumlar (1)
Erkan AKAR 4 hafta önce
2019 yılından itibaren bitmeyen TOKİ ler belirlenmiş olan yüksek taksitleri kademeli olmayan emeklilik bunlar AKP ti seçimlerde kaybettiren sebepleridir
Namaz Vakti 07 Mayıs 2024
İmsak 04:09
Güneş 05:49
Öğle 13:05
İkindi 16:57
Akşam 20:12
Yatsı 21:44
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P