banner201

banner177

banner207

BTSO, SANAYİCİNİN SORUNLARINA ÇÖZÜM ARIYOR

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, salgının tüm dünyada olduğu gibi Bursa’da da sosyal ve ekonomik hayatı derinden etkilediğini ifade etti. Ülke ekonomilerinin 100 yılın en derin kriziyle baş başa kaldığını ifade eden Başkan Burkay, BTSO olarak işletmelerin en az hasarla bu dönemi atlatması için Oda ile üye arasındaki iletişim köprüsünü daha da güçlü tuttuklarını belirtti.

EKONOMİ 21.05.2020, 13:41
BTSO, SANAYİCİNİN SORUNLARINA ÇÖZÜM ARIYOR


MALİYETLER BÜYÜK SORUN

Burkay, Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu zorluklardan güçlü üretim atağıyla kurtulacağını belirterek, “Ancak sanayimizdeki çarklar enerjideki yüksek maliyetlere takılıyor. Başta YEKDEM olmak üzere üretim sahası OSB’lerimizin tüm enerji girdi maliyetleri aşağı çekilmeli. Sanayicimizin yükü mutlaka hafifletilmeli.” dedi.

SORUNLAR TEK TEK İLETİLİYOR

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın katıldığı Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) toplantısına katıldı. Aynı zamanda Kamu Görevlileri Etik Kurulu Toplantısı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Marmara Bölge Toplantısına da iştirak eden Başkan Burkay, Bursa iş dünyasının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde karşılaştığı sorunları ve çözüm önerilerini aktardı.Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu BTSO, koronavirüs salgını sürecinde hayata geçirdiği acil eylem planı ve tüm sektörlere dokunan projeleriyle örnek olmaya devam ediyor. Türkiye’de ilk vakanın görüldüğü 11 Mart tarihinden önce TBMM’ye Bursa’nın yerli üretim kapasite raporunu sunan BTSO, 2 ayı aşkın bir süre içerisinde Oda ve üye arasındaki iletişim kanallarını daha da güçlü tuttu. BTSO, firmaların bu zorlu süreçte yanında olmayı sürdürdü.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:58
Yatsı 21:26
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P