ULUDAĞ OSB’NİN BORÇ ENKAZI TASARRUF TEDBİRLERİYLE KALDIRILIYOR: GÜNCEL BORÇ 165 MİLYON TL

Uludağ OSB Yönetim Kurulu yayınladığı bilgilendirme mesajında, Uludağ OSB’nin 165 milyon TL borcu olduğunu ifade etti. Eski yönetimin projeleri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Uludağ OSB Yönetim Kurulu tasarruf tedbirlerinin tek tek hayata geçirildiğinin altını çizerek kamuoyunu meşgul eden konular hakkında bilgilendirme mesajı yayınladı.

BURSA 29.07.2023, 11:28 29.07.2023, 11:31
ULUDAĞ OSB’NİN BORÇ ENKAZI TASARRUF TEDBİRLERİYLE KALDIRILIYOR: GÜNCEL BORÇ 165 MİLYON TL

Geçtiğimiz günlerde Yönetim Kurulu Başkanlığı bayrağını devralan Enes Çelik başkanlığında Uludağ OSB çalışmalarını sürdürürken; Uludağ OSB Yönetim Kurulu kamuoyunu bilgilendirme mesajı yayınladı. 8 maddeden oluşan bilgilendirme mesajında eski yönetimin projeleri ve mevcut tasarruf tedbirlerine ilişkin kapsamlı açıklamalara yer verildi.

“BÖLGENİN DOĞUSUNA OTEL KAZANDIRIYORUZ” AÇIKLAMALARI GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Uludağ OSB Yönetim Kurulu yayınladığı bilgilendirme mesajında çarpıcı açıklamalara yer verdi. “Bölgenin Doğusuna Otel Kazandırıyoruz” açıklamalarının gerçeği yansıtmadığı ifade edilerek, “  “Bölgenin Doğusuna Otel Kazandırıyoruz” sloganı ile yıllarca eski yönetim tarafından dillendirilen 35’lik yola cephe olan akaryakıt istasyonu ve otel olarak planlanan parsellerden otel parseli eski yönetim kurulu tarafından yine eski yönetim kurulu üyesine satılmıştır. Yapılan sözleşme OSB’nin vereceği akaryakıt ruhsatına karşılık ilgili firmanın OSB’ye 3400 m2 kapalı alana sahip otelin yalnızca kaba inşaatını teslimine yöneliktir. Velev ki bu otel parseli satılmamış olsaydı ve bu protokol geçerli olsaydı dahi akaryakıt ruhsatı verilecek firma bu otelin maksimum %20 sini sözleşme gereği karşılayacaktı. Mevcut durumda 165 milyon TL borcu olan sanayi bölgemiz 2 milyon dolar harcayıp bu oteli bitirmesi ne kadar mümkün olacağı kamuoyu bilgisine sunulur!”

‘BURSA’NIN DOĞUSUNA ÖZDİLEK GETİRİYORUZ’ KONUSUNA AÇIKLIK GETİRİLDİ

Eski yönetimin açıklamaları doğrultusunda  “Bursa’nın Doğusuna Özdilek’i Getiriyoruz” konusuna açıklık getiren Uludağ OSB Yönetim Kurulu bilgilendirme mesajına şöyle devam etti, “ “Bursa’nın Doğusuna Özdilek’i Getiriyoruz” Yönetimimiz göreve geldikten birkaç hafta sonra, Özdilek Alışveriş Merkezi Tekstil Sanayi A.Ş. tarafından eski yönetimin 1,5 yıldır bu süreci neticelendirememesinden dolayı firma yine Bölge sanayicilerimizden Ziyaoğlu Tekstil’in Ankara yoluna cephe ve yine Bölgemizde olan daha büyük bir yer satın almıştır ve 1,5 yıldır sonuçlandırılamayan sözleşmesinden kaynaklı fesih talep etmiştir. Konunun bizim yönetimimizle hiçbir alakası yoktur.

“BOYAHANELER KONUSUNDA SANAYİCİLERİMİZİN MAKSİMUM KATILIMI İLE ŞEFFAF KARARLAR ALINACAK”

Uludağ OSB ve Bursa gündemini meşgul eden bir diğer konu olan boyahaneler konusunda net açıklamalarda bulunan OSB Yönetimi, “Bölgemizde 25 adet boyahane mevcuttur, son 9 yılda boyahanelere verilen işyeri açma ve çalışma ruhsatı sayısı 20’dir. Bizim yönetim kurulu olarak konuya bakışımız sanayicimizi mağdur etmeden ve Yeşil Çevre standartlarınıda göz ardı etmeksizin 5 kişilik yönetim kurulunda değil minimum 30 kişinin katılımı ile yaptığımız Müteşebbis Heyet toplantılarında Bölge sanayicilerimizin maksimum katılımı ile şeffaf olarak kararların alınması yönündedir.

“34 MİLYON LİRALIK KAYIP TELAFİ EDİLDİ”

“24 ay vade ile Aralık 2022 tarihinde 12.898.000,00 TL’ye satışı yapılan Bölgemizdeki 4000 m2 arazi Yönetim Kurulumuz tarafından fesih yapılarak 13.07.2023 tarihinde açık ihale çıkartılmış ve 47.100.000,00 TL’ye ihale edilmiş olup Bölgemize adına 34.100.000,00 TL kayıp telafi edilmiştir.”

“73 MİLYON LİRA İLAVE GELİR SAĞLANDI”

İlaveten önceki yönetim tarafından protokolü yapılan 19 dönüm 32 milyona satışı yapılan sanayi parselinin de, yönetim kurulumuz tarafından 105 milyon olarak satış rakamı revize edilmiştir. Sonuç olarak bu 19 dönüm sanayi parselinden 73 milyon TL ilave gelir sağlanmıştır.

PERSONEL SAYISI DÜŞTÜ 4 BUÇUK MİLYON LİRA TASARRUF YAPILDI

“1 ay önce göreve geldiğimizde 32 olan personel sayımızı 23 personele düşürülerek yaklaşık yıllık 4,5 milyon TL’lik personelden tasarruf yapılmıştır.”

HUZUR HAKLARI VE BAKIM HİZMETLERİNDEN TOPLAM 2 MİLYON 200 BİN LİRA TASARRUF EDİLDİ

“Ayrıca yeni Yönetim kurulu üyelerimizin yıllık 1 milyon TL’lik huzur haklarından feragat ederek tasarruf edilmiştir. Dışarıdan alınan Elektrik Bakım Hizmetleri ve Su Kontrol ve Bakım Hizmetleri sözleşmelerinden yıllık 1.200.000,00 TL tasarruf sağlanmıştır. Aynı işi aynı alt taşeronlar yıllık 1.200.000,00 TL tasarrufla yapmaktadırlar.”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:23
Güneş 05:59
Öğle 13:06
İkindi 16:55
Akşam 20:03
Yatsı 21:33
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P