banner177

banner193

GÖLEÇ, “ÜLKEMİZİN BAŞARISINA KARŞI DURANLARLA ÇANAKKALE’DE BİZE SALDIRANLAR AYNI SAFTA”

Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajda tüm İslam alemine birlik ve beraberlik niyaz eden Diyanet-Sen Bursa 2 Nolu  Şube Başkanı Kemal Göleç, “Çanakkale ruhunun günümüzde de çok elzem olduğunu görmekteyiz. Ülkemizin her alandaki başarısına karşı duranlarla Çanakkale’de bize saldıranların aynı safta yer aldığına şahit olmaktayız.” ifadelerini kullandı.

BURSA 17.03.2021, 16:57
GÖLEÇ, “ÜLKEMİZİN BAŞARISINA KARŞI DURANLARLA ÇANAKKALE’DE BİZE SALDIRANLAR AYNI SAFTA”


Diyanet-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Kemal Göleç, Çanakkale Zaferi’nin 106. yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Göleç mesajında şu ifadelere yer verdi:  “1915–1916 yılları arasında tarihe "Çanakkale Geçilemez! notunun düşüldüğü Çanakkale Zaferinin Anadolu halkına verdiği azim, umut ve kararlılık Kurtuluş Savaşı'nın ‘’Zafer meşalesini’’ de ateşlemiştir. Çanakkale; milletimizin bağımsızlık ve hürriyet, mili ve manevi değerler söz konusu olduğunda ne denli kararlı ve kahraman olduğunu sonsuza dek anımsatacak büyük bir destanın adıdır. Türk ordusu üstün muharebe taktiklerini, silah gücü bakımından çok üstün bir güce karşı ustalıkla uygulamıştır. Ordumuz, bu başarısı ile sadece savaş dersi değil, aynı zamanda dünyaya insanlık dersi de vermiştir. Dünya harp tarihi, Çanakkale'de Türk askerinin insancıllığını savaş alanlarında bile yitirmediğine, düşmanına (imanının gereği) zor şartlarda da olsa merhamet gösterebildiğine şahitlik etmiştir.
Her mevzide ayrı bir destan yazan kahramanlarımız, düşmana karşı verdiği mukaddes mücadeleyi zaferle sonuçlandırdığında, dünya tarihine "Çanakkale Geçilemez!" ilkesini bir daha silinmemek üzere altın harflerle yazdırmıştır.” İfadelerini kullandı.

"ÇANAKKALE’DE BİZE SALDIRANLARLA AYNI SAFTALAR”

Çanakkale ruhunun günümüzdeki önemine de vurgu yapan Göleç mesajını şu sözlerle noktaladı, ”Ülkemizin her alandaki başarısına karşı duranlarla Çanakkale’de bize saldıranların aynı safta yer aldığına şahit olmaktayız. Ülkemizi her taraftan kuşatma, sıkıştırma, yalnızlaştırma, önünü kesme ve ilerlemesini engelleme maksatlı çalışmalar ‘’bugünün Çanakkale’si’’ Diyebiliriz. Ancak Milletimiz, Ordumuz, Devletimiz bu tür zorlukların üstesinden gelebilecek kuvvet ve kudrete sahiptir. Biz de Diyanet-Sen olarak her şartta devletimizin yanında olduğumuzu ilan ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle tarihimizin derinliklerinden bugüne şehitlik mertebesine yükselen kahramanlarımıza Allah’tan Rahmet, milletimize ve İslam alemine birlik ve beraberlik niyaz ediyorum.”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P