banner209

banner177

banner193

ABD VE İNGİLTERE YEMEN'İ VURDU

Amerikalı yetkililer, ABD ve İngiliz donanmalarının Yemen'deki Husi hedeflerini vurmaya başladığını açıkladı. Husiler ise Kızıldeniz'de İsrail'e giden ya da İsrail'le bağlantılı gemileri hedef almayı sürdüreceklerini duyurdu. Rusya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni olağanüstü toplantıya çağırdı. İran ve Hizbullah da hava saldırılarını kınadı.

DÜNYA 12.01.2024, 10:53
ABD VE İNGİLTERE YEMEN'İ VURDU

Yemen'de, ABD ve İngiltere'nin son olarak hava saldırılarıyla hedef aldığı Husiler, Kızıldeniz'de İsrail'e giden veye İsrail'le bağlantılı olan gemilere yönelik saldırılarını sürdüreceklerini açıkladı.

Husilerin sözcüsü Muhammed Abdusselam, X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı açıklamada, "Kızıldeniz ve Umman Denizi'nde uluslararası seyrüsefere yönelik herhangi bir tehdit bulunmuyor. Bu nedenle Yemen'e yönelik bu saldırının kesinlikle hiçbir haklı gerekçesi yok" dedi ve ekledi:

"İsrail gemileri veya işgal altındaki Filistin limanlarına giden gemiler hedef alınıyordu. Bu durum sürecek."

Abdusselam açıklamasında ayrıca "Eğer ABD ve İngiltere, saldırıların Yemen'i Filistin'e ve Gazze'ye destekten alıkoyacağını düşünüyorsa, yanlış yapıyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 05 Mayıs 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:51
Öğle 13:05
İkindi 16:57
Akşam 20:10
Yatsı 21:42
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P