banner209

banner177

banner193

ULUDAĞ KOLEJİ “ÇİFT DİLLİ EĞİTİM” İLE ÖĞRENCİLERİ GELECEĞE HAZIRLIYOR

Bursa’da eğitim alanında birçok yeniliğe imza atan Uludağ Koleji “çift dilli eğitim” programı ile çocukları geleceğe hazırlıyor. Anaokulu çağında başlayan çift dilli eğitim ile öğrenciler, Türkçe ve İngilizce olarak aldığı derslerle, daha özgüvenli bireyler haline geliyorlar.

BURSA 19.01.2024, 11:53
ULUDAĞ KOLEJİ “ÇİFT DİLLİ EĞİTİM” İLE ÖĞRENCİLERİ GELECEĞE HAZIRLIYOR

Uludağ Koleji, çocukların yabancı dil öğrenimi konusunda en üst düzeyde eğitim almaları için “çift dilli eğitim” programı sunuyor. Türkçe ve İngilizce olarak alınan dersler ile çocuklar hem öğreniyor hem de geleceğe hazırlanıyor. Uzman eğitim kadrosunun verdiği dersler iki aşamalı olarak gerçekleşiyor. Bir İngilizce öğretmeni ve bir sınıf öğretmeni ile birlikte yürütülen sistemde; İngilizce öğretmenleri akademik derslerde sınıf öğretmenlerine eşlik ederken, sanat /spor gibi uygulamalı derslerde ise branş öğretmenlerine eşlik ederek dersleri eş güdümlü ve eş zamanlı olarak her iki dilde de işliyor.

DERSLER PEKİŞİYOR DİLLER GELİŞİYOR

Haftalık ders programında olan derslere sınıf öğretmeni ile birlikte giren İngilizce öğretmeni, dersin ikinci bölümünde, sınıf öğretmenin öğrencilere anlattığı konuları İngilizce olarak tekrar anlatıyor. Materyaller ve uygulamalarla desteklenen eğitim sisteminde; öğrencilere İngilizce pratikler yaptırılarak, dersin pekişmesi sağlanıyor. Beden eğitimi derslerinde de aynı uygulama sürerken, öğrencilere Türkçe verilen komutlar, İngilizce öğretmeni tarafından İngilizce olarak da tekrarlanıyor. Bu sayede çocukların bir yandan motor becerileri gelişirken bir yandan da İngilizce öğrenmeleri kolaylaşıyor.

ÇİFT DİLLİ EĞİTİM FAYDALARI

Özgüvenli bireyler yetişmesini sağlar.

Yabancı dilin hayatın her alanda olduğu bilinci öğrencilere aşılanır.

Öğrenciler doğal ortamda yabancı dile maruz kalır, bu sayede İngilizceyi ders olarak değil, bir iletişim aracı olarak görür.

Öğrenciler her iki dilde de yazma ve okuma becerisi kazanır.

Eleştirel düşünme becerisinin temelini atılır, hem akademik hem de sosyal gelişime katkı sağlar.

Yaparak, yaşayarak ve en önemlisi eğlenerek yabancı dili edinilmektedir.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 03 Mayıs 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:54
Öğle 13:06
İkindi 16:56
Akşam 20:08
Yatsı 21:39
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P