MHP YILDIRIM ‘KADINLAR GÜÇLENSİN TÜRKİYE BÜYÜSÜN’ DEDİ

Milliyetçi Hareket Partisi’nin kadın oluşumu Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikaları (KAÇEP), Bursa’da Ördekli Kültür Merkezi’nde Kadınlar Güçlensin Türkiye Büyüsün’ temalı seminer düzenledi.Kadınların bir araya geldiği toplantıda kadınların yaşadığı sorunlar ve çözüm yolları konuşuldu. MHP Yıldırım İlçe Başkanlığı ve Hayat Hastanesi’nin işbirliğiyle gerçekleştirilen programda Hayat Hastanesi’nden önemli isimler kadınlara birçok konu hakkında seminer verdi.

BURSA 11.12.2021, 15:22
MHP YILDIRIM ‘KADINLAR GÜÇLENSİN TÜRKİYE BÜYÜSÜN’ DEDİ

 ÖZEL HABER-BURSAHABERDAR- SERCAN GÜLER  


DEĞERLİ İSİMLER KADINLARLA BULUŞTU

 MHP Yıldırım İlçe Başkanlığı örnek bir programa imza attı.  Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikaları (KAÇEP) Komisyon Başkanı, MHP Yıldırım İlçe Başkan Yardımcısı Aydanur Kılınç,  MHP İl Başkan Yardımcısı KAÇEP Komisyon Kurulu Başkanı Filiz Daghan Duzcu, Psikolog Bengisu Binay, Uzman Psikolog Özkan Demir ve Avukat Filiz Boz Yıldırım’ın yer aldığı programda kadınlara yönelik artan şiddet olayları, kadınların gündelik hayatta yaşadığı zorluklar gibi birçok konu ele alındı.


 

FİLİZ DAGHAN DUZCU, “BİZE ANLATIN, BİZE SÖYLEYİN, BİZE ULAŞIN”

MHP Bursa İl Kadın, Aile Çocuk Ve Engellilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Filiz Dağhan Duzcu programda yaptığı konuşmasında, “Kadınlarımızın gündelik hayatta yaşadığı sorunları ve sıkıntıları uzman isimlerle değerlendirmek ve çözüm yolları aramak için bir araya geldik.  Bu tür toplantılarla daha sık bir araya gelerek neler yapabileceğimizi konuşmalıyız. Bütün yük kadınların omuzlarında. Ancak şunu biliyorum ki; hepimizin yaşadığı çok büyük sıkıntılar var. Ne olursa olsun kadın olarak omuzlarımızdaki yükün ağırlığının farkındayız. Bunun ne kadarını dışarıya aktarabiliyoruz, ya da kendimizi ne kadar ifade edebiliyoruz? Bize anlatın, bize söyleyin, bize ulaşın. Bizler bunun için buradayız. Güçlü kadın güçlü yarınlar diyoruz. Yıldırım İlçe Başkanı Halil İbrahim Bozkurt’a ve Yıldırım İlçe Teşkilatına program için teşekkür ediyorum.” dedi.

AYDANUR KILINÇ, “KADINLARI SİYASET YAPMAYA DAVET EDİYORUM”

MHP Yıldırım İlçe Başkan Yardımcısı Aydanur Kılınç ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Unutmayalım ki tek kanatlı kuş uçmaz, 2020 TÜİK verilerine göre toplumumuzun %49,9 u kadındır. Ve maalesef ki hemen hemen her gün bir kadının vahşice katledildiği haberi ile yıkılmaktayız. Bir kadının hayatı sosyal medya’’ hastaglerinden’’ veya günlük haberlerden ibaret olmamalıdır. Bu korkunç durumu aşmak için neler yapabiliriz diye düşünmekten kendimizi alıkoyamadık ve sorunun temelde bilinçsizlik olduğunu düşündük.  Bu her konuda bilinçsizlik kendi haklarını bilmemek, eşiyle doğru iletişim kuramamak, çocuğunu kendi yaşadığı yanlışlarla farkında olmadan büyütmek vb. gibi . Bu amaç doğrultusunda konusunda uzman kişilerle seminerler yapmaya karar verdik.

Biz farklı bir hak ya da ayrıcalık istemiyoruz. Temel haklarımızın korunmasını istiyoruz. Bu konuda cinsiyete bağlamaksızın kadınlarda erkeklerde insandır ve yaşamak ki bu en temel olan haktır en başta bu hakkın korunmasını istiyoruz. Okumak, eğitim görmek, çocuk yaşta evlendirilmemek, rıza dışı evliliğe zorlanmamak, sokakta rahatça dolaşmak ve sırf cinsiyetinden dolayı iş yerinde zulme uğramamakta en doğal insani hakkımızdır. Dediğimiz gibi fazlasına gerek yok insan haklarımız bize tanınsın yeter.

Yine bu hakları tanıtma noktasında en büyük görev biz kadınlara düşmektedir. Ve biz kadınlar başaracağız. Yetiştirdiğimiz her kız ve erkek çocuğumuza önce insan olmayı, karşısındaki kişiye saygılı olmayı kimseye zulmetmemeyi, dinlemeyi, vazgeçmeyi ve düşünmeyi hiçbir kısasa bağlı kalmadan insanca davranmayı biz kadınlar öğreteceğiz.

 Ve unutulmamalıdır ki  bu yanlışlar örüntüsünü devam ettiren her kadın birey katledilen her kadının vebalini taşımaktadır.

Kadınlar olarak bunu birbirimize borçluyuz. Aslında sustuğumuz her olay, gördüğümüz her yanlışta ve sessiz kaldığımız her haksızlıkta veya yetiştirdiğimiz her yanlış zihniyette, birbirimizin kaderlerini bağlıyoruz.

Şiddetin dini, dili, ırkı, cinsiyeti yoktur. Bize göre katledilen ister kadın ister erkek olsun, devlete karşı bölücü, vatan haini olan şahsiyetsiz kişiler hariç, bizim için vahşice katledilen her kadında her erkekte kaybettiğimiz bir vatandaşımızdır.

Kadınlarımız günümüzde ötekileştirilmeye çalışılarak geri plana bırakılmaya zorlanmıştır.

Kadınların dikkate alınmadığı toplumların akıbeti maalesef ki acıdır. Unutulmamalıdır ki kadın gelişirse toplumda gelişir. 

Bende Türk kadının hak ettiği değeri görmesi için partimden aldığım destekle hem cinslerimi siyaset yapmaya davet ediyorum.  Milliyetçi bilgili duyarlı ve farkındalığı yüksek kadınlara ihtiyacımız var.

Bizler birlikte olduğumuz sürece yapamayacağımız hiçbir şey yoktur. Biz daha bilinçli, kendi ayakları üstünde duran kendi benliğini asimile etmeden, yetenek ve kabiliyetlerinin farkında olan, örfünü geleneğini bozmadan yanlış yere çekmeden insan haklarını koruyan, saygı duyan ve ilerleten kadın bireyler olmalıyız.

Sözlerime burada son verirken bizi destekleyen Milliyetçi Hareket Partisi Yıldırım İlçe Başkanım Sayın Halil İbrahim Bozkurt’a

Desteklerini esirgemeyen Sağlıktan Sorumlu İl Başkan Yardımcımız Sayın Mustafa Camcı’ya

Bizleri konuşmaları ile bilgilendiren Avukat Sayın Filiz Boz’a

Psikolog Sayın Bengisu Günay’a

Teşkilat mensubu arkadaşlarıma,

 Birlikte yol aldığım KAÇEP komisyonundaki yöneticilerime ve  buraya teşrifleriyle bizi onurlandıran sizlere çok teşekkür ediyorum.

Rabbim birliğimizi bozmasın!” dedi

Yorumlar (1)
Zeynep Tuna 2 yıl önce
Muhteşem emeğinize yüreğinize sağlık Rabbim ayağınıza taş deydirmesin
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P