banner177

banner193

SICAKSU BÖLGESİ BURSA'NIN YENİ CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Bursa’da katıldığı programda birçok önemli projenin müjdesini verirken, Sıcaksu Bölgesi ve Akpınar Mahallesi ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Kurum, ", Bursa’mızın termal turizmine katkı sunacak, yeni bir cazibe merkezi oluşturacağız. 700 konut 125 ticari alan yapılacak" dedi. İŞTE DETAYLAR

BURSA 21.05.2021, 15:03 21.05.2021, 15:15
SICAKSU BÖLGESİ BURSA'NIN YENİ CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Sıcaksu ve Akpınar’da dönüşüm başlıyor

Bursa’nın büyümesi, gelişmesi, hem bölgenin ve hem de ülkenin kalkınmasında çok kritik bir role sahip olduğunu işaret eden Kurum, “Biz şuna inanıyoruz. Bursa güçlendikçe Türkiye güçlenecek. Burada amacımız şehrimizin en küçük mahallelerinden başlayarak imar, inşa ve ihya sürecini tamamlamaktır. Ben tam da bu noktada, geçtiğimiz ağustos ayında sizlere verdiğimiz iki sözümüzü hatırlatmak isterim. Bugün aldığımız kararla; Akpınar’da dönüşüme başlıyoruz. 2 bin 200 hak sahibi vatandaşımızın olduğu alanda, zemin +5’i geçmeyecek şekilde yeni konutlarımızı yapacağız.

Sıcaksu projesi eski görseli 

SICAKSU BURSA'NIN YENİ CAZİBE MERKEZİ OLACAK 

Hatırlayacaksınız, son ziyaretimizde; Sıcaksu semtinde(Kültürpak ile Soğanlı mahallesi arasında kalan bölge) , 135 deri fabrikasının taşınmasının ardından, alanda termal turizminin canlandırılmasına yönelik çalışmaları başlatmıştık. Kamulaştırma çalışmalarıyla; 190 bin metrekare alanda mülkiyet sorunlarını tamamen çözdük. 13 Ağustos’ta ihalesini yapıyoruz. Bu sürecin ardından hızlıca, içerisinde 700 rezerv konut, 125 ticari alanın olduğu projemizin inşasına başlayacak, Bursa’mızın termal turizmine katkı sunacak, yeni bir cazibe merkezi oluşturacağız. Allah’ın izniyle; Cumhurbaşkanımızın liderliğinde; bakanlarımızla, milletvekillerimizle, Büyükşehir Belediye Başkanımızla, tüm belediyelerimizle birlikte; Bursa’yı tarihiyle, yeşiliyle gün yüzüne çıkaracak ve geleceğe taşıyacağız. Ben tüm projelerimizin bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Projelerde görev alacak, mimarlarımıza, mühendislerimize ve işçi kardeşlerimize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P