HAYATA BAKIŞINIZ ‘VİYA KARAVAN’ İLE DEĞİŞECEK

Bursa’da 2013 yılında karavan üretimine başlayan Viya Karavan, Avrupa Standartları’nda ve normlarında yılda 300’ü aşkın karavan tasarlayıp üretiyor. Ar-Ge çalışmalarıyla her yıl yeni modelleri sektöre kazandıran Viya Karavan, endüstriyel tasarım ekibiyle özgün tasarımlar ortaya koyarken, tüketicilerin en çok atladığı kriterler olan karavan ağırlığı ve depolama sorununa da Avrupa’nın belirlemiş olduğu normlarda global çözümler sunuyor.

BURSA 24.04.2023, 12:09 24.04.2023, 12:17
HAYATA BAKIŞINIZ ‘VİYA KARAVAN’ İLE DEĞİŞECEK

ÖZEL HABER 

Avrupa standartlarında, özgün tasarımlarıyla dikkat çeken Viya Karavan; sıfır motokaravan modellerini seri üretimle sektöre kazandırmayı hedefliyor.

Haberin girişi spotKaravancılığın ülkemizde yaygınlaşması hedefiyle üretimlerini gerçekleştiren Viya Karavan’ın Koordinatörü Beyza Zülal Dündar; karavavan alınırken dikkat edilmesi gerekenler, karavan tasarımı ve güvenliği nasıl olmalıdır konuları başta olmak üzere ülkemizde ve Avrupa’da karavancılığın gelişimi hakkında bilgiler paylaştı.

“AVRUPA STANDARTLARINDA KARAVANLAR TASARLAYIP, ÜRETİYORUZ”

Viya Karavan’ın Koordinatörü Beyza Zülal Dündar, Viya Karavan’ın yılda 300’ün üzerinde karavan tasarlayıp ürettiğini ifade ederek şunları söyledi, “Karavan yaşamında çektiğimiz zorluklar ve karavan üretimindeki eksikler Viya Karavan’ın 2013 yılında sektöre girmesinde büyük öneme sahip. Viya Karavan olarak dünya üreticilerinin kullandığı malzemeler ile Avrupa’da üretilen hazır karavanlardan daha nitelikli karavanlar üretiyoruz. Viya Karavan olarak tüm karavanlarda görsel estetiğin yanı sıra, hafiflik, sağlamlık ve uzun yıllar sorunsuz kullanabilecek karavanlar üretiyoruz. Üretim alanımızda döküm, döşeme, mobilya, paslanmaz-metal, elektrik ve su atölyelerimizde teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek büyük bir titizlik içerisinde çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Tasarladığımız onlarca hazır modelin yanı sıra, karavan sahibi olmak isteyenlerin zevklerine, isteklerine ve araçlarına en uygun karavanlar tasarlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“ÖZGÜN TASARIMLAR İÇİN PİYASA ÜRÜNLERİNİ ARAŞTIRMIYORUZ”

Karavanların uzun yıllar sorunsuz kullanılabilmesi için endüstriyel tasarımın önemine vurgu yapan, Beyza Zülal Dündar tasarım süreci hakkında şu bilgileri paylaştı, “Bizler her yıl mevcut araçlarımızda yenilikler gerçekleştiriyoruz. Özel tasarım ekibimiz; yeni çıkan markalara bakmaya, farklı markaları izlemeye yasaklı bir şekilde kendi hayallerine odaklanıyorlar. Sebebi şu; benzeri veya aynısını hiçbir yerde kendi tasarımlarımızda yakalamayalım, özgün tasarımlar ortaya koyalım. Tasarımdan önce başka modelleri inceleyen yerler taklit etmiş oluyor. Biz baştan sona sorunun üstüne gidip çözüm bulup, ürün tasarlıyoruz.” dedi.

“HER FİRMANIN ENDÜSTRİYEL TASARIM BİRİMİ OLMALI”

Karavanın tasarımı öncesi hayal güçlerini zorlayan tüm olumsuz senaryoları öngörüp dar alanları en verimli ve uzun yıllar kullanılabilir bir tasarıma kavuşturmak için çok büyük emek harcadıklarını aktaran Beyza Zülal Dündar şöyle devam etti, “Karavan sektöründe her firmanın içerisinde mutlaka endüstriyel tasarım birimi olmalı. Dar bir alanda çalışıyoruz, güvenlik anlamında her şeyin üst düzey olması gerekiyor. Alan dar olduğu için her türlü olumsuz senaryoyu da göz önüne alarak tasarımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Her bir ayrıntının vereceği fayda ve zararı en ince ayrıntısına kadar düşünerek hareket ediyoruz. Sorun sadece problemi çözmekle de bitmiyor. Bunu aynı zamanda estetik bir forma dönüştürmek son derece önemli.”

VİYA KARAVAN HAZIR MODELLERİ SHOWROOMDA SERGİLEYECEK

Sektörün verdiği tecrübe ve Avrupa Standartlarına bağlı olarak binlerce karavan ürettiklerini ve ilerleyen süreçte 0 araçları farklı konseptlerde dizayn ederek araç bayilerinde olduğu gibi showroom da tüketici ile buluşturacaklarına değinen Dündar; erişilebilirliği kolaylaştırmak, hizmetlerimizi çok daha fazla kişiye ulaştırmak adına motokaravan alanında standartlarımızı birkaç pakete düşürmeyi planlıyoruz. Bir mağazadan bir otomobil alır gibi motokaravan alma imkânı sunacağız. Motokaravan almak isteyenlere renk ve modelini seçmek kalacak. Viya Karavan olarak her yıl yeni model karavanlar üretiyoruz. Bir önceki yılın sürekli üstünde, modern, farklı, ergonomik ve kullanılabilirliği yüksek çözümler sunarak karavanlarımızı geliştiriyoruz.

VİYA KARAVAN 7-24 MOBİL SERVİS HİZMETİ VERİYOR

Karavanı tasarlayıp üretmekle Viya Karavan’ın hizmetinin bitmediğini ifade eden Dündar, “Viya Karavan olarak yaptığımız, sattığımız tüm karavanlarımızda tüm arızalarda, hatta anlayamadıkları bir durumla karşılaştıklarında 7 gün 24 saat mobil servis hizmeti sunuyoruz. Görüntülü veya sesli konuşma ile problemi çözmeye çalışıyoruz, ciddi bir sorun olduğunda ise karavanın bulunduğu yere gidebilecek ve sorunu giderebilecek mobil servis ağı hizmeti sunuyoruz.  Karavanlar bir yaşam alanı ve servis ağı belirli gün veya saate sığdırabileceğiniz bir şey değil. Bu sebeple 24 saat hizmet vermeyi doğru buluyoruz.” diye konuştu.

AVRUPA’DA 6 MİLYON TÜRKİYE’DE 25 BİN KARAVAN VAR

Karavan sektörünün Türkiye’de henüz keşfedilmediğini ve kuralsız, denetimsiz bir şekilde gelişigüzel üretim yapıldığına vurgu yapan Dündar, “AB ülkelerinde 6 milyona yakın karavan var. Türkiye’de ise 25 bin civarında karavan olduğu tahmin ediliyor. Türkiye’de üreticiler çok ciddi yatırımlar yaparak sektöre giriyor. Karavana olan talep her geçen gün artıyor ancak karavan üretim normlarına bağlı olmadan üretilen karavanlar birçok sorunu beraberinde getiriyor. Görünürde bu kurallara uyan ve uymayan karavanlar aynı olabilir. Ama uzun vadeli bir yaşam alanı sunmaz. Yerli ürün üretiminde de bu standartlara uyulması gerekiyor.”

EN ÖNEMLİ İKİ UNSUR DEPOLAMA VE HAFİFLİK

Karavanda en önemli kriterlerin, depolama alanı ve aracın hafifliği olduğunu da ifade eden Dündar, “Görsel kısmı aslında işin en kolayı. Tüketicilerin en çok atladığı kriterlerde bunlar. Estetik anlamda güzellik algısı, depolama ve aracın hafifliği kriterlerine göre çözülmesi daha kolay konular. Aracın ağır olması kazalara sebebiyet verebilir, Avrupa’ya çıkışında problemler gibi istenmeyen birçok soruna yol açabilir. Benzeri olumsuzlukların yaşanmaması ve karavanın uzun ömürlü olması için karavan üretiminde Türkiye’nin yasal zorunluluklara ihtiyacı var.”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 07 Mayıs 2024
İmsak 04:09
Güneş 05:49
Öğle 13:05
İkindi 16:57
Akşam 20:12
Yatsı 21:44
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P