banner177

banner193

BURSA’NIN AYDINLIK GELECEĞİNE UEDAŞ İMZASI

5 milyonun üzerinde nüfusa hizmet veren UEDAŞ’ın Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, 50 bin kilometrelik hat uzunluğu ile 4 ilde kesintisiz enerji için gerçekleştirilen çalışmaları anlattı. Danacı, yeni yapılacak olan toplam 570 milyon liralık yatırımın 236 milyon lirasının Bursa’ya yapılacağını ifade ederek pandemi döneminde UEDAŞ’ın yaptığı çalışmalara değindi.

EKONOMİ 08.07.2021, 10:53
BURSA’NIN AYDINLIK GELECEĞİNE UEDAŞ İMZASI

UEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, 2021 yılında yapılacak yatırımları ve devam eden çalışmaları Bursahaberdar Gazetesi’ne anlattı.  Cinsiyetçi Söyle’me İnat, Farkında Ol’ sloganıyla UEDAŞ’ın gündeme getirdiği projeye de değinen Danacı; pandemide meskenlerde artan elektrik tüketiminin güçlü altyapı sayesinde sorun olmadığını da aktararak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

PASTADA BÜYÜK PAY BURSA’NIN

UEDAŞ’ın genel görevini, enerjinin kesintisiz sağlanması için gerekli altyapı yapı yatırımlarının sağlanması ve enerjinin dağıtılması olarak özetleyen Genel Müdür Danacı şöyle devam etti, “570 milyon liralık toplam yatırımımızdan en büyük pay 236 milyon lirayla Bursa’nın oldu. Bu anlamda yatırımların büyük kısmı Bursa’ya yapılacak. Önceliklerimiz enerjinin daha az kesilmesi. Diğer yandan aydınlatma yatırımlarımız da sürüyor.  İlk defa elektrik alacak bölgelere de yatırım yapıyoruz. Nilüfer’in yeni yerleşim yerleri, Kayapa, Şehir Hastanesi’nin olduğu bölge, Mudanya ve daha birçok yerde çalışmalar sürüyor. Gelen talepleri değerlendirerek hizmet ağımızı genişletiyoruz” dedi

ELEKTRİK HATLARI YER ALTINA ALINIYOR

UEDAŞ’ın 50 bin kilometrelik hat uzunluğunun yüzde 80’lik bir kısmını havai hatların oluşturduğu aktaran Genel Müdür Fatih Danacı, “Çevresel sebeplerden kaynaklı sorunların olduğu yerlerde hatlarımızı yer altına alıyoruz. Bursa’da ise son olarak Harmancık’ın doğalgaza kavuşmasıyla birlikte yapılan çalışmalarda elektrik hatları yeraltına alındı. Orhaneli’de de benzer çalışma gerçekleşecek. Eş zamanlı çalışmalarla altyapımızı güçlendiriyoruz. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizle iletişim halindeyiz.” dedi.

PLANLI KESİNTİLER AZALDI YATIRIMLAR DURMADI

Danacı şöyle devam etti, “Alt yapı ağımızı güçlendirmek için uyguladığımız planlı kesintileri vatandaşlarımızın evlerine kapandığı süreçte yapmamaya özen gösterdik.  Okulların televizyon ve internet üzerinden eğitime devam etmesi ve benzeri sebeplerden dolayı hafta içi kesinti gerçekleştiremiyoruz. Hafta sonu da yasaklar sebebiyle herkes evde olduğu için kesinti yapılamıyor.  Bakım ve yatırım gerektiren yerlerdeki işleyiş enerjiyi kesmeden mümkün değil.  Diğer yandan ise yatırımlarımız durmadı. Hızlı bir şekilde bu zorlu süreci en verimli şekilde geçiriyoruz.  Sokağa çıkma kısıtlaması süresince de normal zamanda yoğun olan bölgelerdeki eksikleri giderdik.” ifadelerini kullandı.

 İŞ GÜVENLİĞİNDE ONLİNE TAKİP

Tüm çalışanlarına verdiği değer ile ön plana çıkan UEDAŞ’ın görüntülü teyit uygulamasına değinen Danacı, “İş sağlığı ve güvenliğini artırmak için görüntülü teyit uygulamasına geçildi. Tüm araçlarımızı online olarak takip edebiliyoruz. Sepetli bir araçta dahi personelimizi işlem yaparken kontrol edebiliyoruz. Kazaların en yoğun olduğu elektriği, açma kesme işlemlerinde gerekli koordinasyonları sağlayarak doğabilecek riskleri en aza indirdik.  Operasyonları yerinde takip edip, iş güvenliğini görüntülü teyit uygulamasıyla maksimum seviyeye çıkardık.”

 ‘CİNSİYETÇİ SÖYLE’ME İNAT, FARKINDA OL’

“Kadın istihdamının arttırılması UEDAŞ olarak  önem verdiğimiz konuların başında geliyor. Bünyemizde çalışan kadın mühendislerimizin sayısı artıyor. Çağrı merkezimizde çalışanlarımızın büyük çoğunluğunu yine kadınlarımız oluşturuyor.  ‘Cinsiyetçi Söyle’me İnat, Farkında Ol’ sloganıyla başlayan projede toplum nezninde farkındalık oluşturmayı amaçladık.   'Cinsiyetçi söylemin ve kalıplaşmış ayrımcılığın tam karşısındayız. Yazı dilimizi güncelleyerek tüm alanlarda eşitlikçi bir kurumsal dil uygulamasını uzun süredir kullanmaktayız. Çalışma arkadaşlarımızdan ve paydaşlarımızdan da eşitsizliğe ve cinsiyetçi söyleme karşı durmalarını, en büyük iletişim gücümüz olan dilimizden bu kelimelerin atılmasına katkı sağlamalarını diliyoruz. Cinsiyetçi söylem gücünü kaybettikçe ayrımcılık da zayıflayacak, hem iş hayatımızda hem de sosyal çevremizde çeşitliliğe bir adım daha yaklaşmış olacağız. Sosyal medya başta olmak üzere tüm iletişim kanallarından Cinsiyetçi Söyle’me savaş açtık diyebilirim.”

“GÜÇLÜ ALTYAPIMIZ İLE HİZMET AKSAMIYOR”

UEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı son olarak  UEDAŞ’ın kesintisiz enerji için çalışmalarının önemine şu sözlerle değindi, “Pandemi sebebiyle evde kaldığımız zamanlarda hiçbir önemli sıkıntı yaşamadık. Yıllar boyunca altyapı yatırımlarımızı ve gerekli çalışmalarımızı doğru planlayarak yapmasaydık, çok büyük sıkıntılar yaşayabilirdik. Doğru yerlere doğru yatırım yapmak çok kritik bu konuda maksimum verimi yakalamaya çalışıyoruz. Güçlü altyapımız ile hizmet aksamıyor. Böylesine önemli altyapı yatırımlarının önemi afet veya olağanüstü durumlarda büyük önem taşıyor.”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P