Altın ve döviz piyasasının beklediği gün yaklaştı.

ABD Merkez Bankası'nın faizi sabit bırakması beklenirken karar sonrası altın piyasalarındaki son durum da yatırımcıların odağında olacak.

Fed kararı öncesi altın fiyatları güne düşüşle başladı. Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, "Piyasa fiyatlamalarını üç ayak belirleyecek" diyerek beklentilerini paylaştı. Ekonomim yayınında konuşan Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, "Çarşamba günü altın için çok kritik bir gün olacak. Cuma günü gelen tarım dışı istihdam çok güçlü geldi, beklentilerin üstünde. Dolayısıyla piyasadaki faiz indirimi tek faiz indirimine indi. Piyasa faiz indirimi kasımda gelir diyor." değerlendirmesini yaptı. 

Eryılmaz şunları kaydetti:

"Çarşamba saat 21.00'de Fed kararını alıyor olacağız. Piyasa fiyatlamalarını üç ayak belirleyecek. İlki Fed'in faiz kararı ve politika metni. İkincisi her 3 ayda bir Fed'in açıkladığı ekonomik projeksiyonlar. Üçüncüsü elbette ki Fed Başkanı Powell'ın yapacağı konuşma." 

"Ekonomik projeksiyonlarda da özellikle nokta grafikte Fed üyelerinin bu yıl kaç faiz indirimi öngördükleri faiz indirimi beklentileri açısından kıymetli."

"Mart ayındaki projeksiyonlara baktığımızda 3 faiz indirimini işaret ediyordu. Kuvvetle muhtemel iki faiz indirimini işaret eden bir süreç görebiliriz. "

Finansal Özgürlüğe Giden Yol Finansal Özgürlüğe Giden Yol

"Gözler aynı zamanda Powell'da olacak. Güçlü gelen bir tarım dışı istihdam verisi var. Enflasyon verisi çok kritik. Powell'ın faiz artırımı olasılığını masaya koyacağı kanaatinde değilim."

Editör: Haber Merkezi