banner204

banner177

banner193

banner205

BURSA’DAN DÜNYAYA MIZRAK MAKİNE

Mızrak Makine, 1976 yılında Bursa’da küçük bir dükkânda başlayan makine üretimi serüvenine bugün Bursa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 20 bin metrekarelik kapalı alanda devam ediyor. Mızrak Makine imzalı makineler Bursa’dan dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor.  

EKONOMİ 29.04.2021, 13:58 16.12.2021, 11:42
BURSA’DAN DÜNYAYA MIZRAK MAKİNE


1976 yılında Necmettin Mızrak, Fahrettin Mızrak, Mehmet Mızrak kardeşlerin Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Beşyol’da açtığı küçük bir dükkan bugünlerin temelini attı. İlk zamanlarda planya makinesi üretimiyle başlayan Mızrak Makine’nin serüveni, zamanla müşterilerden gelen geri bildirimler ve isteklerle yeni makinelerin üretimiyle devam etti.

Mızrak Makine Endüstri Mühendisi Ömer Mızrak, Mızrak Makine’nin kuruluş hikayesini anlatmaya şu sözlerle devam etti, “Artan talep ve üretim hacmiyle birlikte Osmangazi ilçesine bağlı Küçükbalıklı Mahallesi’nde daha büyük bir yerde faaliyetlerine devam ederken; 2004-2005 yılında ürettiğimiz Çizicili Yatar Daire Makinası üreterek piyasaya sürdük. Kenar bantlama makinesinin de Ar-Ge çalışmalarıyla beraber büyük sıçrama yaşadık. Bugün Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde 20 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikamızda üretimimizi sürdürüyoruz. Mevcut yerimiz şu anda ihtiyaçlarımızı karşılayamaz hale geldi bu konuda da yeni bir yatırımımız olacak.” İfadelerini kullandı.  

“TÜRKİYE VE DÜNYADAN TALEPLERE YETİŞEMİYORUZ”

Pandemiden önce ve pandeminin ilk dönemlerinde Mızrak Makine’nin ihracat oranı yüzde 90 seviyelerinde olduğuna değinen Ömer Mızrak, “Pandeminin ilk zamanlarında birçok ülkenin sınırlarını kapatmasıyla birlikte, duraklama dönemine girdik. Bu süreçler ile birlikte makinelerimize yurt içindeki talep aşırı derecede arttı. Konutta kredi faiz oranlarının düşürülmesi ve devamındaki süreç ile birlikte hızlanan inşaat sektörü bizleri de etkiledi. 2021 Nisan ayı itibariyle mevcut tabloya baktığımızda ise yüzde 60-70 oranında iç pazara satışlarımızı gerçekleştiriyoruz. Ancak 2021 yılının başından bu yana ürünlerimizin tamamını yurtdışına ihraç edebilecek durumdayız. Birçok büyük firma ve hammadde üreticileri yurtdışı odaklı çalışıyor. Mızrak Makine olarak yurtiçini koruyoruz.”

TIRNAK 1

“120 personelimiz, 5 mühendisimiz, Ar-Ge çalışanlarımız ile birlikte genellikle Ortadoğu ülkelerine ihracatımızı gerçekleştiriyoruz. Pandemiyle toplam ihracatımızın yüzde 15’ini Avrupa ülkeleri oluşturuyor.”

MIZRAK MAKİNE DAİMA EN İYİSİ

‘1976’dan günümüze daima en iyisi’ sloganına hayat vermekte mutluluk duyduğunu aktaran Ömer Mızrak, “Makinelerimizin kullanım alanları büyük ölçüde ahşap üzerine; alimunyum, demir kesmek isteyen gönyesi daha sağlam makine talepleri olduğunda da özel bir üretim gerçekleştiriyoruz.  Mızrak Makine olarak hayatın her yerindeyiz. Ev ve işyerlerinde, hastanelerde hayatın her alanında kullanılan dolapların, mobilyaların, ahşabın olduğu her alandayız.  Ahşabın ham halinden kesilip nihai ürün elde edilmesini sağlayan makineleri bizler üretiyoruz.  Ahşap, tahta, mdf, suntayı gördüğünüz her yerde Mızrak Makine’nin imzası mutlaka vardır.

TÜRKİYE’NİN BİRÇOK YERİNDE SATIŞ NOKTASI

“Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan fabrikamız ana üretim merkezimiz olmakla birlikte Talaşlı İmalat alanında Osmangazi’de Küçükbalıklı Mahallesi’ndeki yerimizde faaliyetlerimiz sürüyor.  İstanbul Ümraniye, İstanbul Başakşehir ve İzmir Gaziemir’de 3 şubemiz yer alıyor. Fabrikamızda üretilen ürünler bu 3 noktada fabrika satış mağazası konseptiyle hizmet veriyor.  Ayrıca Türkiye’nin  15 noktasında ürünlerimizin satışını gerçekleştiren Mızrak Makine’nin distribütörlüğünü üstlenen bayiler yer alıyor.”

MIZRAK MAKİNE DÖVİZE DEĞİL VATANINA YÜZÜNÜ DÖNDÜ

Döviz kurlarındaki artışa değinen, Ömer Mızrak, “Hammadde fiyatları şu anda sürekli olarak artıyor. Döviz kurundaki yükseliş ekonomide bu anlamda olumsuz etkiler yaratıyor. İhracat gerçekleştiren firmaları ise döviz kurundaki yükseliş karlılıklarını arttırabiliyor. Dalgalı döviz kuruyla birlikte değişen girdi giderleri, iç pazarda Türk Lirası cinsinden satışımızın devam etmesi, bizi büyük zararlara uğratabiliyor. Mevcut mal veya ürünü teslim ettiğimizde dövizdeki yükselişe bağlı olarak aynı mal veya ürünü yerine koyamıyoruz. Sac aksam bulmakta büyük zorluk yaşıyoruz. Makinemizin ana gövdesini oluşturacak ürünü parayla dahi alamıyoruz.  1 yıl öncesine göre de hammadde yaklaşık 3 katını bulan bir artış yaşandı. Bu artışı maalesef yansıtmak zorundayız.  İhracata yönelmek bu anlamdaki riskleri en aza indirecektir ancak biz Mızrak Makine’yiz. Yurt içindeki müşterilerimiz sayesinde bugünlere geldiysek en zor zamanda biz onların yanında olmaya devam edeceğiz.

1976'DAN GÜNÜMÜZE DAİMA EN İYİSİ

Modern ve yenilikçi yapısıyla ileri teknolojiyi üretim anlayışının merkezine oturtan Mızrak Makine “kalıcı müşteri memnuniyeti, kalifiye iş gücü” anlayışının üretimdeki kalite anlayışı ile harmanlayarak uluslar arası standartlara ulaşmıştır. Güçlü AR-GE ekibiyle küresel dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden firmamız acil teknik servisi ile üretim, satış ve hizmet birimleri arasında koordinasyonu saplamış, profesyonelliğin bir sonucu olan bu süreçte marka sadakatini oluşturmayı başarmıştır.

BTSO Organize Sanayi Bölgesi Sarı Cadde 1. Sokak No:4 Nilüfer / BURSA / TÜRKİYE

E. [email protected]

T. +90 224 241 71 11

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P