NEFES DAĞYENİCE HİZMETE AÇILIYOR

Türkiye'nin en büyük açık hava doğal yaşam merkezi olan Nefes Dağyenice, temmuz ayı ile birlikte kapılarını ziyaretçilerine açacak. Avrupa’nın en büyük macera parkını içinde bulunduracak olan Nefes Dağyenice, 327 dönüm arazi ve göl alanıyla birlikte toplamda 627000 metrekare alanda hizmet verecek.

BURSA 07.06.2022, 13:28 21.07.2022, 12:01
NEFES DAĞYENİCE HİZMETE AÇILIYOR

Bursa’nın incisi Nilüfer İlçesi’nde Uludağ’ın hemen eteklerinde, doğa harikası bir alan olan Nefes Dağyenice, temmuz ayıyla birlikte hizmete girmeye hazırlanıyor. 5 bin kişilik kapasitesiyle alanında lider bir işletme olan Nefes Dağyenice, doğaseverlere konforlu bir konaklamanın tüm imkanlarını sunuyor.  Nefes Dağyenice projesiyle ilgili bilgiler aktaran Rota16 Yönetim Kurulu Üyesi Samet Kurtoğlu, projenin başta Bursa olmak üzere, tüm Türkiye’ye büyük bir değer katacağını belirtti.

300 MİLYON LİRALIK DEV YATIRIM

Türkiye’nin en önemli projelerinden biri olan Nefes Dağyenice’nin maliyetiyle ilgili de bilgiler veren Kurtoğlu, “Projemizin maliyet analinizi yaptığımızda, 150 milyon Türk Lirası gibi bir tutar ile tamamlamayı düşünüyorduk. Ancak pandemi nedeniyle dünyada yaşanan ekonomik kriz ülkemizi de etkilendi. Döviz kurunda yaşanan artış ile inşaat malzemelerinin fiyatı da her geçen gün ciddi oranda yükseldi. Projemizin ilk etabını tamamlarken 250 milyon lira gibi bir rakam ortaya çıktı. Nefes Dağyenice projesi, 2. etap da tamamlandığında, 300 milyon liralık yatırım maliyeti ile başta Bursa halkı olmak üzere tüm yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunulacak. Yatırım büyük fakat manevi getirisi bizim için daha önemli. Türkiye’ye ve Bursa’ya daha önce görülmemiş bir tesis kazandırdığımız için çok mutluyuz.” dedi.

BİRBİRİNDEN EĞLENCELİ ETKİNLİKLER

Nefes Dağyenice projesinin 327 dönüm arazi ve göl alanıyla birlikte toplamda 627000 metrekare bir arazi üzerine kurulu olduğunu belirten Kurtoğlu, “Projemiz, ilk etapta içerisinde Avrupa’nın en büyük macera parkını, 7 farklı konseptte konaklama imkânını, dünya mutfağının en eşsiz lezzetlerini barındıran bir restoranı bulundururken, konforlu ve kaliteli bir piknik deneyimi yaşamak isteyenler içinde her türlü hizmetin yer aldığı piknik ünitelerini ve karavan tutkunları için de muhteşem göl manzarasına sahip karavan parkını barındırıyor. Bunların yanında, eğlenceyi ve doğayı sevenlere gölün üzerinden zipline ile kayma, zipcoaster ile de ağaçların arasında heyecanlı bir gezintiye çıkma deneyimi sunuyoruz. İkinci etapta ise Steakhouse, binicilik kulübünün bulunduğu bir manej alanı, doğal amfi tiyatro projemiz olacak. Doğal amfi tiyatromuzla birçok festivale, konserlere ve etkinliklere ev sahipliği yapacağız. Temmuz ayıyla birlikte hafta içi ve hafta sonu olmak üzere birçok etkinlik planlıyoruz. A’dan Z’ye her çeşit eğlenceyi misafirlerimize sunacağız.” dedi.

KONFORLU KONAKLAMANIN ADRESİ: NEFES DAĞYENİCE

Nefes Dağyenice’nin konaklama alanlarından da bahseden Kurtoğlu, bungalov, glamping ve kabuk evi misafirlerinin hizmetine sunacaklarını belirtti. Kurtoğlu açıklamalarına şöyle devam etti: “Bungalovlarda içerisinde banyosu, gardırobu bulunan, verandalı odalarımız var. Aileler için conneting room dediğimiz iki daireli odalarımız da mevcut. Double, Double Twin ve 4 kişilik ranzalı odalarımız ile de misafirlerimizin konforunu ve her türlü ihtiyacını düşündük. Glamping konseptimiz tamamen çadır ruhunu doyasıya yaşamak isteyen misafirlerimiz için planlandı. Son derece temiz, ortak duş kullanım alanlarımız var. Odamızın içerisinde yatak, nevresim takımı ve kişisel ihtiyaçlar mevcut. Yani kısacası kamp yapmaya gelen misafirlerimize çadırını da yatağını da biz veriyoruz. Sadece sırt çantalarını alıp gelmeleri yeterli”

KABUK EVİ İLE GÖKYÜZÜNÜN KEYFİNİ ÇIKARIN

Tesislerinin en gözde alanlarından biri olan ‘kabuk evi’ ile misafirlerinin keyifli dakikalar geçireceğini dile getiren Kurtoğlu, “Kabuk evi, benim de şahsen ilk deneyimlemek istediğim oda. Tavanından gökyüzüyle buluşabileceğiniz bir konaklama modeli. Bence müthiş bir deneyim ve çok talep göreceğini düşünüyorum. Nefes Dağyenice’ye konaklama için gelen misafirlerimiz bütün bir hafta sonunu hiç sıkılmadan, mükemmel lezzetleri tadarak ve macera parkında eğlenceye doyacak ve buradan mutlu bir şekilde ayrılacaklar.” İfadelerini kullandı.

KARAVANCILARIN YENİ ADRESİ, PİKNİKÇİLERİN VAZGEÇİLMEZİ

Nefes Dağyenice projesi içerisinde oluşturan Karavan Park alanıyla ilgili çalışmalar yaparken, birçok karavancıyla görüştüklerini belirten Kurtoğlu, “Gerek manzarası, gerekse sunduğumuz hizmetlerle Türkiye’de eşine az rastlanan bir karavan alanı inşa ettik. Bir karavancının, ihtiyacı olan her türlü hizmeti karavan parkımıza ekledik. Göl manzarasına karşı karavanlarını park edip, doğa deneyimini doyasıya yaşayabileceği bir alan oluşturduk. Yine piknik alanlarımız da aynı özenle kuruldu. Tesisimize gelen herkes yanında malzemesi olması bile piknik alanımızı rahatça kullanabilecek. Spontane gelişen bir plan için bizler her şeyi düşündük. Piknik severlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği, büfe ve restoranımız tesisimizin içinde mevcut” ifadelerini kullandı.

Doğaseverlerin, göl keyfine de fazlasıyla doyacağını hatırlatan Kurtoğlu, kuğu, yunus ve araba modeli olmak üzere 3 farklı deniz bisikletini misafirlerinin kullanımına sunacaklarını ifade etti. Kurtoğlu, “Deniz bisikletinin yanı sıra, kano deneyimini de doğaseverlerle buluşturuyoruz. Binicilik kulübümüz ve manej alanımız ise projemizin 2. etabında hayata geçecek” dedi.

“BURSA, YAZ TURİZMİNİN DE MERKEZİ OLACAK”

Nefes Dağyenice projesinin ilk olarak Bursa ve Türkiye turizmine önemli katkı sağlayacağına değinen Kurtoğlu, “Nefes Dağyenice, sadece Bursa değil tüm Türkiye’nin göz bebeği olacak bir proje. Aynı zamanda Erasmus projelerimiz ve Orman Okulumuzla öğrencilerimizin yanı sıra uluslararası öğrencileri de tesisimizde ağırlayıp, Bursa’mızın doğa ve tarihi ile ilgili eğitimler vereceğiz. Başta tarihi, doğası ve ulaşım kolaylığı açısından ülkemizin en gözde şehirlerinden Bursa’mızın, sanayi ve kış turizmi kimliğinin yanında yaz turizminde de ülkemizin en çok talep gören şehirlerinden biri olmasını hedefliyoruz. Nefes Dağyenice projesiyle birlikte, Bursa yaz turizminin de merkezi olacak.” diye konuştu.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK MACERA PARKI

Avrupa’nın en büyük macera parkının Nefes Dağyenice’de olacağını ifade eden Kurtoğlu, “Macera parkımızda, hem yetişkinler hem de çocuklar için çeşitli oyunlar mevcut. İçerisinde okçuluk, airsoft poligonu, kader atlayışı, survivor parkuru, gökyüzü merdiveni, dev salıncak, pentatlon, insan sapanı, ipli parkur, gölün üzerinden geçen müthiş bir deneyim olan zepline, soft play oyun alanı, ağ trambolin ve en iddialı olduğumuz zipline roller coaster mevcut. Ağaçların arasında doğanın ortasında kim böyle bir deneyime hayır diyebilir ki?” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P