banner177

banner193

MUDANYA'DA PATRİK ATTI, HAVARİLERİ ÇIKARDI

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Trilye Mahallesi'nde ayin ve denizden haç çıkarma törenine katıldı. Hristiyan inancına göre Hazreti İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümünde patriğin denize attığı haçı havarileri çıkardı.

BURSA 20.01.2024, 10:24
MUDANYA'DA PATRİK ATTI, HAVARİLERİ ÇIKARDI

Fener Rum Patriği Bartholomeos Trilye Kültür Merkezi’nde yönettiği ayinin ardından katılımcılarla birlikte, haç çıkarma töreni için kortej halinde sahildeki iskeleye yürüdü. Törende, Patrik Bartholomeos'un duasının ardından denize attığı haçı çıkarmak için kıyıda bekleyen havarileri suya atladı. Ayinin ardından katılımcılar Tarihi Taş Mektep'teki konsere katıldı.

Konser sonrası kürsüye çıkan Patrik Bartholomeos, bu yıl bir kez daha kültür merkezine buluşmanın mutluluğu içerisinde olduğunu ifade etti.
Programda konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da yaşanan savaşların bir an önce bitmesini temenni ederek katılımcılara teşekkür etti. Ayine, Yunanistan'dan gelen konukların yanı sıra Bursa ve çevre illerden Rum Ortodoks mensupları katıldı.

Yorumlar (1)
Hürriyet 4 ay önce
Herkes inancını yaşamalı.
Nasıl biz Peygamberimizin Ana Rahmine düşüşünü ( Buna da aklım yatmıyor kimden bilginin edinildiğini) kutluyorsak kandille. İsa peygamberimizin kini de onlar kutluyor. Çok normal Kişiler İnançlarını yaşamalı Allah'a inanıyor mu? İnanıyor bitti. Sadece Allah'a inanır ve ona kulluk ederiz.
Onlar kutlamaz ise biz kutlarmıyız HAÇ ile işimiz olmaz kandil yaparız.
Olurmu diyen kililer olur. Onlara da Kuran-ı kerim de cevap veriyor İmanın şartın da.
Allah'ın Bir liğine, Peygamberlerine, Kitaplarına iman etmek.
Bir tanesine olmaz dersen Dinsizsin
Müslüman değil Hiristiyan bile değilsin değilsin
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:23
Güneş 05:59
Öğle 13:06
İkindi 16:55
Akşam 20:03
Yatsı 21:33
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P