banner177

banner193

RUSYA'YI KARIŞTIRAN İHANET İDDİASI

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası binlerce Çeçen savaşçıyı bölgeye gönderen Ramzan Kadirov'un birliklerinin Rus casuslar tarafından ihanete uğradığı öne sürüldü. Rus casusların, Çeçen birliklerin yerlerini Ukraynalılara söylediği iddia edildi.

DÜNYA 11.03.2022, 16:46
RUSYA'YI KARIŞTIRAN İHANET İDDİASI

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in baş danışmanı Oleksiy Arestovych, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e sadık Çeçen birliklerinin, Rus casuslar tarafından savaş bölgesinde ihanete uğradıklarını açıkladı. Arestovych, Çeçen lider Ramzan Kadirov'un birliklerinin yerlerinin Ukrayna kuvvetleri arasına sızan Rus casuslar tarafından bildirildiğini öne sürdü.

ÇEÇENİSTAN'I ZAYIFLAMAK İSTİYORLAR

Konu hakkında bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Oleksiy Arestovych bu ihanetin sebebinin Çeçen birlikleri zayıflatmak için olduğunu iddia ederek "Çeçenler, Rusya'da hâlâ önemli etkiye sahip bir güç" ifadelerine yer verdi.

ÇEÇEN BİRLİKLER RUS ORDUSUYLA ÇATIŞMAK ÜZERE

Çeçen lider Ramzan Kadirov, kendisini sık sık Putin'in 'sadık askeri' olarak tanımlasa da, Çeçen askerlerinin Ukrayna'daki varlığı Kremlin için hem önemli bir güç hem de 'sorumluluk' olarak görülüyor. Rusya Federal Güvenlik Servisi yetkililerinin Ukraynalılara bilgi aktardığı iddialarının ardından, sızdırılan bir raporda Çeçen birliklerin her an Rus ordusu ile çatışmaya gireceği veya Ukrayna ordusuna katılacağı yazıldı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P