banner177

banner193

"DEVLET VE SANAYİCİ BERABERLİĞİ İLE BU ZOR GÜNLERİ ATLATABİLİRİZ"

Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi İş Adamları Derneği (BARSİAD) Başkanı Arif Demirören, tüm dünyayı etkisine alan pandemi sürecinin devletin verdiği destekler ve üreticilerin dik duruşları ile en az hasarla atlatılmaya çalışıldığını belirterek, sanayicinin dik duruşunun sürmesi için yeni destek paketlerinin açıklanması gerektiğine vurgu yaptı.

EKONOMİ 05.12.2020, 12:05
"DEVLET VE SANAYİCİ BERABERLİĞİ İLE BU ZOR GÜNLERİ ATLATABİLİRİZ"

BARSİAD Başkanı Arif Demirören, pandemi sürecinin tüm olumsuzluklarına rağmen sanayicilerin üretimi bırakmayarak ülke ekonomisine, ihracata ve istihdama desteğini sürdürdüğünü ifade ederek, devletin şu ana kadar borçların ötelenmesi, vergi ve SGK ödemelerinde yapılandırma çalışmaları ve kısa çalışma ödeneği gibi desteklerin kendilerine güç verdiğini belirtti.

Pandemi sürecinin beklenenden uzun sürmesinin tüm dünya ekonomilerini derinden etkilediğine vurgu yapan Arif Demirören, “Bu durum ülkemizi de derinden etkilemeye devam ediyor. Son açıklanan verilere göre Türkiye büyümesini sürdüren bir ülke ancak üreticilerimizin pandemi ile birlikte oluşan yeni dünya düzeninde kendilerine yer bulabilmeleri için yeni destek paketleri ile sanayicilerimizin rahatlatılması şart. Pandemi sürecinde ötelenen borçların, yapılandırılan vergi ve SGK ödemelerinin taksitlerinin yaklaşması ve bu süreçte işlerde yaşanan durgunluk her ölçekten işletme sahiplerini zora sokuyor. Devletimiz ve hükümetimiz de açıklanacak yeni destek paketleri ekonomide çarkların dönmesini sürdürecek ve ekonomimizi, ihracatımızı ve istihdamımızı ayakta tutacaktır. Bizler bu yolda elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Ülkemizin güçlü geleceğinin imarı açısından bizler Türk iş insanları olarak her zaman olduğu gibi elimizi taşın altına koymaya hazırız” dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P