banner177

banner193

ŞEHİTOĞLU, “ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARIMIZIN MAAŞ VE TEMEL HİZMETLERDE ÇOK BÜYÜK SORUNLARI VAR”

CHP Genel Başkanı Özel Danışmanı Dr. Recep Cengiz Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa şubesini ziyaret etti. CHP Bursa Milletvekili A. Adayı Mesut Şehitoğlu ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, “Şehit çocuğu olarak şehit yakınlarımızın yaşadığı sıkıntıları yüreğimde hissederek, en derin ayrıntısına kadar biliyorum. Şehit çocuklarının yasal hakları korunmadığı gibi, gerekli düzenlemelerde yapılmıyor. Çok büyük sorunlar var” dedi.

BURSA 04.04.2023, 12:04 05.04.2023, 12:22
ŞEHİTOĞLU, “ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARIMIZIN MAAŞ VE TEMEL HİZMETLERDE ÇOK BÜYÜK SORUNLARI VAR”

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi, CHP Genel Başkanı Özel Danışmanı  Dr. Recep Cengiz’i ağırladı.  Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin Şenol, CHP Bursa Milletvekili A. Adayı Mesut Şehitoğlu’nun yer aldığı ziyarette gazi ve şehit ailelerinin yaşadığı sıkıntılar, sorunları ve beklentileri konuşuldu.

“ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN MECLİSTE TEMSİLCİSİ OLMAKTAN ONUR DUYARIM”

Doğduğu yıl babasını Kıbrıs Barış Harekatı’nda kaybettiğini ifade eden Mesut Şehitoğlu, “Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük miraslarından biri olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin en büyük zaferleri arasında yer alan Kıbrıs Barış Harekatı’nda şehit düşen Naim Bey’in oğlu Mesut Şehitoğlu olmak benim için büyük bir onur. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin bir üyesi, bir şehit çocuğu olarak şehit yakınlarımızın yaşadığı sıkıntıları yüreğimde hissederek, en derin ayrıntısına kadar biliyorum. Bir şehit evladı olarak Türkiye Büyük Meclisi çatısı altında; şehit ve gazi yakınlarımızın temsilcisi olmaktan onur duyarım. Sorunları yüreğinde hisseden bir şehit oğlu olarak, şehit ve gazi yakınlarımızın sorunlarına kalıcı ve samimi çözümler sunacağıma inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 ŞEHİTOĞLU, ŞEHİT VE GAZİLERİN BAŞLICA SORUNLARINI ANLATTI

Şehit ve gazi yakınlarının yıllardır süre gelen, kısa vadeli çözümlerle üstü kapatılmaya çalışılan, birkaç yasal düzenleme ile geçiştirilen sorunlarının her geçen gün büyüdüğünü ifade eden Şehitoğlu, “Şehit çocuklarının yasal hakları korunmadığı gibi, gerekli düzenlemelerde yapılmıyor. Ülke genelinde gazi ve şehit ailelerinin maaş konusu en büyük sorunların başında geliyor. Sağlık hizmetlerine erişim noktasında ilgili bakanlıkların düzenlemeleri yetersiz kalıyor. Kahraman gazilerimiz ve aziz şehitlerimizin yakınları için sunulan ayrıcalıklar düzenlemelidir. Şehit yakınlarının 1 kereye mahsus olmak üzere ÖTV muaflı araç alma hakkının mutlak suretle artırılması gerekiyor. Seyahat kartları meselesi de düzenlemesi gereken bir konu. Özetle gazilerimiz, şehit yakınlarımız, dul ve yetimlerimiz sorunlarına çözüm olacak, adaletsizliği giderecek yeni düzenlemeler mutlak suretle hayata geçirilmelidir. Aziz vatanımızda ve dış görevlerde uzvunu kaybeden, gazi olan,  canını feda eden Mehmetçiklerimizin ailelerine olan borcumuzu ne yapsak ödeyemeyeceğimizi biliyoruz. Ancak yanlarında olarak borcumuzu ödemeye çalışmalıyız. İktidarımızda tüm şehit ve gazilerimizin yaşadığı adaletsizliklere son verecek, eksikliklerini gidereceğiz. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize uzun ömürler diliyorum. Vatanı vatan yapan üstündeki kandır, eğer uğrunda ölen varsa vatandır” ifadelerini kullandı.

 

DR.RECEP CENGİZ MİHRAPLI ŞEHİTLİK ANITINI ZİYARET ETTİ

CHP Genel Başkanı Özel Danışmanı Dr. Recep Cengiz, TÜMŞAD Bursa Şube Başkanı Metin Şenol, CHP Bursa Milletvekili A.Adayı Mesut Şehitoğlu ve beraberindeki heyet Mihraplı Şehitlik Anıtı’nı ziyaret ederek şehitlerimizi yad etti. 93 harbinden Kıbrıs barış harekâtına kadar, savaş ve muharebelerde şehit olan 5 bin 61 Bursalı şehidimiz ve sonrasında şehit olan 765 Bursa iç güvenlik şehidimiz olmak üzere tüm kahramanlarımızı yâd etmek için Bursa’ya kazandırılan Mihraplı Şehitlik Anıtı Bursa’nın simge noktalarından biri oldu.

  

ŞENOL, “SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN DESTEK OLUYORUZ”

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ve Bursa Şubesi’nin ile ilgili bilgiler paylaşan Başkan Metin Şenol, derneğine üye olan gazi ve şehit ailelerinin sıkıntılarını, taleplerini paylaşıp, moral motivasyon anlamında destek verirken kamu kurum ve kuruluşlarında olan işleri ile ilgili talep ve sorunlarını çözme konusunda destek oluyoruz. Şehit anne, baba, eş, çocukları ve gazilerin manevi açıdan sıkıntı çekememeleri ve ruh sağlıklarının tedavisi konusunda devletin psikiyatri ve psikologlarından yardım alınmasının sağlanması, gazi ve şehit çocuklarının toplumda kendilerini ötekileştirmelerine ve manevi açıdan duygu durum bozuklukları yaşamamaları için dershane, spor ve benzeri faaliyetlerle çocuklarımızın vatana ve millete yararlı bir birey olmalarını sağlamak bu derneğimizi en asli görevlerindendir. Üyelerimizin onurunu korumak, haklarını savunmak, hayat şartlarını düzeltmek, sosyal ve kültürel hizmetlerde bulunmak, aralarında dayanışma sağlamak amacıyla faaliyetler gerçekleştiriyor. Şehit ve gazi yakınlarını koruyup kollayan bir amaç doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:00
Öğle 13:06
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:31
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P