MEMUR-SEN ÜYESİ KADINLAR ‘GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ TOPLUM’ ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Sendikası (BEM BİR SEN) Bursa Şubesi Kadın Komisyonu, Memur-Sen üyesi kadınlar için, ‘Güçlü Kadın, Güçlü Toplum’ etkinliği düzenledi. Dayanışma ruhunun ön plana çıktığı programda birlik ve beraberlik mesajları verildi.

BURSA 21.03.2022, 12:34 21.03.2022, 13:13
MEMUR-SEN ÜYESİ KADINLAR ‘GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ TOPLUM’ ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

Memur-Sen’e bağlı sendika ve STK’larda yer alan kadın üyeler, Belediye ve Özel İdare Çalışanları Sendikası (BEM BİR SEN) Bursa Şubesi Kadın Komisyonu’nun organize ettiği ‘Güçlü Kadın, Güçlü Toplum’ etkinliğinde bir araya geldi. Merinos AKKM’de gerçekleştirilen, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ve BEM BİR SEN Genel Merkez Kadın Komisyonları Başkanı Hacer Önder, Düzce Memur-Sen Başkanı Asiye Durnacı BEM BİR SEN Bursa Şube Başkanı Erkan Atman’ın da katılım sağladığı toplantıda, birliktelik vurgusu yapıldı.  

BAŞKAN SÖKMEN’DEN DAYANIŞMA VURGUSU 

BEM BİR SEN Kadın Komisyonu Başkanı Filiz Sökmen, gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi: “BEM BİR SEN Bursa Şubemiz riyasetinde, kadınlar komisyonu olarak, örgütlü kadın güçlü toplum şiarından hareketle tertip etmiş olduğumuz kahvaltı toplantımıza hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Komisyonumuz, kadınlarımızın sorunlarına, talep ve önerilerine çözümler üreterek kadınlar arasında dayanışmayı arttırmak için bir takım çalışmalar yapmak üzere kurulmuştur. Komisyonumuz, dernek üyeleri arasında ilişkilerin geliştirilmesi ve devam ettirilmesi için çeşitli etkinlikler yapacaktır. Birlik, beraberlik ve dayanışmamızın daha da pekişmesine sebep olacak toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum”

ATAMAN: “TÜRK KADINLARI HER ZAMAN TOPLUMA YÖN VERMİŞTİR”

BEM BİR SEN Bursa Şube Başkanı Erkan Ataman, kadınların önemine vurgu yaptığı konuşmasında, “Yüksek medeniyet seviyesine ulaşmış toplumlar kadınlara değer veren toplumlardır. Tarihimize baktığımızda, Türk kadınları zekaları, çalışkanlıkları ve milli değerlere verdikleri önemle her zaman topluma yön veren bir konumda yer almışlardır. İslam dininde de kadına verilen değer açıkça ortadır. Buradan hareketle toplumumuzun son dönemde kanayan yarası olan, kadına şiddet olaylarını buradan bir kez daha kınıyor, bu sorunun çözülmesi için bir an önce kalıcı çözümler getirilmesini istiyoruz. BEM BİR SEN Kadın Komisyonu’muza böyle bir etkinlikte bizleri bir araya getirdiği için teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

ÖNDER: “KADIN SORUNLARINA ÇÖZÜMLER ÜRETMELİYİZ”

BEM BİR SEN Genel Merkez Kadın Komisyonları Başkanı Hacer Önder, “Teşkilatçılık sürecimizde yük olan değil yük alan, sorun çıkaran değil çözüm üreten, daima geliştiren, yenilikçi, çağın gereklerine benliğinden ödün vermeyerek ayak uyduran çalışmalarla devam ettik. Sizlerde aldığınız bu görev sürecinde eşinizden, evinizden, çocuklarınızdan fedakarlık yaparak sahada çalışan kadının sesi olacaksınız. Bu minvalde sorumluluklarımızın bilincinde olarak şube il başkanlarımızı ve yönetimlerini karşımıza almadan onlarla istişareli olarak çalışmalarımızı planlamalı, iletişim dilini çok iyi kullanmalı, kendimizi doğru ifade ederek kadın sorunlarına çözümler üretmeliyiz. Çok yeni olan bu kadın teşkilatımızın uzun ömürlü olup yol alabilmesi için attığımız adımlara çok dikkat etmeliyiz. Temsil ettiğimiz misyonun farkında olup ona göre çalışmalarımızı yapmalıyız. Başkanlarım biz artık biz değiliz temsil ettiğimiz misyonuz. Başkanlarım bu zor yükü omuzlandığımız gönüllülük hareketinde en önemli işimiz gönüllere dokunma olmalıdır. Önce sizi sevsinler ki size olan sevgilerinden dolayı davetinize icabet etsinler. Yıllardır gözlemlediğim şudur ki gönüle dokunmayan çalışmalar neticesiz kalıyor. Sabır ile dinlemeli, tarafsız çözüm üretmeliyiz” diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, ise BEM BİR SEN Kadın Komisyonu’nun başarılı işlere imza atacağına inandığını ifade ederek, başarılar diledi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 04 Mayıs 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:53
Öğle 13:06
İkindi 16:56
Akşam 20:09
Yatsı 21:40
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P