banner177

banner193

"KAYIPLARIMIZIN TELAFİSİ İÇİN RAMAZAN AYINI BİLİP DEĞERLENDİRMELİYİZ"

Diyanet-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Kemal Göleç Ramazan Ayı sebebiyle paylaştığı mesajında salgınla yaşanan maddi ve manevi kayıplara vurgu yaparken, Ramazan ayının herkes için yepyeni bir fırsat olduğunu ve kayıplarımızın telafisi için Ramazan ayını bir imkan bilip değerlendirmemiz gerektiğini ifade etti.

BURSA 12.04.2021, 10:04
"KAYIPLARIMIZIN TELAFİSİ İÇİN RAMAZAN AYINI BİLİP DEĞERLENDİRMELİYİZ"

Diyanet-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Kemal Göleç'in o açıklaması: 

"Salgınla yaşanan maddi, manevi kayıplar ve Rabbimizin ikramı; Ramazan-ı Şerif

Bizler haddi aşarak kendimize yazık ettik. Yüce Rabbimizin "ümidinizi kesmeyin" nîdası "af" kapısının açık olduğunu ve bize her sabah uyandığımızda yeni bir fırsat verildiği gibi... Yine, yeni, yepyeni bir fırsat verilmekte.... Ve bu fırsatların adı; "Ramazan-ı Şerif"

Salgın sürecindeki kayıplarımızın telafisi için manevi iklimin zirvesi "Ramazan" ayını bir imkân bilip değerlendirmemiz gerekir. Aile münasebetleri, ekonomik zorluklar, iş ortamları, komşuluk ilişkileri, nefsimize yenik düşüp "Ahh" ettiklerimiz...

Bu güzel zaman diliminde (Oruç, Namaz, Zekat vb.) ibadet eksikliklerimizi, tevbelerimizi, pişmalıklarımızı, helalleşmelerimizi, secdelerimizi gerçekleştirip üzerimizde yük olarak bulunan emanetlerimizi de ehline vererek halimizi Rabbimize arz etmemiz huzur ve mutluluğumuzu her iki cihanda da artıracaktır.

İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen Rehber kitabımız Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek, anlayarak okumak ve hayatımıza uygulamak da kulluk bilincimizi zirveye taşıyacaktır.

Ramazan ayının hanelerimizin, toplumumuzun, İslam ümmetinin iki cihanda da huzur ve mutluluğuna vesile olmasını Yüce Rabbim'den niyaz ediyor, esenlikler diliyorum."

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P