banner204

banner177

banner193

banner205

“TOGG, YENİ YATIRIMLARIN ÖNÜNÜ AÇACAK”

Uludağ Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Yunus Aydın, Bursa’da üretilecek olan Türkiye’nin Otomobili TOGG’un yeni yatırımlarının önünü açacağını söyledi. Aydın, “TOGG, çok önemli ve doğru bir proje. Bizler de OSB’mizin bu yatırımdan, gerekli payı alması için çalışmalarımızı yapacağız.” dedi.

BURSA 23.05.2021, 15:47 23.05.2021, 15:57
“TOGG, YENİ YATIRIMLARIN ÖNÜNÜ AÇACAK”


Türkiye’de bulunan OSB’ler arasında en uzun dönem görev yapan başkanlardan biri olan Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bursa’da üretilecek olan yerli otomobilden, 2023’te tamamlanması beklenen hızlı trene, Bursaspor’un son durumundan, pandemi sürecine kadar birçok farklı konularda önemli noktalara temas eden Aydın, Uludağ OSB’nin kamulaştırma çalışmaları hakkında da bilgiler verdi.


ULUDAĞ OSB’DE SORUNLAR BİR BİR ÇÖZÜLDÜ

Uludağ OSB’nin faaliyetleriyle ilgili bilgiler veren Aydın, Uludağ OSB’nin göreve geldiklerinde sorunlu bir OSB olduğunu belirtti. Aydın, bu sorunların çözümleri için uğraştıklarını ve yüzde 90 oranında çözdüklerini ifade etti. Aydın sözlerine şöyle devam eti: “Uludağ OSB ilk kurulduğunda bölgede 70 yıllık boyahaneler, 50 yıl önce kurulmuş tekstil fabrikaları bulunuyordu. Gönül isterdi ki zamanında gecekondu şeklinde bir sanayileşme olmasın. GÜSAB olarak biz birinci dönemi, organize sanayi bölgesi olarak kurduk ama ıslah etmekle 20 yıldır uğraşıyoruz. Çünkü bölgede daha çok küçük ölçekli atölyeler vardı. Bunun yanında belediyelerin planlarıyla doğan çöp parsel diye adlandırılan 877 hak, OSB’nin içine çöp parsel olarak atılmıştı. Bunların yüzde 95’ini şu an temizledik. Bunu yaparken de insanlarımızı mağdur etmemeye çalıştık.  İki yıl önceye kadar hiç kamulaştırma davası açamadan rıza ile anlaşarak kamulaştırma yaptık. Son dönemde ise anlaşamadığımız insanların yerlerini davalarla kamulaştırıyoruz. “

“KÜÇÜK İŞLETMELERE VERİLEN DESTEK ARTIRILMALI”

Pandemi döneminde yapılan devlet destekleriyle ilgili de konuşan Aydın, “Devlet desteği genelde küçük orta ölçekli firmalara veriliyor. Doğru olanın da bu olduğunu düşünüyorum. Büyük ölçekli firmalar pandemi desteğini değil ama hak ettikleri birçok desteği alıyor. Uluslararası fonlar olsun, ihracat destekleri olsun büyük ölçekli firmalara her zaman veriliyor. Pandemi desteklerinin de artırılması gerektiğini düşünüyorum. Küçük esnaf ve firmaların bu desteğe oldukça ihtiyacı var. Çünkü ekonomi çarkı komple dönüyor. Bugün esnafın dükkanında satılan mal sanayicinin ürettiği mal. O dükkan açılıp normal işleyecek, esnafımızın durumu iyi olacak ki bu çark dönsün.”

“YERLİ OTOMOBİL BURSA’YA DEĞER KATACAK”

Yerli otomobilin Bursa’ya önemli bir değer katacağına değinen Aydın, Bursa denilince akla ilk olarak tekstil ve otomobilin geldiğini söyleyerek, “Türkiye’nin en büyük iki otomobil firması Bursa’mızda. Bunun yanında yüzlerce yan sanayi de var. Bursa’daki istihdamın oluşmasında otomotiv sektörünü göz ardı edemeyiz. Yerli otomobil TOGG’un Bursa’ya gelmesindeki en önemli nedenler de bunlar. Çünkü üretime destek olacak yan sanayi gerekli. Burada bir altyapı var. Bu altyapıdan kaynaklı olarak yeni yeni yabancı yatırımcılar da gelmeye başladı. Yalnız bizim değil bütün sanayi bölgelerinde, yeni yatırımların önünü açacak bir proje. Böyle büyük firmalar yüzlerce yan sanayi sektörü oluşturur. Bu sektörler de her zaman organize sanayi bölgelerinin içinde olurlar. Bizler OSB olarak her ne kadar daha çok tekstil sektörünün içinde olsak da yerli otomobil nedeniyle ilerde oluşacak yatırım alanları bizler içinde bir dönüşüm kapısı haline gelebilir. TOGG Bursa için çok önemli ve doğru bir yatırım. Bizler de OSB’mizin bu yatırımdan, yan sanayi olarak gerekli payı alması için çalışmalarımızı yapacağız.”

“BURSASPOR SÜPER LİG’DE OLMALI”

Yıllarca sporun içinde yönetici olarak görev yapmış olan Yunus Aydın, Bursaspor’un içinde bulunduğu zor durumu da değerlendirdi. Bursaspor dendiğinde içinin ‘cız’ ettiğini ifade eden Aydın, spor kulüplerine çok müdahale edilmemesi gerektiğini ifade ederek, “Kulüp bu hale gelmişken fazla geçmişe takılmadan, bir kurtuluş yolu bulmak lazım. Kulübün borçları ortada. Spor işleri gönül işi olmalı. Birilerinin yönlendirmesiyle kulüplerde yöneticilik yapılmamalı. Gönüllü ve taşın altına elini koyabilecek insanların kulübü yönetmesi gerektiğine inanıyorum. Bursaspor’un kurtuluşu için de bütün Bursa’nın el birliği yapması şart. Bursaspor’un yeri Süper Lig. Biran önce ait olduğu yere dönmesi gerekiyor.”

“GÜRSU’YA HIZLI TREN İSTASYONU KURULMALI”

Bursa’da yapımı yılan hikayesine dönen ve 2023 yılında tamamlanması beklenen hızlı tren ile ilgili konuşan Aydın, hızlı tren projesinin şehrin doğusu için kritik öneme sahip olduğunu ifade etti. Başkan Yunus Aydın, bu projenin mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Şehirdeki sivil toplum örgütlerinin şehrin batısına daha fazla önem verdiğine dikkati çeken Aydın, bu düşüncenin yanlış olduğunu belirtti. Aydın, “Genç siyasetçi arkadaşlarımıza da her fırsatta çağrıda bulunuyorum. Bazı projelerin hayata geçmesi için takip etmek gerek. Bursa’ya yapılacak hızlı tren projesinin de takibe ihtiyacı var. Bu proje sanayi için olduğu gibi Gürsu, Kestel, İnegöl, Yıldırım hatta Osmangazi için de kritik öneme sahip. Mutlaka ve mutlaka projenin içine Gürsu istasyonun eklenmesi gerekiyor. Bunun için ilgili ve görevli arkadaşlara rica ediyorum. Bu işin üstüne düşsünler ve Gürsu’ya hızlı tren istasyonunu kazandırsınlar.” dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P