banner177

banner193

BAKAN DUYURDU: OTOMOBİL SATIŞINA SINIR!

Bakan Muş, sıfır kilometre araç satışı için yeni uygulamayı resmen duyurdu. Muş, "İlk tescilden sonra şirketler, galeriler, rentacarlar 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden aldıkları sıfır araçları satamayacak" dedi.

EKONOMİ 10.08.2022, 12:44
BAKAN DUYURDU: OTOMOBİL SATIŞINA SINIR!

Otomotiv sektöründe fiyatlar artışlarının önüne geçilmesi için yeni bir düzenlemeye gidiliyor.  Yönetmeliğin hazır olduğu bilgisini paylaşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "İlk tescilden sonra şirketler, galeriler, rentacarlar 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden aldıkları sıfır araçları satamayacak" dedi.  Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi'ne katıldı ve şunları kaydetti:

Şöyle ilan görüyorsunuz: Sıfır ikinci el araç... Yeni araç alınıyor ve üzerine büyük rakam konularak satılıyor. Otomobil fiyatlarında yükselme oluyor.

Biz şunu yapacağız ilk tescilden sonra şirketler, galeriler, rantacarlar 6 ay geçmeden 6 bin kilometreyi geçmeden satışa kısıtlama getireceğiz.

Gerçek anlamla ihtiyacı olanlar olsun. Bunu alıyorsanız gerçek anlamda ikinci el olacaktır. İşin ana noktası bu.

Şirketlerde ortak fiyat belirleme veya piyasayı manüpile gibi konular varsa o Rekabet Kurulu’nun görev alanı ve soruşturma açtı, inceliyor. Varsa yanlışlık gereğini yapar yoksa kapatır. Yönetmelik yayınlandıktan sonra vatandaşın birinci elde daha fazla erişime ulaşacağını düşünüyoruz. İkinci el sıfır diye bir ilanla karşı karşıya kalmayacağız.  Kendi personellerimizi de araba alır gibi bazı ziyaretlerde bulunacağız.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P