banner177

banner193

ULUDAĞ OSB BAŞKANI YUNUS AYDIN: ARTAN MALİYETLER ÜRETİM GÜCÜNÜ AŞAĞIYA ÇEKMEKTEDİR

Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın, sanayi abonelerine gelen yüzde 48’lik doğal gaz zammının üretimi olumsuz yönde etkileyeceğini belirterek, ”Artan maliyetler, üretim ve rekabet gücünü aşağıya çekmektedir.” dedi.

BURSA 23.11.2021, 12:14 23.11.2021, 12:31
ULUDAĞ OSB BAŞKANI YUNUS AYDIN: ARTAN MALİYETLER ÜRETİM GÜCÜNÜ AŞAĞIYA ÇEKMEKTEDİR

Bursa’nın en büyük 3. OSB’si konumunda bulunan Uludağ OSB’de üretim ve ekonomiye katkı tüm hızıyla sürüyor. 260 faal firma ile 20 bin kişi gibi önemli bir istihdam kapasitesine ulaşan Uludağ OSB’de gelecek adına önemli hedefler konuşulurken, son gelen yüzde 48’lik doğal gaz zammı firmaları olumsuz etkiledi. 500 milyon dolar ihracat hacmi olan ve 2023’te bunu 1 milyar dolara çıkartmak isteyen Uludağ OSB’de Başkan Yunus Aydın konuyla ilgili açıklamada bulunurken, gelen doğal gaz zammının 2022 ihracat rakamlarını olumsuz etkileyeceğini ifade etti.

SANAYİCİNİN ELİNİ GÜÇLENDİRECEK MERKEZ

Uludağ OSB’de devam eden ve gelecekte yapılması planlanan projeler hakkında bilgi veren Başkan Aydın, ”Üniversite iş birliğiyle ARGE merkezi hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. Merkez, 125 bin metrekarelik alanda hizmet verecek. Hizmet alanı olarak tabir ettiğimiz Kestel 2. bölge ile Gürsu OSB arasında kalan alanda projemize hemen başlıyoruz. Bursa Teknik Üniversitesi ile bu kapsamda protokolümüz var ve bir komisyon kurduk. 2021 Şubat’ta merkezin temelini atmış oluruz. Merkez, teknolojik araştırmalara ve sanayicilerin yapacağı ARGE çalışmalarına destek verecek. Bu merkezle hedefimiz, teknolojik gelişimi takip etmek, ihracatta sanayicinin elini güçlendirmek, dünyada daha geniş bir pazar elde etmek ve ürün kalitesini üst seviyeye çıkarmak” diye konuştu.

DOĞAL GAZ ZAMMI, VATANDAŞA YANSIYACAK

Doğal gaza yapılan yüzde 48’lik zammın, üretim gücüne zarar verdiğine dikkat çeken Yunus Aydın, “Yüzde 48’lik zam oranı ile birlikte, sene başından bu yana artan maliyetler sanayicimizi oldukça, etkilemekte ve rekabet gücümüzü zorlamaktadır. Sanayide girdi maliyetlerinin en başında ise elektrik ve doğal gaz gelmektedir. Ülkemizdeki enerji maliyeti sanayicimizin güçlü olması adına önemli etkenlerden biridir. Yapılan zam oranlarıyla birlikte, elektrik tüketiminin yoğun olduğu sanayi bölgelerinde çalışmalar oldukça zorlanmaktadır. Ülkemizde elektrik üretiminin yaklaşık yüzde 35’i doğal gaz santrallerinden karşılanmaktadır. Doğal gaza yapılan zamlar elektriğe de yansımaktadır. Durum böyle olunca doğal gaza yapılan zammın dolaylı olarak vatandaşa yansıma da kaçınılmazdır.” dedi.

ENERJİ TASARRUFU VURGUSU

Aydın, ”Artan maliyetler göz önüne alındığında enerji verimliliği için, firmaların enerji harcamalarını daha aza indirecek hamleler yapması gerekir. Enerji ile çalışan ekipmanların daha tasarruflu seçilmesi önem arz etmektedir. Bunun yanında GES yatırımları da devam etmektedir.  Yaşadığımız bu zorlu süreci sanayiciler olarak her zaman olduğu gibi sabırlı ve sağduyulu olarak, üretime ara vermeden atlatmaya çalıştık. Bugüne kadar üretmekten, çalışmaktan vazgeçmedik. Ancak, artan maliyetler, üretim ve rekabet gücünü aşağıya çekmektedir. 2022'nin ilk aylarında da ihracat rakamlarının olumsuz etkileyeceğini hepimiz göreceğiz.” diye konuştu.  

ÇELİK'TEN ULUDAĞ OSB'YE ZİYARET

Tarım ve Hayvancılık ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Eski Bakanı Faruk Çelik, Uludağ OSB’yi ziyaret etti. Uludağ OSB’nin başarılı çalışmalarından dolayı Başkan Yunus Aydın ve ekibini takdir eden Faruk Çelik, sanayicilerin Bursa ve ülke için önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Bursa’nın üretim üssü olan Uludağ OSB’nin de ülke ekonomisine önemli bir katkı sağladığına dikkat çeken Çelik, geçtiğimiz günlerde Uludağ OSB başkanlığına yeniden seçilen Yunus Aydın’ı da tebrik etti.

“OSB KANUNU’NDAKİ DEĞİŞİKLİK DEMOKRATİK DEĞİL”

Sanayi bölgelerinde müteşebbis heyeti başkanlığına vali ve kaymakamların atanması ile ilgili yeni bir yasa tasarısı çalışmasının olduğunu da söyleyen Aydın, ‘‘Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 4562 sayılı OSB Kanunu'nda değişiklik yapmayı planlıyor. Bu durum demokratik mantaliteyle bağdaşmıyor. Ayrıca ticari mantaliteyle yönetilen sanayilere, devlet memuru olan kaymakam ve valilerin katkısın olacağını düşünmüyorum. Bu kanun teklifinin yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor” dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P