Oniki tarafından yenilikçi bir konseptle tasarlanan E-Ticaret ve E-İhracat Konferansı’nın on altıncı ayağı Bursa’da gerçekleştirildi. ikas ana sponsorluğunda, Comio partnerliğinde, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret Borsası, MARSİFED, BEKSİAD, BESOB, Ulutek teknopark, Bursateknopark, Genç MÜSİAD, ASKON Bursa, BUTTİM, BİMED, ETİD, Branding Türkiye, TACCS ve Teknolojik Grup desteğiyle düzenlenen etkinliğe 500’ün üzerinde fiziksel, 300’ün üzerinde online olarak global düzeyde yoğun bir katılım oldu.

Etkinlikte MARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akın ve ASKON Bursa Şube başkanı ve BTSO Dış Ticaret Konseyi Başkan Yardımcısı Emre Yıldız açılış konuşmacısı olarak yer aldı.

Çözüm arayan ve çözüm sunan tarafları bir araya getirerek katma değeri ve ticari potansiyeli yüksek iş birliklerinin doğmasına katkı sağlayan etkinlikte İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi - İTO Perakende Ticaret Meslek Komitesi Başkanı Yavuz Altun ve Yönetim Danışmanı Dr. Soner Canko da konuşmalarını yaptılar.

Yaptığınız işte en yüksek teknolojiyi kullanın

MARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akın, MARSİFED’in sektör açısından önemini anlatarak başladığı konuşmasında, destekledikleri etkinliklerin iş dünyasına faydalı olmasına özen gösterdiklerini ve Oniki’nin bunu karşıladığını dile getirdi. Akın, sözlerini “İnsanlık tarihi boyunca herkes zengin ve güç sahibi olmak istemiş, buna ulaşanların ortak paydası, dönemlerinin en yüksek teknolojisini kullanan olmaları. Dünya iş birliği ekosistemi üzerinde hareket ediyor, bu da network’ü doğuruyor. Hangi işi yaparsanız yapın yaptığınız işte en yüksek teknolojiyi kullanın ve mutlaka network ekosistemi içerisinde yer alın.” cümleleri ile sonlandırdı.

Daha çok birlik olmalı, network’e önem vermeliyiz

BURSA'NIN O MAHALLESİNE AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ BURSA'NIN O MAHALLESİNE AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ

ASKON Bursa Şube başkanı ve BTSO Dış Ticaret Konseyi Başkan Yardımcısı Emre Yıldız Oniki konferansının etkinlik sektöründe yarattığı farkın kendisini heyecanlandırdığını söyleyerek başladığı sözlerini, dünyada ihracatın öne çıktığını, ticaretin şekli değişmeye başladığını ve bizim de ülke olarak e-ihracatta büyümeyi seçtiğimizin altını çizerek sürdürdü. Yıldız, sözlerini ”Parayı yurtdışından ülkemize getirmeliyiz, bunun için de ihracat yapmamız gerekiyor. Gelişen teknoloji sayesinde artık küçük işletmeler dahi e-ihracat yapabiliyor. Daha çok birlik olmalı, network’e önem vermeliyiz.” diyerek tamamladı.

ikas İş Geliştirme Müdürü Umut Akgül, ikas'ın yeni entegrasyonlarıyla, kullanıcıların yönetim süreçlerini daha da kolay hale getireceklerini söyledi.

Akgül, pek çok entegrasyonu tek bir panelde sunarak, üst düzey bir kullanıcı deneyimini sağladıklarını vurguladı. Ayrıca, "Ekiplerimizin titiz çalışmaları sonucunda geliştirdiğimiz araçlar ve entegrasyonlar, neredeyse tüm kullanıcılarımızın cirolarında önemli artışlara yol açtı." şeklinde sözlerini tamamladı.

En doğru 12 kişiyle buluşma sağlandı

Oniki tarafından geliştirilen yapay zeka destekli B2B matchmaking yapan hibrit event teknolojisi, Bursa’daki bu konferansta da fiziksel katılımcıların B2B masalarda, online katılımcıları ekranları başında birebir iş odaklı networking yapmalarını sağladı. Oniki, geliştirdiği bu teknolojiyle etkinliğe katılan iş insanlarını kendilerine ve işlerine maksimum fayda sağlayacak en doğru 12 kişiyle buluşturuyor.

Oniki, konferans + networking + eğlence konseptini yine bu etkinlikte de uyguladı.  Böylece katılımcılar bir yandan süre sınırı olan faydalı bilgiler içeren sunumlar dinlerken diğer yandan yapay zeka destekli B2B eşleşmelerle işlerini büyütme fırsatı yakaladılar. Tüm gün süren etkinlikte katılımcılar öğle yemeği ve kahve aralarında da networking yapma fırsatı buldular.

Hibrit konseptte gerçekleşen etkinliği fiziksel olarak 500’e, online olarak da 300’e yakın, toplamda 800’e yakın katılımcı takip etti. Gerek fiziksel gerek çevrimiçi yapılan B2B eşleşme seansları ile dünyanın dört bir yanından katılımcılar ile 7500’ün üzerinde katma değerli iş birliği odaklı görüşme yapıldı. Katılımcılar, daha önce katıldıkları konferanslarda böyle bir deneyimi yaşamadıklarını ve sektörün bu tarz etkinliklere ihtiyacı olduğunu dile getirdiler.

Oniki’nin E-Ticaret ve E-İhracat dikeyindeki etkinlik serisi 25 Nisan’da Ankara ile devam edecek.

Editör: Haber Merkezi