banner204

banner177

banner193

banner205

AKARYAKIT FİYARLARI DURDULAMIYOR: YİNE ZAM YOLDA

Rusya-Ukrayna savaşının etkileri piyasaları derinden etkilemeye devam ediyor. Brent petrolün yükselmesiyle beraber akaryakıt fiyatlarına da zam gelmeye başladı. Edinilen bilgilere göre 18 Mayıs Çarşamba günü benzin ve motorine dev zam geliyor. İş

EKONOMİ 17.05.2022, 16:29 17.05.2022, 16:33
AKARYAKIT FİYARLARI DURDULAMIYOR: YİNE ZAM YOLDA

Dünyada başlayan petrol krizi akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Dolar/TL kurunun tekrarda yükseliş trendine geçmesiyle akaryakıta yine zam haberleri gelmeye başladı. Petrol krizi ve dolar kurunda yaşanan yükselişler en çok araç sürücülerini etkilerken zam haberini duyan araç sürücülerinin ne yapacağı ise merak konusu oldu. İşte 18 Mayıs Çarşamba günü benzin ve motorine gelecek zam sonrası güncel akaryakıt fiyatları.

DOLAR KURU AKARYAKITI VURDU

Brent petrolün dolar kuru ve Rusya-Ukrayna savaşından dolayı 115 dolar seviyelerine çıkmasıyla akaryakıt fiyatlarına da peş peşe zamlar gelmeye başladı. Son 1 haftada 2 defa zamlanan benzin ve motorine tekrardan kötü haber geldi. Son zamlardan sonra benzinin ve motorinin litre 22 lirayı geçti. Araç sürücülerini derinden sarsan bu zam haberleri kontak kapatma derecesine getirdi. Peki motorin ve benzine ne kadar zam gelecek? Akaryakıt fiyatlarında düşüş yaşanacak mı? Brent petrol ne kadar yükselecek? İşte araç sürücülerinin merak ettiği o cevaplar.

BENZİN VE MOTORİNE PEŞ PEŞE ZAM

Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyayı etkisi altına alan yüksek enflasyon ve Rusya-Ukrayna krizi tüm sektörleri vurmaya devam ediyor. Akaryakıta gelen zamlardan dolayı kötü günler yaşayana araç sürücüleri indirim beklentisi içerisine girerken, kötü haber sektör kaynaklarından geldi. Kaynak sektörlerinden aktarılan bilgilere göre Dolar/TL kurunda yaşanan ani yükseliş nedeniyle Çarşamba gece yarısından itibaren benzin ve motorine 75-85 kuruş arası zam beklentisi oluştu. KARAR'ın ulaştığı sektör temsilcilerinin açıklamalarına göre ise kur artışı bu şekilde devam ederse cuma gecesi de zam bekleniyor. Mayıs ayının 3. haftasında yaşanacak olan bu zam haberlerinden dolayı araç sürücülerinin ne yapacağı merak konusu olurken, zam haberlerinin dolar kurunda yaşanan yükselişten dolayı devam edeceği öngörülüyor. Benzin ve motorine 75-85 kuruş gelecek zam sonrası benzinin litre fiyatı 24 liraya dayanabilir. İşte son zamlardan sonra güncel Motorin ve benzin fiyatları.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P