HASENE ve BİLDER, YETİM VE ÖKSÜZ ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Bursa İlahiyatlılar Derneği (BİLDER), Hasene Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile birlikte ortak yürüttüğü proje kapsamında Bursa’da yetim ve öksüz çocukların giyim ihtiyaçlarını karşıladı.

BURSA 14.06.2022, 16:04
HASENE ve BİLDER, YETİM VE ÖKSÜZ ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

“Mazlum ve Mağdurlar için El Ele” sloganıyla dünyadaki ihtiyaç sahiplerine el uzatmak için kurulan Hasene Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Türkiye’de Bursa dahil olmak üzere 20 ilde faaliyetlerini sürdürmeye devam ederken, yardımlaşma ve dayanışmanın ön plana çıktığı etkinliklerle gündeme gelen Bursa İlahiyatlılar Derneği ile birlikte ortak projeye imza attı. Proje kapsamında yetim ve öksüz çocukların giyim ihtiyaçları karşılandı.

Hasene Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Bursa İl Temsilcisi Yunus Lekesiz, dernek hakkında bilgiler verdiği konuşmasında Dünya genelinde yapılan çalışmalar, Türkiye’deki faaliyetler ve Bursa’daki temsilcilik hakkında açıklamalarda bulundu. Lekesiz konuşmasında, “Hasene Derneği, Avrupa Milli Görüş Teşkilatları bünyesinde kurulmuş olan, mazisi yarım asra dayanan sosyal hizmetler alanında çalışan bir dernektir.  136 ülkede şu anda hizmet eden bir teşkilatız, teşkilatımızın sene içerisinde birçok hizmeti oluyor.  Kurban Bayramı’nda Avrupa’daki Müslümanların kurbanlarını ihtiyaç sahiplerine en iyi şekilde ulaştırmaktadır. Geçen yıl 208 bin kurban toplandı. Bu kurbanlar 136 ülkede ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır. Dünyanın birçok noktasının yanı sıra ülkemizde de aynı yardımlar devam etmektedir.   Ramazan’da kumanya yardımları yapılmakta, afet durumları, okul kırtasiye gibi birçok farklı alanda ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz.  Bu hizmetleri yaparken bir fiil bu hizmetleri gözlemcilerimizle yerinde takip ediyoruz. Avrupa’da 450’yi aşkın gözlemcimiz gönüllü olarak görev yapıyor. Gönüllülerimiz ve partner kuruluşlarımız çalışmaları takip ederek rapor haline getiriyor.” dedi.

‘HASENE’ BURSA TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI

2022 Ramazan ayında derneği Bursa İl Temsilciliğinin açıldığını ifade eden Yunus Lekesiz, “Bursa dahil olmak üzere 20 ilimizde Hasene Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruldu. Yıl içerisinde 28 ilimizde derneğimiz kurulmuş olacak. Adım adım 81 ilde ‘Hasene’ temsilciliklerimizi kurmuş olacağız.  Bursa’da yeni kurulduk. Ramazan ayında ofisimizi açtık. Bursa’da Ramazan kumanyalarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Ramazan’dan sonrada ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam ediyoruz.  Geçen ay itibariyle 150 öksüz, yetim ve ihtiyaç sahibi olan ailelerin çocuklarını giyim kıyafet ihtiyaçlarını karşıladık. Son olarak yetim ve öksüz çocuklarımızın alışverişlerini birlikte yaparak onların yüzlerini güldürdük. Bursa genelinde İçişleri Bakanlığı’nın izni ile 30 yetim ve öksüz çocuğumuzun yanı sıra, 27 üniversite öğrencisinin, hafızlık yapan bazı öğrencilerimizin ve ihtiyaç sahibi olarak bizlere başvuran ailelerin giderlerini elimizden geldiğince karşılıyoruz.” ifadelerini kullandı.

MÜKERREM ÖZDEMİR, “İYİLİĞE VESİLE OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Bursa İlahiyatlılar Derneği Başkanı Mükerrem Özdemir, derneğimiz 2002 yılında Bursa İlahiyat Mezunları ve Mensupları Derneği adıyla kuruldu. 2021 yılında ismimizi Genel Kurul kararıyla Bursa İlahiyatlılar Derneği oldu. Derneğimize artık öğrencilerimiz, mezunlarımız ve mensuplarımız üye olabiliyor. 2018 yılında devraldığımız dernek başkanlığı görevimi sürdürüyorum. Yardımlaşmanın, dayanışmanın ve kaynaşmanın en üst düzeyde olması için birçok buluşma gerçekleştiriyoruz. İyiliğe vesile olmak için çalışıyoruz. Bugün burada Hasene Derneğimiz ile birlikte ortak gerçekleştirdiğimiz proje kapsamında yetim ve öksüz çocuklarımızı bir araya getirerek, onların giyim ihtiyaçlarını karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P