banner177

banner193

TEGV BURSA ÖĞRENİM BİRİMİ ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

“Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” mottosuyla nesillerin çağdaş ve evrensel değerler ile Cumhuriyet’in temel ilkelerine bağlı yetişmesi için Türkiye genelindeki etkinlik noktalarında nitelikli eğitim desteği sunan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) Bursa Öğrenim Birimi, Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.

EĞİTİM 28.02.2024, 14:09 28.02.2024, 14:14
TEGV BURSA ÖĞRENİM BİRİMİ ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

1995 yılında faaliyetlerine başlayan ve bugüne kadar 100 bini aşkın gönüllüsünün desteği ile 3 milyondan fazla çocuğa ulaşan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nda (TEGV) çocuklar bilişim, okuma, matematik, fen, sanat ve İngilizce olmak üzere altı ana dalda etkinliklere katılıyor. TEGV Bursa Öğrenim Birimi, daha çok çocuğa ulaşabilmek için yürütülen gönüllü arama bulma çalışmaları kapsamında Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. Gerçekleştirilen etkinlikte Uludağ Üniversitesi öğrencilerine TEGV faaliyetleri ve gönüllülük süreçleri hakkında bilgi verildi. Bizi öğrencilerle buluşturan Doç. Dr. Gönül Onur Sezer, Doç. Dr. Pınar Bağçeli Kahraman Doç. Dr. Ömür Sadioğlu hocalarımıza çok teşekkür ederiz.


TEGV gönüllüsü nasıl olunur?

TEGV’de gönüllü olmak için 18 yaşını doldurmuş olmak ve lise mezunu olmak gerekiyor. Bu koşullara sahip, çocuk sevgisiyle dolu herkes TEGV’de gönüllü olabilir. www.tegv.org sitesinden başvuru yaparak gönüllü olabilmenin ilk adımı atılıyor. Daha sonra vakıf tanıtımı, temel gönüllü eğitimini ve program gönüllü eğitimini kapsayan ‘adım adım’ gönüllülük süreci belirlenmiş yönlendirmeler ve takiple yürütülüyor.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) hakkında:

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), başta Suna Kıraç olmak üzere, eğitimin her şeyin başı olduğuna yürekten inanan bir grup sanayici, yönetici ve akademisyenin girişimi ile devlet tarafından verilen temel eğitime destek olmak amacıyla 23 Ocak 1995 tarihinde kuruldu. İlköğretim çağındaki çocuklara okul dışı saatlerde ücretsiz eğitim desteği vermeye odaklanan TEGV, yıllar içinde Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu oldu. TEGV 2009 yılında Bakanlar Kurulu tarafından “izin almadan yardım toplama” hakkına sahip vakıflardan biri olarak tanındı. Vakıf Türkiye genelinde halen 27 ilde 6 Eğitim Parkı, 42 Öğrenim Birimi ve 24 Ateşböceği ile toplam 72 etkinlik noktasında çocuklara nitelikli eğitim desteği vermeye devam ediyor.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 06:01
Öğle 13:06
İkindi 16:54
Akşam 20:01
Yatsı 21:30
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P