banner177

banner193

INSARAG ULUSLARARASI DEPREM TATBİKATINDA ORİYON RÜZGARI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Arama ve Kurtarma Danışma Grubu'nun (INSARAG) deprem tatbikatı başladı. Arama-kurtarma ve yangın ekipmanları satışında Güney Marmara Bölgesi’nin lider firması olan Oriyon tatbikat boyunca ekiplere ekipman desteği verecek.

BURSA 11.10.2022, 10:35
INSARAG ULUSLARARASI DEPREM TATBİKATINDA ORİYON RÜZGARI

Birleşmiş Milletler Uluslararası Arama ve Kurtarma Danışma Grubu’nun (INSARAG), Afrika, Avrupa ve Orta Doğu Bölgesi (AEME) Deprem Müdahale Simülasyon Tatbikatı Ankara İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde start aldı. Tatbikat, Kalecik ilçesinin kuzeyinde 8 Ekim'de saat 09.00'da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki deprem senaryosu üzerinden "Seviye 4" olarak yapılıyor. Tatbikat boyunca sahada arama kurtarma çalışmaları yapacak ekipleri Oriyon markası altında satışı yapılan ürünleri tatbikat boyunca test edecek.

BAKAN SOYLU’DAN DEPREM VURGUSU

3 gün sürecek tatbikatın açılış törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldı. Törende konuşan Bakan Süleyman Soylu, uluslararası tatbikat ile yapılacak çalışmaların, daha güvenli bir dünya ve daha başarılı afet yönetimi için ilham kaynağı olmasını diledi. Bakan Süleyman Soylu, bugün dünyada her türlü afete müdahale edecek teknolojik alet ve ekipmanın bulunduğunu belirterek, “Ama eğer kalplerde ilham yoksa dünyanın başka yerindeki insanlara yardım etme sorumluluğunu yüreğimizde, gönlümüzde hissedemiyorsak, bir kapasiteyi Almanya’dan Afrika’nın bir köyüne götürmek maalesef mümkün olmuyor. Ne mutlu, buradaki insanlar bu ilhama sahip ve bu yüzden bir aradayız. Beklentimiz ise bu ilhamı, bu güzel insanlar aracılığıyla dünyaya taşıyabilmektir.” diye konuştu. Afetleri araştıran bir merkezin verilerine göre, 2001-2021 yılları arasında dünyada ortalama 351 ciddi afet gerçekleştiğini söyleyen Bakan Soylu, bunların yüzde 8’inin deprem olduğunu bildirdi. Bakan Süleyman Soylu, bu afetlerde yaşanan can kaybının yüzde 62’sinin depremlerden kaynaklandığını kaydetti.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P