RAMAZAN ACAR, “KADİR GECESİ İNSANLIĞIN KURTULUŞUNA VESİLE OLSUN”

İsrail’in Mescid-i Aksa’da namaz kılan Müslümanlara gerçekleştirdiği saldırıları lanetleyen Eğitim Bir Sen Bursa Şube Başkanı Ramazan Acar, “Kadir Gecesi’nin İslam aleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını niyaz ediyoruz. Kadir Gecesi insanlığın kurtuluşuna vesile olsun. ” dedi.

BURSA 08.05.2021, 12:09 08.05.2021, 12:12
RAMAZAN ACAR, “KADİR GECESİ İNSANLIĞIN KURTULUŞUNA VESİLE OLSUN”

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar, Ramazan’ın son günlerinde yüce Allah’ın Kur’an-ı Kerim’de inananlara müjdelediği Kadir Gecesi’nin insanlığın kurtuluşuna vesile olması temennisinde bulundu.  Başkan Acar yayınladığı mesajda Kadir Gecesi’nin anlam ve önemine de vurgu yaparken son iki yıldır salgının gölgesi altında tüm İslam aleminin mübarek geceyi idrak ettiğini aktardı. 

Acar, Kadir Gecesi’nin diğer zamanlardan farklı kılan özelliklerine değinerek şöyle devam etti, “14 asırdır insanlığın ufkunu aydınlatan, gönül dünyamızı zenginleştiren, müminleri birbirine kardeş kılan hayat rehberimiz Kur-an-ı Kerim  bu hayırlı gecede nazil olmaya başlamıştır.

Yüce Allah’ın rahmetiyle umut, bağışlanma ve huzur kapılarının açıldığı Kadir Gecesi Kur-an’ı Kerim’de, “Kadir gecesi, bin aydan daha hayırlıdır.” (Kadîr, 97/1-5) şeklinde inanlara bildirilmiş; öze dönüşün, yegâne hakikate erişmenin, hayatımıza anlam ve ifade katmanın yöntem ve sınırları çizilmiştir.

 Vahyin bu gecede inmesiyle birlikte Resul-i Ekrem Efendimize de peygamberlik bu gecede verilmiştir. Mekke’deki Nur Dağı’nda yer alan Hira mağarasında inzivada olduğu bir zamanda, Cebrail (a.s.) ilk vahyi getirmiş ve O’nu peygamberlikle müjdelemiştir.

Her hususta ümmetine örnek olan Hz. Muhammed (s.a.s.) Kadir Gecesi’nin nasıl geçirilmesi gerektiği hususunda da inanlara yol gösterici olmuştur. Buhari ve Müslim tarafından rivayet edildiği üzere Hz. Peygamber itikâfta kaldığı süre boyunca dua, tevbe ve istiğfar etmekte, Kur’an tilaveti, namaz ve niyazlarla dopdolu bir kulluk yolunu temsil etmektedir.

Ömrü, bir nehirdeki suyun akıp gitmesi gibi hızlı geçen beşer, varlığına anlam katabilecek hakikati yüce Allah’ın kelamında aramalı, her hareketine Allah'ın Rızası ölçüsü koymalıdır.

Bu itibarla, milletimizin ve İslam âleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, yüce Allah’tan bin aydan daha hayırlı olan bu gecenin feyzini gönüllerimize, rahmetini üzerimize, bereketini ülkemize ve tüm ümmete indirmesini, bu kutlu gecenin hürmetine bizi merhametiyle kuşatmasını, engin lütfuyla bizleri bağışlamasını, dualarımızı kabul etmesini, tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız tüm ibadetleri kabul buyurmasını bu gecede yapılan dua ve yakarışların, İslam aleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını niyaz ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P