SAĞLIK ÇALIŞANLARI 2 GÜN İŞ BIRAKACAK! Başkan Yünkül'den ilk açıklama

Memur Sen Bursa İl Temsilcisi, Sağlık Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarının haklarını savunmak adına alınan eylem kararını paylaştı. Açıklamada, ‘7 Aralık Salı ve 9 Aralık Perşembe günü Tüm Türkiye’de iş bırakma eylemi yapılacaktır’ ifadelerine yer verildi.

BURSA 02.12.2021, 14:51 02.12.2021, 15:31
SAĞLIK ÇALIŞANLARI 2 GÜN İŞ BIRAKACAK! Başkan Yünkül'den ilk açıklama

ÖZEL HABER- BURSAHABERDAR
İşte detaylar...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, pratisyen hekimlere ve diş hekimlerine zam yapılacağını açıklamasının ardından sağlık sisteminin yüzde 90’nını oluşturan sağlık çalışanlarına yönelik bir zam açıklaması yapmaması sağlık çalışanlarının büyük tepkisini çekti. Öte yandan  Hekimlere ek gösterge zammı, TBMM Genel Kurul’nda teklife eklenerek kabul edildi. Bütün pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere, diş hekimleri dahil olmak üzere 5 bin lira ek gösterge zammı teklife eklendi ve kabul edildi.

GÖKHAN YÜNKÜL, "SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN ZAM KARARININ DIŞINDA TUTULMASI ÇOK YANLIŞ BİR KARARDIR"

Gökhan Yünkül geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada ise, “Sayısı milyona yakın olan ve sistemin %90 nını oluşturan sağlık çalışanlarımızın Sağlık Bakanının açıkladığı ve komisyonda kabul edilen zam kararının dışında tutulması çok yanlış bir karardır.

Sağlık Bakanlığı sağlık sistemini uçurumdan aşağıya yuvarlayacak bir karar alıyor. Hekimlerimizin ücretlerinde iyileştirmelerin yapılması elbette elzemdir. Ancak bu iyileştirmelerden hekimlerin dışındaki Sağlık çalışanlarının faydalanmaması kabul edilecek bir durum değildir.

Bu konuda sağlık sistemi bitirecek, çalışma barışını yok edecek her türlü kararın karşısında olduğumuzu, sistemin bütün emekçilerinin mutlu olmasını sağlayacak şekilde çalışanlarımızın yanlarında olacağımızın bilinmesini isteriz.” İfadelerine yer vermişti.

-İŞTE O PAYLAŞIM- 

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 08 Mayıs 2024
İmsak 04:09
Güneş 05:49
Öğle 13:05
İkindi 16:57
Akşam 20:12
Yatsı 21:44
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P