banner209

banner177

banner193

25 dakikada Yunanistan'a götürüyorlar! "Yakında burayı keşfedecekler"

 Çanakkale Ayvacık ilçesinde, bölge halkı, göçmenleri Yunanistan’a götürmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

DÜNYA 29.02.2020, 16:07
25 dakikada Yunanistan'a götürüyorlar! "Yakında burayı keşfedecekler"

Türkiye’nin Avrupa’ya gitmek isteyen mülteciler için sınır kapılarını açmasının ardından Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde de hareketlilik yaşanıyor. Bölgeye gelen kişiler, uygun hava şartlarında mültecileri Midilli adasına geçirmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Edirne’den Ayvacık’a gelen Mehmet S., “7 - 8 yıldır bu işle ilgileniyorum. Edirne’de yaşıyorum. Yunanistan göçmenlerin girişine izin vermediği için buradan göndermeye çalışıyoruz. Göçmenler serbest olduğunu duyunca hepsi sınır kapısına gittiler. Sınır kapılarından geçiş yok. Bunu öğrenmeleri birkaç günü bulur. Sonra buraya gelirler. Birkaç gün sonra burada yoğunluk olur” dedi.
Motor ve bot alarak mültecileri karşıya geçirdiklerini ifade eden Mehmet S., “Biz bot ve motor alıyoruz. Bot karşıya geçtiği zaman geri gelmiyor. 7-8 bin Euro bize maliyeti oluyor. 2-3 bin Euro bize kalıyor. 45 kişilik bota 30-35 kişi bindiriyoruz. Buradan 25 dakika içinde Yunanistan’da olurlar” diye konuştu.
Bir süredir Ayvacık’ta kalan 35’e yakın Afganlının paraları olmadığını dile getiren Mehmet S, “Burada bekleyen Afganların sayısı az ve paraları yok. Akşam saatlerinde deniz durulursa geçişleri bekliyoruz. Biz bu işi gönül işi olarak kabul ediyoruz. Son bir tane kalana kadar en güvenli şekilde bu işi yapacağız” ifadelerini kullandı.

"Devletimiz kapıları açmış, biz üstümüze düşenin fazlasını yaparız

Türkiye'nin düzensiz göçmenlerin Avrupa'ya geçişine engel olmayacağı yönündeki haberler üzerine, bölgedeki balıkçılar da kendilerine görev düşerse yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Türkiye'nin düzensiz göçmenlerin Avrupa'ya geçişine engel olmayacağı yönündeki haberler, birçok bölgeyi olduğu gibi Çanakkale'nin Ayvacık ilçesini de hareketlendirdi. Bölgede tekneleri olan balıkçılar, üzerlerine ne düşerse yapmaya hazır olduklarını, devletten bir mesajın yeterli olabileceğini söyledi. Çanakkale Ayvacık’ta balıkçılık yapan Hakan Çil, dün akşam haberleri izlediklerini belirterek, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diliyorum. Devletimiz mülteciler hakkında karar almış. Biz de üstümüze düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız. Şu an hava estiği için pek kimseler yok. Sular yüksek olduğu için geçişler nadir oluyor. Devletimiz bize ne derse yapmaya hazırız. Otobüslerle Çanakkale’ye mülteci geldiğini duyuyoruz. Şu an beklemedeyiz, ama devletimiz kapıları açmış, biz üstümüze düşenin fazlasını yaparız” dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Mayıs 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:37
Öğle 13:05
İkindi 17:00
Akşam 20:23
Yatsı 22:02
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P