banner177

banner193

MUDANYA ÜNİVERSİTESİ FARK YARATAN İSİMLERİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTURUYOR

Bursa ekonomisinin lokomotif kuruluşlarından Sönmez Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, Mudanya Üniversitesinde öğrencilerle bir araya gelerek başarı hikayesini anlattı, tavsiyelerde bulundu.

EĞİTİM 29.02.2024, 15:32
MUDANYA ÜNİVERSİTESİ FARK YARATAN İSİMLERİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTURUYOR

Mudanya Üniversitesinin başarı hikayeleriyle fark yaratan isimleri öğrencileri ile buluşturduğu Tecrübe Konuşuyor programının üçüncü konuğu Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez oldu.

Son Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl, Mudanya Üniversitesi Prof. Dr. Emin Karip, Mudanya Üniversitesi Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Celal Sönmez’in oğlu Cemil ve gelini Beril Sömez, hocalar ve öğrencilerin katıldığı programın moderatörlüğünü Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Ali Mollasalih yaptı.

Programın açılışında konuşan Mudanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Karip, geleceğe giden yolun dünü doğru anlamaktan ve bugünü iyi okumaktan geçtiğini belirterek, “Bursa’ya büyük katkı sağlamış başarılı iş insanlarını öğrencilerimizle buluşturduğumuz Tecrübe Konuşuyor bu nedenle önemli bir etkinlik. Onların deneyim ve tecrübeleri öğrencilerimize dünü anlamaları ve bugünü iyi okumaları konusunda yol gösterecek” dedi.

BİNGÖL: SÖNMEZ AİLESİ BURSA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl, Celal Sönmez’e programa katılımı için teşekkür ederek, “Böyle başarılı ve tecrübeleri isimleri dinlemek öğrencilerimiz için büyük bir şans. Anlatacakları ders niteliğinde. Sönmez Ailesi Bursa için çok önemli. Öncelikle çok hayırsever bir aile. Bursa’nın her yerinde yaptırdıkları okullar, huzurevleri, hastaneler var. Ço mütevazi bir aile. Vefakar ve fedakarlar. Mudanya Üniversitesini kurarken Celal Sönmez’in bana verdiği manevi desteği unutamam. Beni hep cesaretlendirdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SÖNMEZ: BİLGİNİN VE TEKNOLOJİNİN PEŞİNDEN KOŞUN

Öğrencilere seslenen Celal Sönmez de, öncelikle hayat hikayesini, bugünlere nasıl geldiğini anlattı. Devlet okullarında okuduğunu, İstanbul Üniversitesi İşletme bölümünü bitirdikten sonra babasına ait iş yerlerinde çalışmaya başladığını dile getiren Sönmez, şöyle devam etti:

“Biz, fedakar, itaat eden ve çok çalışan bir kuşaktık. Sizlere ne anlatacağım diye çok düşündüm. Sizlere öncelikli tavsiyem pozitif bilim ve teknolojinin peşinden koşun. Teknoloji demek bilgi demek. Dün havalanan savaş uçağımız Kaan’ı bilgi ve teknolojinin sayesinde yaptık. Daha iyilerini de yapacağız. Oturarak değer yaratan toplum yoktur. Bilim ve teknolojiye sahip ülkeler dünyayı yönetiyor. Bizim de bunu ıskalamamamız lazım. Bunu sizler başaracaksınız. İşinizde başarılı olmak için teknolojiyi kullanmak zorundasınız. Yoksa rekabet edemezsiniz. Girişimci ruha sahip olun. Akademik kariyer yapabilirsiniz ama memur olmayı düşünmeyin. Doğru zamanda doğru yerde bulunun. Sevdiğiniz işi yapın. Disiplin ve iş ahlakına sahip olun. İşinizi iyi takip edin.”

Bursa ile ilgili görüşlerini de paylaşan Celal Sönmez, “Bursa’nın hep yeşil kalması çok zor. Çünkü çok göç alıyor. Göçün olmayacağı şartların oluşturulması lazım. Böyle olursa Bursa kendi sorunlarını çözer” dedi.

İşleri artık 3 oğluna bırakmaya hazırlandığını da kaydeden Sönmez, “71 yaşındayım ve emekliliğe alışmaya çalışıyorum. Benden artık yeni proje çıkmaz. Bunu çocuklarım başaracak. 2 yıldır işleri uzaktan izliyorum ve izlemeye devam edeceğim” diye konuştu.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Celal Sönmez’e programın ardından Son Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile Mudanya Üniversitesi Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz tarafından plaket ve çiçek verildi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 06:01
Öğle 13:06
İkindi 16:54
Akşam 20:01
Yatsı 21:30
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P