ŞAHİNKAYA'DA DEV ZİRVE!

Türkiye’de lise düzeyinde gerçekleştirilen en kapsamlı kariyer planlama ve rehberlik programı olan Şahinkaya Leads Girişimcilik Zirvesi, iş dünyasının liderlerini Şahinkaya öğrencileriyle buluşturdu.

BURSA 29.03.2024, 16:19
ŞAHİNKAYA'DA DEV ZİRVE!

Lise öğrencileri için tüm yıl boyunca sürdürülen alanında ilk kariyer gelişim ve rehberlik programı haline gelen Şahinkaya LEADS, Z Kuşağı’nın düşünme algoritmasına dayanıyor.

“Gelecekte ne olmalıyım?” sorusuna, etkileşim ve deneyimleme ile somut cevaplar bulunmasını, başka bir anlatımla güçlü bir farkındalık oluşturulmasını amaçlıyor. Şahinkaya LEADS’in etkileşim programı olan Girişimcilik Zirvesi’nin ikinci bölümüne iş dünyasının başarılarıyla adlarından söz ettiren liderleri Oğuzhan Şahinkaya, Didem Duru, Akın Türker ve Mustafa Esgin konuk oldu.

Yakın geleceğin sahibi Z Kuşağı kalıpların dışında, ezberleri ve geleneksel anlayışı bambaşka perspektiften anlamaya çalışan jenerasyon özellikleriyle öne çıkıyor! Hatta bazı kalıpları yüksek özgüvenleriyle reddediyor. Öncelikle sorgulayıcı, kariyer beklentileri yüksek, liderlik tutkularına sahip bir jenerasyon Z’ler! Severek yapmayı ortak özneleri görüyor. Bireyselleşmeye de oldukça yatkınlar! Şahinkaya LEADS programının Z Kuşağı’nın düşünme modeline göre oluşturulduğunu vurgulayan Şahinkaya Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dilay Şahinkaya, “Şahinkaya LEADS hem deneyimleme hem de etkileşim eksenli bir program, üstelik yıl boyu yönetiliyor” dedi.

Şahinkaya LEADS, lise öğrencilerinin kariyer planlamasında hangi yönleriyle farklı?

Pre Collage, Youth MBA, Intern Programı, Üniversite Festivali ve Girişimcilik Zirvesi gibi bölümlerden oluşan Şahinkaya LEADS, öğrencilerin “Gelecekte ne olmak istiyorum” sorusuna, somut cevaplar bulabilmesinin de en etkili seçeneklerini sunuyor. Örneğin Şahinkaya Intern Programıyla öğrenciler, tıp bilimlerinden mühendisliğe, iktisadi bilimlerden sosyal bilimlere kadar çok geniş bir alanda, hedefledikleri akademik programı, yaşayan ortamında, mini staj vizyonuyla deneyimleme fırsatı buluyor. Gelecekte yapmak istediği kariyere yönelik “tecrübe edilmiş, cevaplar alıyor. Şahinkaya LEADS Girişimcilik Zirvesi 2024’te mart ayı boyunca, iş dünyasının ilham dolu başarı öykülerine sahip isimlerini ağırladıklarını anlatan Şahinkaya Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dilay Şahinkaya, “Asıl amaç sorgulatmak! Çünkü Z Kuşağı kendine ait bir öykünün, kariyerin peşinde, seçim hakkının kendine ait olmasıyla mutlu oluyor. Girişimcilik Zirvesi’ndeki konuklarımızın her birinin ilham dolu başarı öyküleri var. Her biri kendi alanında lider. Öğrencilerimiz ayrı ayrı oturumlarda, yaklaşık iki saat boyunca Asude Altıntaş Güray, Hakan Doğan, Oğuzhan Şahinkaya, Didem Duru, Akın Türker ve Mustafa Esgin’den, “Ben nasıl başardım, neleri değiştirerek fark yarattım ve kalıpların dışına çıktım” sorularının cevaplarını dinledi. Konuklarımız bir manada kariyer haritalarının stratejik hamlelerini, düşünme biçimlerini anlattı. Öğrencilerimizin sordukları her soruya da içtenlikle yanıt verdiler. Her bir bölüm benzersizdi. Tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

İlham dolu yaşamlar, ilham dolu başarılar

Şahinkaya LEADS 2024 kapsamında gerçekleştirilen “Girişimcilik Zirvesi’nin ilk bölümünde önce Twin Science & Robotics CEO’su Asude Altıntaş Güray, hemen ardından da Pasto’nun kurucusu Hakan Doğan konuk oldu. Zirvenin ikinci yarısında ise önce Seva Holding Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Şahinkaya vardı.

Oğuzhan Şahinkaya: Sınırınız sizin çizdiğiniz kadardır!

Eğitimden yayıncılığa, sanayiden tarıma birçok alanda faaliyet gösteren Seva Holding’in temellerinin eğitimle atıldığını söyleyen Seva Holding Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Şahinkaya, iş yapış şeklinin temelinde çarkı tersine çevirmek olduğunu söyledi. Oğuzhan Şahinkaya, öğrencilerin sorularını da içtenlikle yanıtladı. Kariyerlerini şekillendirmek üzere eğitimler alan öğrencilerine tavsiyelerde bulunan Oğuzhan Şahinkaya, planlı olmak ve zamanı boşa geçirmemek konularında atılacak adımların yolun kalitesini belirlediğini ifade etti.

Hayal kurmak, hedef belirlemek, inanmak ve çok istemek gerektiğini söyleyen Oğuzhan Şahinkaya, “Sınırınız sizin çizdiğiniz kadardır. Bir şeyleri kabul etmemek ve çarkı tersine çevirmek zorundayız. Eskişehir’de yük vagonları, tarım makinaları üreten şirketimizle ihracat şampiyonlarından biriyiz. Mobilya ihtiyacımız için şu anda Dubai, Katar gibi ülkelerde büyük projeler gerçekleştiren mobilya fabrikamız var. Yurt dışından öğrencilerin ülkemize yaz ve kış okullarına geldiği eğitim turizmi firmamız var. İngilizce kitaplar hazırlayan yayın kuruluşumuz bulunuyor. Fikrinizin peşinde, hedef koyarak başarıya ulaşırsınız. İstemekten ve hayal etmekten çekinmeyin.” dedi. 

Duru: Geleceğini tutkuların şekillendirsin

Uzun soluklu ve başarılı kariyeri boyunca yöneticilik ve genel müdürlük gibi görevlerde bulunan CISCO Türkiye Genel Müdürü Didem Duru da, Şahinkaya Girişimcilik Zirvesi 2024 konukları arasındaydı. İş dünyasında kadınların ve gençlerin rolünü güçlendirmeye yönelik çalışmalarıyla da tanınan Didem Duru, sosyal sorumluluk projelerine verdiği önem ve içinde bulunduğu etkin sivil toplum kuruluşu çalışmalarıyla da biliniyor.

Teknoloji sektöründe başarılı bir kariyer grafiği çizen Duru, bu grafiği tutkusunun peşinden giderek sağladığını söyleyerek “Tutkumun olmadığı yerde hayal kırıklıkları yaşadım. Ama hayal kırıklığını hayatın sonu olarak görmedim” şeklinde konuştu. Başarının sevilen işi yapmakta gizli olduğunu söyleyen Duru, “O tutku yoksa, kendimi sorguluyorsam ve de kendimi iyi hissetmiyorsam başarı elde etmem mümkün değil” dedi. 

Türker: Neyi yapamayacağınızı bilmek de önemlidir!

Yenilikçi girişimleri desteklemek adına hayata geçirilmiş en başarılı hızlandırma programı olan QNB Beyond’da ürün sahibi olan ve inanılmaz güçlü yükselen grafiğiyle dikkatleri üzerinde toplayan Akın Türker de Girişimcilik Zirvesi’nin konuğu oldu. “Akran öğrenmesi ilham kaynağı olabilir” şeklinde konuşan Türker, “Arkadaşlarınızdan mutlaka bir şeyler öğrenebilirsiniz. Neyi yapabileceğinizi bilmek kadar, neyi yapamayacağınızı da bilmek önemlidir” dedi. Konuşmasının devamında, Türker, “Kötü sonuç tesadüf olabilir ama iyi sonuç tesadüf olamaz. Bu nedenle siz iyiyseniz, merak etmeyin üniversite sınavınız da iyi olur” sözleriyle gençlere motivasyon aşıladı. 

Esgin, zirvenin son konuğu oldu

Bursa’nın en güvenilir, en yaygın ve en çok tercih edilen sağlık kurumları arasında bulunan Doruk Hastaneleri’nin kurucu ortakları arasında yer alan Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Esgin, 27. Dönem Bursa Milletvekili olarak siyaset dünyasında da yer aldı. Fikirlerin arkasında durmanın başarıyı getireceğini vurgulayan Esgin, “Tıbbi tedavinin başlangıcı ilgi ve empatidir. Doktor olmak isteyen bireylerin mutlaka insanlarla iletişimi iyi olmalı. Bu şekilde mesleğe 1-0 önde başlamış olursunuz. Doktorluk zor ama çok saygın bir meslek” dedi. Esgin, kendi uzmanlık alanı ortopedi ve travmatolojiyi de matematiği içinde barındıran, gözü kapalı yapılamayacak, en iyi kararı almayı gerektiren branşlardan biri olarak tanımladı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 06:01
Öğle 13:06
İkindi 16:54
Akşam 20:01
Yatsı 21:30
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P