banner204

banner177

banner193

YILDIRIM BÜYÜYOR, BURSA KAZANIYOR

Yıldırım Belediyesi, 31 Mart 2019 seçimlerinin ardından büyük bir atılım gerçekleştirdi. İlçeye değer katacak projeler bir bir hayata geçerken, kentsel dönüşüm konusunda da önemli adımlar atıldı.

BURSA 05.05.2021, 17:24 05.05.2021, 17:47
YILDIRIM BÜYÜYOR, BURSA KAZANIYOR

Bursa’nın nüfus bakımından en büyük ikinci ilçesi konumunda bulunan Yıldırım’da 31 Mart seçimlerinin ardından yepyeni bir dönem başladı. Borçlardan dolayı zor bir süreç geçiren Yıldırım Belediyesi, 2 yıllık süre zarfında kaynakları hem tasarruflu kullandı hem de büyük projelere imza attı. Uyumayan Kütüphane projesiyle ilçenin en önemli eksiklerinden birini gideren Yıldırım Belediyesi, yılan hikayesine dönen Mevlana’daki kentsel dönüşüm projesinde de mutlu sona ulaştı. Gelinen noktada, başarının en büyük mimarı olan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, önceliklerinin, kentsel dönüşüm çalışmaları olacağını söyledi.

200 MİLYON TL BORÇ ÖDEMESİ

Göreve geldikleri ilk yılı Mali Disiplin Yılı ilan etiklerini hatırlatan başkan Yılmaz, “Belediye bütçemizin her kuruşu Yıldırımlılara aittir. Kamu kaynaklarını kullanırken son derece titiz davranıyor, tüyü bitmemiş yetimin hakkını gözetiyoruz. Bu anlayışımızın meyvelerini de topluyoruz. İki yılda onlarca projeyi hayata geçirirken, yaklaşık 200 milyon TL borç ödemesi gerçekleştirdik” dedi.

 Kentsel dönüşümde itirazların önüne geçmemiz gerektiğini ifade ettik. İmar Kanunu’nun 18. Maddesi’nde önemli bir değişikliğe imza atıldı. İtiraz süreleri 5 yılla sınırlandırıldı. Bu sessiz bir devrimdir. Sağlıklı bir temel attık, bundan sonra yapacağımız imar planları bozulmayacak.

ÖNCELİĞİMİZ İMAR VE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Başkan Yılmaz, önceliklerinin imar ve kentsel dönüşüm olduğunu söyledi. Yıldırım’ın Bursa’nın en yoğun ilçesi olduğunu ve bunun getirdiği güçlüklerin yaşandığını anlatan Yılmaz,  “Bu güçlükleri gidereceğiz. Önceliğin imar olduğunu söylemiştik. Bunu tek başına çözemezdik. Kurumlarımızın, Bakanlığımızın katkı koyması gerekiyordu. Yıldırım’ın 3’te 1’inde imar planları ile ilgili ciddi problemler var. Bizden önce de çalışmalar yapılmış ama itirazlarla plan uygulamaları bozulmuş, tekrar geriye dönülmüş. Bu da kaçak yapılaşmayı beraberinde getirmiş. Biz öncelikle bu itirazların önüne geçmemiz gerektiğini ifade ettik. İmar Kanunu’nun 18. Maddesi’nde önemli bir değişikliğe imza atıldı. Yıldırım olarak biz bu değişikliğe büyük katkı koyduk. İtiraz süreleri 5 yılla sınırlandırıldı. Bu sessiz bir devrimdir. Sağlıklı bir temel attık, bundan sonra yapacağımız imar planları bozulmayacak. Bu kapsamda, Yiğitler, 75. Yıl-Esenevler, Değirmenönü-Karapınar mahallelerinde imar plan değişiklikleri yapıldı.  Arabayatağı - Hacivat – Çınarönü, Şirinevler Demetevler, Kasım Önadım Bulvarı,  Mimar Sinan Bulvarı imar uygulamaları gerçekleştirildi. Değirmenönü ve Karapınar’da 6.290 hak sahibine tapu teslimlerini yaptık.” dedi.

 Açtığımız Mümine Şeremet Uyumuyan Kütüphanesi muhteşem bir tesis oldu. Sadece Yıldırım değil şehrin her noktasından misafirlerimizi ağırlıyoruz.

‘UYUMAYAN’ HİZMET

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 2 yılda gerçekleştirilen çalışmaları şu şekilde anlattı: “Mollarap’ta heyelan yaşanan bölge riskli alan ilan edildi. Bölge rekreasyon alanı olacak. Biz de kamulaştırmalara devam ediyoruz. Girişimlerimiz sonucunda Vakıf, İsabey, Şirinevler, Millet, Samanlı, Arabayatağı, Çınarönü, Hacivat mahallelerimizde 10 bin konut bu yıl içerisinde doğalgaza kavuşacak. Şehir içi ulaşım sorunlarına çözüm bulmak amacıyla yeni imar yolları açtık açmaya devam ediyoruz. Kültür ve sanat alanında yapılan yatırımlar bize ayrı bir motivasyon veriyor. Bu çalışmalar kapsamında açtığımız Mümine Şeremet Uyumuyan Kütüphanesi muhteşem bir tesis oldu. Sadece Yıldırım değil şehrin her noktasından misafirlerimizi ağırlıyoruz. Gençlerimiz burada 7 gün 24 saat nezih ortamda ders çalışma, araştırma yapma imkanları buluyor. Duaçınarı’nda 30 dönüm alana sosyal yaşam merkezi kazandırıyoruz. Bursa da bölgeye değer katacak bir tesis olacak. Mahallerimize kültür ve sosyal yaşam merkezleri ile kütüphaneler kazandırmaya devam ediyoruz.

DAHA YEŞİL BİR YILDIRIM

“Daha yeşil bir Yıldırım için de durmadan çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin ilçemize kazandıracağı Yıldırım Kent Ormanı, Vakıfköy Kent Parkı, Gökdere Millet Bahçesi ile bizim yapacağımız Balaban Mesire Alanı, Cumalıkızık Mesire Alanı, Değirmenönü Mesire Alanı ile parklar vatandaşlarımızın yeşille buluşup nefes alacakları yerler olacak. Çevre ve hayvan dostu belediyecilik hizmetlerimiz de vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda hız kesmeden sürüyor.”

YILDIRIM’DA RAMAZAN BEREKETİ

Öte yandan Covid-19 salgını sürecinde 177 bin kişiye sıcak yemek ulaştırıp, 20 bin koli erzak dağıtımı gerçekleştiren Yıldırım Belediyesi, sosyal destek çalışmalarına dayanışma ve paylaşma ayı olan Ramazan’da da devam ediyor. Belediye ekipleri, ihtiyaç sahibi bin kişiye her gün sıcak yemek ulaştırıyor. Hijyenik şartlarda pişirilen 4 çeşit yemek ve ramazan pidesi, ekipler tarafından kapı kapı gezilerek iftar saatinden önce teslim ediliyor. Günlük olarak sağlanan sıcak yemeğin yanı sıra, erzak kolileri de ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

2021 YILI ATILIM YILI OLACAK

Yılmaz, “Siz değerli hemșehrilerimize hizmet etme vazifesini üstlendiğimiz ikinci yılımızı geride bıraktık, “Atılım Yılı” olarak değerlendireceğimiz 2021 yılı ise projelerimizin vücut bulacağı yine çok verimli bir yıl olacak inşallah. Değerlerin şehri Yıldırım’ın geleceği için, samimiyet ve gayretle çalışıyoruz” diye konuştu.

MEVLANA KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNDE DÜĞÜM ÇÖZÜLDÜ

Başkan Yılmaz, 2 etap halinde planlanan 'Mevlana Kentsel Dönüşüm Projesi'nde eski yapıların yıkılıp yerine yenilerinin yapılacağı çalışma sistemi ile Yıldırım’ın daha modern bir görünüme kavuşacağını dile getirerek, "Mevlana 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi, bütün bölgeye model olacak, Bursa'ya örnek olacak bir proje oldu. Projenin detaylarını bitirdik. TOKİ de hazırlıklarını tamamlayarak ihale tarihini 24 Mayıs 2021, saat 14.00 olarak belirledi. Rezerv alana değil, yıkacağız ve yapacağız. Daha sonra kira yardımı ile vatandaşlarımızı buradan taşıyacağız. Kalan konutlarımıza da başka etaptaki vatandaşlarımızı taşıyacağız, o etabı temizleyeceğiz. O etapta yeni konutlar gerçekleştireceğiz. Domino etkisiyle bir süreç başlatmış olacağız” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P