banner209

banner177

banner193

HİNDİSTAN, PAKİSTAN'A YANLIŞLIKLA FÜZE ATTI

Pakistan yönetimi Mian Channu yakınlarına dün bir Hint füzesi düştüğünü ve bazı sivil mülklerin hasar gördüğünü açıkladı. Hindistan Savunma Bakanlığı da hızla bir açıklama yayınladı.

DÜNYA 11.03.2022, 17:51
HİNDİSTAN, PAKİSTAN'A YANLIŞLIKLA FÜZE ATTI

Hindistan hükümeti bugün yaptığı açıklamada, 'teknik bir arıza' nedeniyle Pakistan'a yanlışlıkla bir füze ateşlediğini söyledi. Hükümetten yapılan açıklamada, "9 Mart 2022'de rutin bir bakım sırasında teknik bir arıza, yanlışlıkla bir füzenin ateşlenmesine neden oldu. Füzenin Pakistan'ın bir bölgesine düştüğü öğrenildi" denildi.

NÜKLEER SAVAŞ BİR KIVILCIMA BAKARKEN YANLIŞLIKLA ATEŞLENEN FÜZE

ABD'deki Johns Hopkins Üniversitesi'nde görevli Profesör Daniel Markey, BBC'ye verdiği demeçte iki ülke arasında bir nükleer savaşın her an olası olduğunu vurgulamış ve "Maalesef, Hindistan ile Pakistan arasında her zaman gerçek bir nükleer çatışma tehdidi var ama o noktaya henüz varmadık. Kazara veya izinsiz kullanımı (ki çok muhtemel değil) bir yana bırakırsak, nükleer savaş ihtimalinin gerçekleşebilmesi için konvansiyonel savaş geriliminin daha fazla tırmanmış olması gerekir." demişti.

HİNDİSTAN SAVUNMA BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Hindistan Savunma Bakanlığı, olaydan 'derin üzüntü duyduğunu' belirterek, 'kaza nedeniyle can kaybı olmamasının teselli olduğunu' sözlerine ekledi. Bakanlığa göre, kazayla ilgili "üst düzey" bir soruşturma başlatıldı. Hindistan hükümeti tarafından yapılan açıklama, Pakistan silahlı kuvvetlerinin "süpersonik bir karadan karaya füze" düşürdüğünü duyurmasının ardından geldi. Pakistan Dışişleri Bakanlığı, Hindistan'ın İslamabad maslahatgüzarını çağırdığını ve hava sahasının sebepsiz yere ihlal edilmesini şiddetle protesto ettiğini söyledi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:55
Öğle 13:06
İkindi 16:56
Akşam 20:07
Yatsı 21:37
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P